anonim_4396
| Anonim întreabă:

Daca as vrea sa lucrez in Anglia de exemplu, am inteles ca din o anumita data nu o sa mai pot sa ma duc acolo,sau era o lege de genul asta, nu stiu exact.
Ma poate lamurii si pe mine cineva? :s

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Încă nu e niciun fel de lege. Până la ieșirea lor definitivă din UE încă se aplică reglementările UE și ai voie să călătorești și să muncești acolo fără probleme.
După ce vor fi terminat procesul de dezlipire se vor aplica noi reguli. Care sunt acestea? Încă nu știe nimeni; ei nu prea sunt în stare nici să își stabilească un calendar al ieșirii, nici nu au început negocierile cu UE în privința acordurilor bilaterale ulterioare care vor privi libertatea de mișcare și regulile ce se vor aplica atunci.
Dar e foarte probabil să se poată merge în continuare doar pe bază de C.I. la fel cum și acum sunt destule țări nemembre UE care acceptă intrarea cetățenilor români pe teritoriul lor fără pașaport, ci doar cu C.I.
Așadar, numai timpul te va putea „lămurii".

| PersonajFictiv a răspuns (pentru mihai69):

Inteleg,mutumesc frumos de raspuns.
Din ce am inteles astia nici nu stiu cand o sa iasa cu exactitate din UE, asa e? laughing
Mi se par foarte responsabili daca nici asta nu o stiu.

| mihai69 a răspuns (pentru PersonajFictiv):

Cu plăcare.
Și da, e corect; nu e doar România o țară condusă haotic de unii incompetenți.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Anglia a votat iesirea din UE. Cand vor termina procedura probabil va fi nevoie de pasaport si permis special de munca acolo

| PersonajFictiv a răspuns (pentru suntserios):

Si acest permis special de munca, cum se obtine? :s

| suntserios a răspuns (pentru PersonajFictiv):

Habar nu am... nici nu stiu daca se va cere asa ceva sau nu. Nimeni nu are de unde sti acum ce o sa se intample cand Anglia va termina procedura de Brexit

Răspuns utilizator avertizat