| alexalexandrusincerul a întrebat:

As vrea sa stiu daca exista vreo lege care te obliga sa platesti unei pensiuni daca anulezi inainte cu o zi sau daca modifici data de 2 ori, daca sa zicem ai dat doar o mica parte din sejur si intervine atunci o problema.Mai demult am patit-o, i-am platit din bun simt o noapte, nu am mai facut de atunci rezervari din acest motiv pana nu stiu sigur, ca sa nu modific data de nu stiu cate ori.Nu mai rezerv pentru ca multi cer avans, dar voiam sa stiu daca exista vreo lege.Nu ma refer la contracte, nu am facut niciodata la hoteluri si nici prin agentii.

8 răspunsuri:
| RxTx a răspuns:

DEPINDE DE CONTRACT!
Să zicem ca tu esti un om normal care faci cu mine care sunt firma un contract prin care mă pui să îți rezerv camera respectivă.

Eu am niște cheltuieli merg cumpăr detergent caldura curent plătesc angajații să vină în ziua respectivă la muncă fac niste pregătiri care mă costă șî pe mine
de la a pune special pentru tine benzină în generator si tot așa

Mie cine îmi returnează toată acestă investiție!?
Poate ca erau ultimii mei beni pe car ei-am dat bucătăresei si ne mai având alți clienți ce să fac!? să moară familia mea de foame!? să dau faliment că m-am împrumitat la rude sau vecini ca să fac să îți fie ție bine!?
Așa aș pune eu problema șî m-ar înverșuna să respect n tocmai contractul

adica clauzele

chiar dacă nu sunt un om rău

eu vreau să nu pierd!

Vreau să mi-se dea ceea ce ai semnat deja că ești de acord!
Orice contract intre o persoană fizică șî o firma este la fel de valabil ca și când l-ai fi fi făcut la notar!

Acum ce îți rămâne ție de făcut este să citești cu foarte mare atenție ce scrie în clauzele acelui contract!

Pentru că exită posibilitatea să nu ceară nimic de la tine
sau există posibilitatea ca tu să fi acceptat să dai o despăgubire de 25000 euro dacă nu te prezinți sau cine știe ce altă despăgubire cu dobândă
Poate scrie că daca nu onorezi contractul acel contract va fi donat firmelor de recuperări de creeanțe!

Vezi si tu ce scrie in contract!
că daca tot nu aș mai avea nimic de pierdut de la viață pentru ca am investit pentru tine ultimii mei bani aș merge și în instanță cu tine doar doar să îmi recuperez investiția făcută și ti-aș cere și daune morale ca sunt tare dezamăgit ca m-ai amăgit și nu ai mai venit si că m-am îmbolnăvit de depresie.

Dar dacă aș fi un hotel mare care am mai mulți clienti și nu mor eu de banii tăi atunci te-aș scuipa pe tot internetul ți-aș da bile negre
te-aș trece in lista neagra a clientilor rău platnici pe care o updatează zilnic toate hotelurile
și pe urmă când vei vrea și tu să te mai cazezi în viață la alt hotel
serverele acelui hotel citesc imediat din baza de date de date că tu ești un client care creează probleme așa că îți vor da automat până și roboții preturi nesimțit de mari doar pentru că ești scris în baza de date ca fiind client rău platnic
dacă intri în lista neagră trebuie să plătesti vreo 12 hoteluri în maxim 2 ani și vei fi sters automat de acolo în momentul în care nici unul dintre cei pe unde ai fost nu mai actualizează menținerea ta în lista neagră.


pe scurt citeste si tu clauzele

| mihai69 a răspuns:

Legea contractelor comerciale.

| Eduard619 a răspuns:

Dacă nu ai plătit anterior nu, nu ai vreo obligatie fata de ei.

| alexalexandrusincerul explică (pentru Eduard619):

Si daca as fi dat avans, as fi avut? Nu ma refer la contracte, doar avans prin banca si intelegere la telefon.

| Eduard619 a răspuns (pentru alexalexandrusincerul):

Atunci erai oarecum obligat si condiționat de ei

| alexalexandrusincerul explică (pentru Eduard619):

Dar doar in cazul unui contract, nu?

| Unknownzgw a răspuns:

Dacă Termenii şi condiţiile de utilizare ale site-ului respectiv impun aşa ceva, e legal. Problema e când dai de nesimţiţi care nu vor să dea refund din motive obiective fără scandal.
De asta îţi sugerez să nu te mai cazezi în locuri care vor banii înainte, că până la urmă nu îţi plătesc dobândă pe ei. Plăteşti când te cazezi.