| KeepBreathing a întrebat:

Aș avea și eu câteva întrebări în legătură cu transportul cu Softrans. Aș dori răspunsuri din experiențe cât mai recente, chiar după ce s-a încheiat starea de urgență, dacă se poate.
De unde se pot procura biletele?
Știu că studenții au gratuitate, iar pe site scrie că și elevii ar beneficia de transport gratuit, însă o prietenă mi-a spus că ultima dată când a călătorit, i-au făcut reducere de jumătate la prețul biletului, deci nu a călătorit gratuit. Așa că dilema mea este în legătură cu gratuitatea elevilor, dacă beneficiem de ea sau nu.
Totodată, trenul circulă și în weekend?
Ar trebui să mă îngrijorez în legătură cu locurile? Există posibilitatea să nu mai fie locuri? Asa pentru că nu prea aș vrea să mă complic cu rezervarea.
Mulțumesc anticipat!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Nu am mers niciodata cu aceasta companie dar am auzit lucruri bune, in special ca este curat, dar acest lucru depinde de ce tren si vagon nimeresti, nu e ceva valabil 100%. Biletele se achizitioneaza de la gara. Daca intri pe site-ul lor o sa gasesti exact locul. Da, studentii au gratuitate iar de curand stiam ca si elevii au primit aceasta gratuitate dar cel mai bine este sa suni sau sa trimiti un e-mail companiei, sa fii sigura. Pentru a vedea mersul trenurilor poti intra aici https://www.softrans.ro/mersul-trenurilor.html
Daca locul este rezervat, nu, nu ar trebui sa te ingrijoreze acest lucru dar daca doresti sa nu te complici cu rezervarea, da exista sanse sa nu gasesti loc, sau sa gasesti si sa te dea la o parte o persoana care are locul acela. Te sfatuiesc sa te gandesti la acest aspect, fiind unul important. E bine sa iti rezervi din timp biletul de dus si cel de intors.

1 răspuns:
| Iote a răspuns:

Biletele, la orice companie feroviara se cumpara din gara, de la casa de bilete. Tot acolo ti se rezerva si locul daca trenul este de un rang superior celor regio.
Companiile private (inclusiv Softrans) vinde bilete si in tren. Nu stiu cati calatori folosesc Softrans ca sa stiu daca sunt locuri sau nu.
Elevilor abia acum li s-a dat gratuitate. Poate colega a calatorit mai demult.
Da, trenurile circula in toate zilele. Doar unele dintre cele pentru navetisti nu circula in weekend. Ar fi bine sa te interesezi dinainte de trenul cu care vrei sa circuli. Sa te poti orienta spre altul.