|

Buna TPU! Mama si tata si-au propus sa plecam in vara asta intr-o tara straina; avem de ales eu si sora mea dintre Franta(Paris), Olanda( Amsterdam) sau Italia(Roma).Nu ma pot hotarî de nici o culoare unde sa mergem iar eu daca nu pot alege intreb alti oameni.Deci voi ce ati alege?5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este chiar in functie de tine, ca persoana. Daca esti mai visatoare, poate Italia sau Franta, daca esti mai agitata, poate Olanda.

Desi nu cred ca te vor lasa ai tai sa mergi pe la felinarele rosii, dar o sa poti sa te plimbi cu barca pe niste canale. Nu ca aici nu ai putea sa nu o faci...

Personal, eu as alege Roma. Fiecare piata din zona centrala are o lunga istorie, e plina de simboluri, aproape fiecare fantana are cate o poveste, mai vezi si Vaticanul. Daca te pasioneaza mult poti sa vezi si Musei Vaticani (Muzeul Vaticanului), daca ai noroc, poate il vezi si pe cel alb pe acolo, Colloseum, gradinile imperiale, forumul roman, etc. Chestii mai vechi si foarte interesante (cel putin pentru mine).

Si Parisul e frumos, dar din punctul meu de vedere, este putin prea modern in comparatie cu Roma.

Amsterdam, e mare, e interesant, e linistit, dar na... Cam atat. Si sa mergi sa fumezi iarba... Nu m-as baga.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

În afară de cele spuse de @cristimihailov, aș pune problema puțin mai altfel:
Roma - oraș legat indisolubil de istoria noastră și de cea a creștinismului. Are de asemenea puternice influențe în istoria artei, ce pot fi văzute aproape la tot pasul. Poți trage și o fugă (sau mai multe) pe malul mării.
Paris - „orașul luminilor". Hmmmm? oare? da, are un „quelque chose" al lui, dar nu e chiar așa cum ți-l imaginezi. E mult over-rated, în opinia mea (și nu numai). E legat de istoria modernă și contemporană, de artă și... cam atât. A! mai are și Disneyland-ul la doi pași, așadar, dacă ești amatoare de senzații mai mult sau mai puțin tari, merită o vizită.
Amsterdam - are ceva legătură cu arta și comerțul, dar nimic deosebit în rest, cu excepția „vieții de noapte" dar am eu o bănuială că e cel puțin o persoană din famelie care nu va fi deloc fericită de acele aspecte ale vizitei. Așadar, nu-l recomand.

PS au am fost prin toate trei (excepție Amsterdam-ul, unde doar am trecut prin aeroportul său, în drum spre un alt oraș mult mai frumos - Luxemburg).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Olanda, desi poti sa primesti amenzi sa iti strice toata vacanta. Fumezi si niste iarba, ca e legala acolo.winking Gasesti la restaurant din cate stiu. thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iti recomand Franta.Bon voyage!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Amsterdam, clar!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează