| BlackAngel94 a întrebat:

Am 11 ani si as vrea sa calatoresc cu avionul. Parintii mei nu ma pot insoti si as vrea sa stiu daca pot calatori si daca da de ce acte am nevoie
Multumesc!

Răspuns Câştigător
| Cccccccccccccorina a răspuns:

Pai se poate. oricum trebuie sa te interesezi mai bine.
1.mergi la notar pentru procuri si toate alea, pentru ca parintii tai sa dea semnatura ca sunt de acord si trebuie scris acolo de unde pleci de la cine(parinti) catre ce tara mergi si cine te va lua din aeroportul de acolo.(Stiu din pr. experienta) si scrii de ex pleci din Romania etc etc si te ia din.italia de ex. MATUSA. s. a.
2. biletul de avion va fi mai scump putin deoarece le vine si partea stewardezilor.
3.ai nevoie de pasaport care trebuie sa-l faci destul din timp asta dupa ce te-ai interesat de tot si cu exactitate daca se poate.
4.cam atat. frica sa o lasi.sa iei bilet de avion, procuri, pasaport. bani evidentlaughing si succes si un zbor placutbig hug
Mentionez ca nu toate avioanele merg cu copii singuri adica fara un parinte, adica cu stewardesa. de ex, wizzair nu merge asa dar british airways da.
bafta

4 răspunsuri:
| andy_3924 a răspuns:

Daca mergi in Europa nu ai nevoie de pasaport. Daca pleci in afara Europei (ex: Turcia) nu intri in tara fara asa ceva.
Apoi parintii tai trebuie sa faca un document conform caruia unul din pilotii avionului raspunde de tine pe durata zborului. La aterizare trebuie sa te preia altcineva cunoscut.
Altfel nu e nicio varianta. Nu ai voie fara un adult care sa te insoteasca.
In cazul in care mergi cu clasa profesorii vor raspunde de voi si vor sti ce acte sunt necesare.
http://www.eurolines.ro/article--Acte-necesare-calatoriei--2122.html

| AikkoxD a răspuns:

Da, poti calatorii insa e mai greu fiind minora si neavand buletin si pasaport. Dar parintii pot semna un document prin care isi dau acordul ca tu, fiind minora, poti calatori singura. Singura, nu in sensul sa fii singura in avion fara nimeni cunoscut. Adica sa pleci cu vreo matusa ceva. Altfel nu vad cum.

| Angelsergiuboy a răspuns:

Iti trebuie 18 ani sa poti calatori cu avionul singur

astept 1 funda daca te-am ajutat

| MynameisRallu a răspuns:

Nu poti calatori singura! trebuie sa iei pe cineva din familie... pur si simplu riscu e prea mare si nu ai voie! daca parinti tai nu pot ia pe o matusa un unchi o nasa ceva un adult