|

Am 14 ani si urmeaza ca la inceputul luni august sa merg in Turcia, Antalya, statiunea Lara. Pot merge fara parintii? Adica cu matusa, unchiul si 2 verisoare.De ce acte este nevoie? Totul este ultra all inclusiv si mergem cu avionul.Astept un raspuns...adica procura sau ce?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Trebuie ca parintii sa de o declaratie, in fata notarului public, care va fi autentificata de acesta. In declaratie isi dau acordul sa pleci in strainatate (Turcia) si indica un insotitor major, poate sa fie unchiul sau matusa. Mai ai nevoie de cartea de identitate ori de pasapost. In acest sens sunt prevederile Legii nr.248/2005, citez:
"ART.30.(1)Organele poliţiei de frontierã permit ieşirea din România a cetãţenilor români minori numai dacã sunt însoţiţi de o persoanã fizicã majorã, în urmãtoarele cazuri:
d)minorului care este titular al unui document de cãlãtorie individual sau, dupã caz, al unei cãrţi de identitate şi cãlãtoreşte însoţit de o altã persoanã fizicã majorã i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreunã cu aceasta numai dacã persoana însoţitoare prezintã o declaraţie a ambilor pãrinţi sau,
dupã caz, a pãrintelui cãruia minorul i-a fost încredinţat prin hotãrâre judecãtoreascã rãmasã definitivã şi irevocabilã, a pãrintelui supravieţuitor ori a reprezentantului sãu legal, care sã cuprindã acordul acestora cu privire la efectuarea cãlãtoriei respective de cãtre minor, la statul sau statele de destinaţie, la perioada în care urmeazã sã se desfãşoare cãlãtoria, precum şi
datele de identitate ale însoţitorului respectiv."
Numai bine!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Bună.
Ai nevoie de procură legalizată la notariat cu acordul ambilor părinţi!
Distracţie plăcută.
Pa, pa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da. Parintii tai trebuie sa mearga la notariat sa semneze nu stiu ce ca sa poti sa mergi fara ei. big grin Si eu trebuia sa merg in Italia singura, si m-am documentat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează