anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce nu ai voie sa iei cu tine in avion? ( in afara de chestiile ilegale)

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Frica de inaltime!winking

22 răspunsuri:
Alte răspunsuri
| iunie2001 a răspuns:

Cosmetice sa nu ai in geanta, lichide in general, fara forfecute, cutite si chestii de genul asta, sa ai grija sa nu depasesti 20 kg la bagaj fiindca platesti in plus

anonim_4396
| Anonim explică:

Bagajul in zborul cu avionul (exemplu compania Blue Air http://www.blueair-web.com/index.php?location=index&LANG=RO este specificat pe site ca multe detalii/informatii se ofera la cerere, in afara de ce este pe Internet, spre anumite destinatii sunt anumite conditii speciale! care nu sunt valabile in cazuri generale):

BAGAJUL DE MANA Aveti dreptul la un singur bagaj de mana care nu poate depasi 7 Kg si dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm. In plus aveti dreptul sa luati un laptop, ale carui dimensiuni sa nu depaseasca 55 cm x 40 cm x 20 cm. Daca bagajul dumneavoastra de mina depaseste aceste dimensiuni si greutatea specificata, atunci acesta trebuie transportat ca Bagaj de Cala. Greutatea totala a bagajelor dumneavoastra (de cala si de mina) nu poate depasi 32 Kg.
Instrumentele musicale ca de exemplu vioara sau violoncelul pot fi transportate in cabina de pasageri pe locurile ramase disponible daca ne anuntati din timp si numai cu acordul nostru. Daca solicitarile de locuri pentru cursa respectiva vor fi numeroase, pentru a asigura transportul instrumentului muzical vom fi obligati sa va taxam cu valoarea unui loc.
CAZURI: Bicicletele sunt acceptate la transport numai ca bagaj de cala in schimbul unei taxe de 25EU/bucata/zbor
Pentru transportul echipamentului sportiv de golf, schi, schi nautic care nu depaseste greutatea de 15kg, se percepe o taxa 10EU/pasager/zbor, peste aceasta greutate se va plati tariful de excedent de bagaj conform articolului
OBIECTE CARE NU SE ACCEPTA IN BAGAJ
Nu trebuie sa introduceti in bagajele dumneavoastra:
Obiecte care ar putea pune in pericol siguranta aeronavei sau a pasagerilor, cele specificate in Instructiunile Tehnice pentru Transportul Aerian ale Bunurilor Periculoase emise de Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI) si in cele ale Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) precum si in reglementarile noastre (mai multe detalii puteti cere de la noi).
Obiecte care sunt interzise pentru transport prin legile, regulile, ordinele in vigoare ale oricarui stat in/din care calatoriti.
Obiectele care sunt considerate de noi periculoase, datorita formei, volumului sau greutatii. Informatii despre obiectele care nu sunt acceptate va pot fi oferite la cerere.
Materiale radioactive
Armele si armele de foc, munitie, altele decat cele pentru vanatoare sau sport. Exceptie de la aceasta regula fac:
(a)Armele si armele de foc si munitie pentru vanatoare sau tir sportiv care pot fi transportate numai ca Bagaje de Cala in conformitate cu Regulile noastre de Transport. Acestea trebuie sa fie desfacute in partile componenete si impachetate corespunzator separate de munitia aferenta. Transportul munitiei se face conform Regulilor pentru Transportul Bunurilor Periculoase ale ICAO si IATA. Armele si munitia trebuie declarate la check-in.
(b) Armele de panoplie, spade, pumnale si alte obiecte similare care pot fi transportate numai ca Bagaj de Cala in conformitate cu Regulile noastre de Transport. Acestea trebuie declarate la check-in.
(c) Cutitele de uz casnic si alte obiecte similare transportate numai ca Bagaj de Cala in conformitate cu Regulile noastre de Transport. Aceste obiecte trebuie declarate la check-in.

IMPORTANT: Nu trebuie sa introduceti in Bagajul de Cala - bani, bijuterii, metale pretioase, laptop, obiecte electronice personale, documente importante, acte, pasapoarte sau alte documente de identitate. Nerespectarea acestei recomandari ne exonereaza de responsabilitate pentru pierderea, deteriorarea sau distrugerea obiectelor mentionate, produsa in timpul manipularii sau transportului.

BAGAJUL DE CALA Cand Bagajul dumneavoastra de Cala va fi predat la check-in, el va intra in custodia noastra si vom emite o Eticheta de Identificare. Va recomandam ca pe Bagajul de Cala sa inscriptionati numele, adresa dumneavoastra si un mumar de telefon la care puteti fi contactat.
Bagajul de Cala va fi transportat cu aceeasi aeronava ca si dumneavoastra. Daca acest lucru nu va fi posibil din motive independente de vointa noastra, avem obligatia sa il transportam pana la destinatia dumneavoastra care este inscrisa pe biletul electronic, intr-un interval de timp cit mai scurt posibil.
COLECTAREA SI LIVRAREA BAGAJULUI DE CALA Trebuie sa va colectati Bagajul de Cala in momentul in care ati ajuns la destinatie. Daca nu il luati intr-o perioada rezonabila de timp, el este preluat in custodia noastra si va putem percepe o taxa de depozitare. Daca nu este reclamat si colectat in decursul unei luni de zile de la data in care este adus la destinatie, putem sa dispunem de el in orice mod fara a avea vreo responsabilitate materiala fata de dumneavoastra.
Doar propietarul Bagajului de Cala si al etichetei de Identificare are dreptul de al colecta.
Bagajul de Cala intrat in custodia noastra nu va fi predat decit proprietarului in urma prezentarii Etichetei de Identificare sau oricarei persone imputernicita legal.
ANIMALE VII In cabina de pasageri se accepta transportul animalelor vii de mici
dimensiuni din clasa PET (animale de companie cu greutate maxima de 6kg.) ciini sau pisici, in custi speciale, cu obligatia proprietarului de a tine
cusca in brate sau sub scaunul din fata pe durata zborului. In acest caz transportul se face contra unei taxe de 35 EUR/segment.
In cala de bagaje pot fi transportate animale vii de talie medie, ciini sau pisici, in custi standardizate in comformitate cu reglementarile IATA, dar nu mai mult de trei pe un zbor. Transportul se poate face contra cost, la tariful de 5 EU/kg/segment aplicabil la greutatea bruta (cusca plus animal).
Pentru a calatori cu animalul de companie intr-un stat membru al UE, animalele vii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- sa aiba un microcip implantat sub piele;
- sa aiba carnet de sanatate;
- vaccinul antirabic sa fie valabil;
- sa aiba pasaport pentru animale, eliberat de medicul veterinar.
Pe cursele cu destinatia Marea Britanie nu se accepta transportul animalelor vii, nici in cabina de pasageri, nici in cala de bagaje.
RAMASITELE UMANE Ramasitele umane nu sunt acceptate pentru transport pe zborurile de pasageri pentru nici o destinatie.
Transportul urnelor funerare este posibil pe baza unui aranjament prealabil.
ARME SI MUNITIE Pentru a putea transporta o arma trebuie sa aveti un permis port-arma. Aceasta va fi introdusa in bagajul de cala, dezarmata, cu munitia ambalata separat.
Taxa pentru transportarea unei arme este de 40 EUR/bucata, platibila la imbarcare.
Compania isi rezerva dreptul de a modifica reglementarile cu privire la greutatea, dimensiunile si taxele aferente transportului de bagaje pe zborurile Blue Air inainte de inceperea calatoriei, sub rezerva comunicarii acestor modificari pe website-ul companiei la "Anunturi Importante" si "Conditii de Calatorie".

anonim_4396
| Anonim explică:

Buchet de flori

anonim_4396
| Anonim explică:

Pafrumuri?

anonim_4396
| Anonim explică:

Tigari ai voie

anonim_4396
| Anonim explică:

Am voie sa am un trandafir cu radacina?

anonim_4396
| Anonim explică:

Parfumuri

anonim_4396
| Anonim explică:

Tuica de pruna(ochii lui Dobrin).

anonim_4396
| Anonim explică:

Am voie sa iau cu mine parfum gel de dusi etc

anonim_4396
| Anonim explică:

Cartele de telefon mai multe pot sa duc

Alte răspunsuri
anonim_4396
| Anonim explică:

Rama foto digitala

anonim_4396
| Anonim explică:

Rimel

anonim_4396
| Anonim explică:

Ce alimente am voie in avion

anonim_4396
| Anonim explică:

Am voie medicamente sa transpor in avion

anonim_4396
| Anonim explică:

Butelie cu gaz metan, pentru. voiaj de 5 kg.

anonim_4396
| Anonim explică:

Pot avea in bagajul de mana un televizor de 22

anonim_4396
| Anonim explică:

Vreau la intoarcere sa-mi aduc un catel de companie in Italia de 6. 500 kg. cat costa si ce trebuie sa fac...pe linga pasaport, carnet de sanatate si acel cip... vreau sa stea cu mine nu in cala este voie?

anonim_4396
| Anonim explică:

2 pachete de tigari ai voie in avion...

anonim_4396
| Anonim explică:

Tigari

| Ramona_Marta_1979 a răspuns:

Cate pachete de tigari au voie sa transporte 2 pers in avion?

Întrebări similare