Întrebare recomandată |

Are cineva idee, in legatura cu medicamentele pe care le poti lua in avion? Pe toate site-urile cica se poate, dar insotite de reteta. Eu folosesc medicamente care se vand, in farmacii, fara reteta (calciu lactic, antinevralgic, Mig400). Vor reteta si pentru astea?

Multumesc

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Poţi să ai noroc şi să nu te întrebe nimeni nimic, sau poţi să fii controlată, şi să ţi se ceară explicaţii. Depinde mult de unde anume zbori, pentru că de exemplu, (din ce ştiu eu personal), în Suedia şi Olanda, ai nevoie de reţetă cam pentru orice rahat, deoarece în aceste state nu se vinde nici aspirină la farmacie fără reţetă.

Deci, depinde unde zbori, dacă sunt la fel de libertini ca noi, probabil n-o să te întrebe nimeni, de exemplu Italia, însa dacă te duci în Olanda, s-ar putea să te întrebe.

| explică (pentru AdrianDihoricescu):

Merg in Anglia si de-asta imi fac griji; englezii sunt conservatori prin definitie. Oricum, medicamentele sunt foarte uzuale si nu voi avea decat cel mult un blister de fiecare. Calciul e, de fapt, cel mai important, pentru ca fac uneori caderi de calciu si, daca nu iau imediat pastila, lesin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu cred ca sunt atat de absurzi sa-ti ceara reteta daca medicamentele se vand fara reteta.
Totusi, pentru a nu avea surprize, poti solicita de la medicul de familie o reteta pentru acele medicamente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu iti trebuie reteta daca, in bagajul de mana, respectiv poseta, ai medicamente solide( in ambalajul lor, original ) in cantitatea necesara pe durata calatoriei --- restul cantitatii necesare (la destinatie ) se pun in bagajul de cala. Posibil sa-ti ceara prescriptie medicala pentru un medicament sub forma lichida sau spray chiar daca flaconul de 100ml maxim este ambalat corespunzator, in punga resigilabila.

In calatoriile mele ( Germania si Canada)pentru medicamentele cumparate fara prescriptie din orice supermarket (creme, tablete, spay-uri) si puse in bagajul de cala nu am avut probleme --- vamesii nu sunt interesati de retete/prescriptii medicale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt țări unde și aspirina se vinde cu rețetă. Adică *NUMAI* cu rețetă. La plecare, e mai bine să fii prevăzător și să ai rețetă pentru toate pastilele pe care le ai la tine, chiar dacă la noi la farmacie ți le vinde și fără. Medicul de familie poate scrie o astfel de rețetă fără nicio problemă, mai ales că nu le ceri compensate.
Că la vamă n-o să te întrebe de ele, e altă poveste. Dar există un risc - să fie ceva controale mai severe pe linie anti-drog. Atunci nu cred că ai vrea să afli cum e să nu ai o rețetă de altfel cvasi-inutilă... Evident, probabilitatea să se întâmple asta e foarte mică. Dar e diferită de zero! riști?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna,

Din ce stiu eu, aceste medicamente poti sa le scoti din tara oricum.

Problema este in tara in care aterizezi.

Daca sunt medicamente de larg consum si in cantitati cat de cat normale, atunci in general nu iti trebuie reteta.

Daca sunt medicamente mai ciudate sau antibiotice tot asa, nu de larg consum, ar putea fi necesara reteta pentru ele.

Oricum, pentru cantitati mici, inclusiv antibiotice, desi se spune ca este nevoie de reteta, eu le-am declarat intotdeauna si niciodata nu mi-au fost confiscate.

In general le puneam la bagajul de cala. Declararea medicamentelor nu a fost necesara in tari din europa, ci in tari in care carantina este considerata sacra, gen: Australia, NZ, Singapore, USA, Canada.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu te cauta nimeni in bagaje. Maica-mea a zburat pana la Roma si inapoi cu o intreaga farmacie dupa ea (inclusiv calmante care se elibereaza doar pe baza de reteta in regim special) si n-a intrebat-o nimeni nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Du-te la un medic de familie si spune-i poate iti da reteta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti lua medicamente in bagajul de mana fara probleme! Cu atat mai mult calciu si alte chestii similare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Nu cred... Eventual le tii in poseta, buzunar. Nu la bagaje.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru MymyMihaela):

Și dacă la poartă e un cuțu anti-drog căruia nu-i place mirosul tău? Cam cum justifici atunci niște pastile fără rețetă, fără prospect, fără nimic?!? Chiar crezi că oamenii ăia te vor crede pe cuvânt că nu-s droguri sau alte prostii? Cam câte ore și nervi crezi că ai putea pierde astfel? De ce să riști, când o simplă vizită la medicul de familie rezolvă problema?!?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează