|

Buna All!Am 15 ani iar peste cateva luni am sa implinesc 16.Am de gand sa plec in strainatate cu 2 prieteni unul dintre ei fiind cel mai bun prieten al meu si vine cu mine doar pentru imi fii alaturi etc,nu cu familia iar parintii sunt de acord.Vreau sa lucrez part time si as vrea sa va pun cateva intrebari:1) Se poate lucra in alta tara de la 16 ani Part-Time?( Eu stiu ca se poate)2) As vrea sa fac curs de ospatar,barman sau bucatar deoarece am vazut ca se cauta mult in Germania. Credeti ca m-ar angaja?

Sunt constienta ca va fi greu si ca sunt prea mica,dar vreau mult mai mult de la viitor pentru mine si chiar nu mai vreau sa stau in Romania.Va rog sa nu-mi dati comentarii aiurea,chiar nu am nevoie de ele.Multumesc,dau funda!

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In primul rand sa-ti faci contract de munca afara fara autorizatia parintilor nu poti lucra, procedura e la fel ca in Romania sa vina ai tai cu tine cand semnezi contractul iar dupa 18 ani poti merge singura, cealalta problema e ca te pot fraieri patronii cu un salariu mizer si/sau conditii proaste de cazare, exploatare la munca lucrand multe ore, etc. Cel mai bine e sa mai astepti pana faci 18 ani apoi sa pleci cu o agentie care ofera locuri de munca afara nu situri web care te duc afara si te fac dama de companie fortata vrei sau nu. Ma mir ca parintilor tai nu le pasa riscurile care le ai peste hotare.

| explică (pentru Sofer):

Nu merg singura si nu merg prin cineva de pe internet, daca ei imi dau acordul in scris pe foaie mai trebuie sa vina in Germania sa semneze sau ceva?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DiBianca):

Nu poti lucra asa, neamtul iti zice unde-s parintii daca e om de treaba dar daca e un smecher te ia fara contract, pierzi vechime castigi putini bani, suporti ofurile care ti le adreseaza e alegerea ta ce faci. Dar ai macar 10 clase? O sa ai nevoie de ele chiar daca pleci afara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Sofer):

Pai
Pe 15 aprilie incep niste cursuri de ospatar, bucatareasa, barman etc.As merge la ospatar, platesc 400 de lei si dupa 4 luni primesc diploma recunoscuta international etc. Eu urmeaza sa trec pe a 9-a dar am sa fac 16 in iulie, mai e necesar daca am diploma de ospatar sa am 10 clase?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru DiBianca):

Din pacate da, in TPU spunea cineva ca avea nevoie de diploma de 10 clase ca sa faca un curs prin ministerul muncii (cursurile erau oferite pentru someri necalificati cu 10 clase).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Stai fata acasă și învață, distrează-te, lasă munca ca ai sa te saturi de ea când termini școala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru trolololo):

Scuze dar nu vreau

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează