|

Ce fel de dificultăți se pot întâlni atunci când călătoresti?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ohohoa... Multe. Depinde mult unde anume călătoreşti. Îţi recomand să te informezi cât mai bine înainte să pleci undeva, căci fiecare ţară are capcanele ei.
Poţi să fii păcălit de diverşi comercianţi, poţi rămâne fără obiectele de valoare, poţi să îţi iei ţeapă la taxiuri (mare atenţie să iei doar taxiuri autorizate, chiar dacă sunt scumpe). Poţi să rămâi pe drum dacă nu faci un booking din timp undeva la un hotel/hostel (e de recomandat să rezervi un loc şi să ţii minte ora limită până la care te poţi caza, pentru că unele structuri de cazare, mai ales cele ieftine, nu au recepţioner şi în timpul nopţii şi se închid cu sistem tip interfon).
Trebuie să ai o deosebită grijă ce şi pe unde anume mănânci, mai ales dacă e vorba de produse animale şi mâncare gătită. În India, spre exemplu, europenii preferă McDonalds-urile, pentru că au cât de cât nişte norme de igienă destul de stricte. De multe ori, oamenii care mănâncă produse făcute prin localuri insalubre sau pe marginea drumului ajung la indigestii nasoale.
O altă problemă despre care e musai să te informezi ar fi gama de boli pe care le-ai putea lua din mediu, mai ales în cazul ţărilor tropicale. De obicei, dacă vrei să pleci prin ţări mai exotice, vei face o serie de vaccinuri, unele obligatorii.
De asemenea ai mare grijă la apă! Majoritatea statelor în curs de dezvoltare nu au apă potabilă la chiuvete. E de preferat să te speli pe dinţi cu apă îmbuteliată şi să bei EXCLUSIV apă îmbuteliată.
Ai mai putea să te rătăceşti, şi crede-mă că nu îţi doresc asta într-un stat în care nu prea găseşti oameni care să nu vorbească engleza, deci îţi sugerez să ai o hartă turistică mereu la tine (nu te baza pe GPS, poţi rămâne fără semnal sau baterie...)
De asemenea, trebuie să ştii să respecţi regulile ţării în care ajungi (religioase sau etice), pentru că altfel ai putea întoarce localnicii...2006 - 2254 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa te retacesti, sa ramai fara bani ( sau sa tii fure cineva) sa iti pierzi telefonul (sau sa til fure), sa faci accident cu mijloacele de transport cu care calatoresti pana acolo sau prin zona.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Accident de masina, pierdera banilor (ar trebuie sa nu ii ti in acelasi loc pe toti), pierderea documentelor, furtul bagajului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa te ratacesti, sa ramai fara bani, sa gasesti cu greu cazare, sa fii jefuit, sa intalnesti oameni care nu cunosc o limba internationala pentru a te face inteles (si sa nu stii tu limba lor).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Accident de maşină.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai daca Doamne-Fereste ai o boala sau suferi de o cimplicatie ti se poate face rau sau sa se strice mijlocul de transport cu care calatoresti sau sa ai un accident! Nu cer funda, fiindca se pot face mai multe chestii, din pacate! Pa, pa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează