| Mark994 a întrebat:

În 2 ani vreau să îmi găsesc de lucru în Anglia și să plec.
Întrebarea mea este, cum se mai efectuează trecerea graniței? Cum este cu viza? Cum se poate face? Ce acte am nevoie?

Răspuns Câştigător
| 94Lucifer94 a răspuns:

Iti trebuie neapărat pașaport, apoi acolo sa iti faci DBS, care este de fapt cazierul din românia tradus in engleză de catre persoanele autorizate, si in Anglia trebuie să mergi să iti faci National Insurance Number, care dacă imi amintesc bine este ca un interviu, in care ti se acordă dreptul să muncești. La inceput e mai ușor să mergi printr-o agenție, care se va ocupa puțin de CV-ul tău, traducerea cazierului, eventual să ai parte de un training inainte de a incepe jobul. Eu am lucrat in Anglia ca ingrijitor de bătrâni la diferite azile (unde nu te ninge, nu te plouă și nici nu te omori cu efortul), dar nu se câștigă chiar așa de bine. Pe cand in Germania poți găsi firme care oferă salarii mult mai mari, și iti asigură și cazare gratuită. In Anglia plăteam 350 de lire pe lună, o cazare la comun. Iar plăteam 250 pe mâncare, si mai rămâneam cu 800. Chiar nu m-aș intoarce, mai bine invăț germană laughing

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Viza de munca (working viza) pentru Anglia trebuie deja sa o ai pe pasaport, inainte sa ajungi la granita cu UK, ca sa poti intra.
Cauti pe internet joburi in Uk, sustii interviurile pe skype sau orice alta aplicatie video si cand ei te cheama acolo, iti si dau viza de lucru, deci pleci cu viza legala de munca.

| cristimihailov a răspuns:

Chiar vrei acolo?
Toate orasele mari din europa vorbesc engleza...

| MrAM a răspuns:

Ai nevoie de 4000 de lire, plus actele de tradus si legalizat. Undeva la 4200 in total petru viza.