| BunnyBunny a întrebat:

Asta o sa fie o întrebare mai specială și sunt noua pe TPU; îmi pare rău dacă am ales categoria greșita.

Eu locuiesc acum in Germania, iubitul meu este in Portland, Oregon. Din câte am înțeles, ambasada unde se fac vizele in România este închisă momentan. Amândoi am încercat sa căutam cât mai mult online, am și avut ajutor de la o avocata din USA pe gratis pentru o vreme, dar sunt câteva chestii pentru care si eu, si iubitul, nu prea găsim răspunsuri.

Din câte am înțeles de la avocata, pentru viza de logodiți, trebuie sa ne întâlnim in persoana (ne-am întâlnit online si suntem intr-o relație la distanță de multă vreme, dar din cauza la restricțiile de COVID, nu am putut sa ne vizitam unul pe altul). Mexico ar fi fost o opțiune, pentru ca acolo nu îmi trebuie viza, dar ca sa zbor pana acolo, doar ca sa ne vedem, si sa zbor înapoi ar fi cam mulți bani.

Pentru ce nu am prea găsit răspuns online este (ce am găsit online e complicat într-un fel in care nu știu cum sa interpretezi ce găsești), dacă aplic pentru orice viza la ambasada din Mexico, pot sa intru in USA? Sa zicem ca aplic pentru viza de logodna in prima zi in Mexico, pot sa spun la ofițeri de vama ca viza încă nu a fost procesata si sa intru in state oricum?

Orice ajutor despre aceasta situație e apreciat. Vrem sa ne întâlnim cât de curând, mai ales considerând situația familială in care sunt in acest moment. Plănuim sa ne căsătorim in momentul in care ajung in Portland, și știu ca Green Card durează cam 6 luni sa fie procesata. Deci îmi trebuie doar o soluție ca sa nu mai trebuiască sa ma întorc in Germania deloc.

Mulțumesc.

3 răspunsuri:
| Lukasssz a răspuns:

Germania ce are, va sta in gat?

| BunnyBunny explică (pentru Lukasssz):

De ce sa îl fac pe el sa învețe germana ca sa vina aici când eu deja știu engleză? El are si un job destul de bun in USA deja. Plus eu sunt aici de 6 ani, chiar nu e cine știe ce paradis Germania, chiar din contra.

| Mopmop a răspuns:

Daca esti sigura ca e cineva alaturi de care vei trai multi ani de acum incolo de ce nu te casatiresti in Germania sau in Romania?
Dupa o perioada de 6 luni de la casatorie mergi in USA ca sot si sotie...
Nu stiu daca nerge insa e o idee.
Mult noroc va doresc!