| Genevaaa a întrebat:

Vreau sa ma pun sa invat, dar de fiecare data cate ceva ma distrage. Azi nu am iesit afara desi m-am abtinut cu greu, pentru ca mi-am propus sa ma pun sa scriu ceva.Dar m-a prins instagramul, mesajele, cate o notificare interesanta de pe yt sau organizarea lucrurilor in cameră. (si nu am facut nimic pana la urma) vreau sa fiu mai productiva, sa fiu si eu cineva in viata mai târziu. Si mi-e greu sa nu ies afara cand ma cheama prietenii. Ce pot face sa ma mobilizez?

Răspuns Apreciat de Editori
| ana0tnv a răspuns:

Pentru că și eu aveam momente de acestea, am inceput sa fac tema ascultând muzică, mă ajută pentru că mă ține într-un fel "conectata" atât cu temele cât si cu muzica.
O altă idee ar fi (tot din experiența personală) să-ți faci temele la o oră mai târzie sau foarte devreme. Dacă ți le faci mai târziu, vei realiza ca nu mai ai timp si te vei grăbi (e doar o idee, nu toata lumea gândește la fel plus că ar trebui și puțină ambiție). Dacă crezi că nu poți să-ți faci temele târziu (sau dacă nu ți se pare recomandat pentru că totuși devii obosit/a) încearcă să te trezești cu gândul ca trebuie sa fii productiv/a azi și incepe-ti temele devreme.
Mai mult decât atât, încearcă să ți duci telefonul într-o altă camera sau să ți-l închizi (chestie pe care eu sincer n-o fachappy ) și să-ți faci temele fără ca notificările să-ți distragă atenția.
Dacă nu merge niciuna dintre cele enumerate, pune pe cineva sa te supravegheze în timp ce-ti faci temele.
Trebuie să reușești să-ți organizezi timpul.

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ia o pizza si te mobilizezi, nu se invață pe stomacul gol niciodata.

| Genevaaa explică (pentru CristiDinBucuresti):

...poate ca e o idee buna. habar n am. mersi

| InYourMind a răspuns:

Pai te apuci de ceva cu telefonul deschis?!

| Genevaaa explică (pentru InYourMind):

Da,pe telefon am fișiere si mai multe

| InYourMind a răspuns (pentru Genevaaa):

Le descarci, scoți la imprimanta, pui pe o tableta/laptop fără conexiune la.net...dacă vrei, se găsesc soluții.

| Marfil31 a răspuns:

Îți recomand să-ți închizi de tot telefonul atunci când înveți sau dacă nu consideri că e ok așa, atunci setează-l pe silent și pune-l departe de tine ca să nu ai tendința să verifici notificările.

| StefanChriss a răspuns:

Buna! In primul rand, este indicat sa stai la birou si sa ai ordine pe birou cand te pui sa inveti si sa fii singura in camera. Poti sa iti faci o cafea sau sa bei o bautura cu cofeina, daca te ajuta si te face mai alerta. De asemenea, ideal este sa nu ai in jurul tau nimic ce ti-ar putea distrage atentia. De preferat fara muzica, fara tv pe fundal, fara telefon in zona. Inchide-l si lasa-l in alta camera sau daca ai nevoie doar pentru apeluri sau mesaje, baga-ti cartela intr-un telefon vechi si pe cel actual du-l de langa tine! Ajuta mult si ca materialele de pe care inveti sa fie fizice, din hartie, nu online pe laptop sau tableta. Poate te-ar ajuta si sa iti notezi atunci cand inveti, asa retii mai usor. Daca te autoeduci sa faci lucrurile astea, o sa vezi ca iti creste randamentul.