anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am venit cu masina in Franta acum cateva zile impreuna cu matusa mea si sotul ei,toate frumoase. Urmeaza sa merg si in Scotia peste o saptamana cred,ma rog nu asta conteaza,idee e ca la intoarcere ma intorc cu avionul si ma uitam pe aici sa-mi iau un cutit,am eu o placere sa colectionez cutite dar imi era frica ca nu ma vor lasa cu el in avion,acum am citit ca poti transporta in bagajul de cala si pistoale daca vrei,ma rog,acum problema laughing
Am un zippo primit cadou de la prietenii mei anul acesta pe care l-am luat cu mine fiind fumator,impreuna cu lichidul pentru a-l incarca,acum intrebarea este, ca m-am uitat pe net dar nu am inteles nimic clar, am sau nu voie cu bricheta asupra mea in avion sau in bagajul de cala? Lichidul mi-am luat deja ramas bun de la el.
As prefera sa-mi raspunda cineva care a mai mers cu avionul.Multumesc anticipat.

2 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

În bagajul de cală NU ai voie cu arme de foc decât dacă le declari și ai acte în regulă pentru a le transporta dintr-o țară în alta. Cuțite ai voie câte vrei (la cală, desigur).
Cu brichetă ai voie și la tine, dar poate e mai bine s-o lași și pe aia în bagajul de cală. Lichidul de încărcare fiind un produs inflamabil, intră în categoria produselor interzise în orice bagaj - așadar... (mă rog, teoretic la cală ar putea să scape, dar în caz de Doamne ferește! vreo scânteie pe-acolo, nu cred că ai vrea să fii tu vinovat pentru un dezastru).

| BlackCat13 a răspuns:

Am plecat vara asta in Anglia cu avionul si nu au zis nimic de bricheta. Probabil ca ai voie.