anonim_4396
| Anonim întreabă:

Mi-a trecut un gand prin minte sa vad si eu Babele, Sfinxul, Omul si Crucea, cascada Niciodata nu am fost si acum vreau sa le vad. Voi merge cu trenul la Busteni. Vreau sa stau doar o zi, adica sa plec diminieata cam la 8-9 sa fiu in Busteni si sa ma intorc la 17-18 in Ploiesti (de unde sunt.)

In primul rand as dori sa stiu ordinea parcurgerii acestei rute, adica ce obiectiv turistic este primul.

Asadar spuneti-mi cum sa o iau ca sa pot vizita toate aceste lucruri. Am inteles ca se poate opta metoda cu telecabina pana la babele. de la babele se ia alta telecabina sa se ajunga spre sfinx sau omul sau se poate merge pe jos?

Cat timp astept la telecabina?
Daca sa zicem ca as opta sa urc pe jos pana la babele cate ore as face?

3 răspunsuri:
| Laura a răspuns:

Și eu am fost ieri la Bușteni, tot o zi am stat, dar am urcat pe Valea Cerbului, am de gând să mă duc și sâmbăta viitoare, alt traseu. La Babele poți să te duci și cu telecabina, dar este superb să mergi pe jos, mai mult de 4 ore n-ar trebui să-ți ia dacă nu ești obișnuit. Distracție plăcută.

| FrageAntwort a răspuns:

Eu chiar ieri am fost la Bucegi, ca şi tine am stat o singură zi, am plecat la 06:00 dimineaţa şi am ajuns la Padina în jurul orei 09:00. Am venit pe şoseaua Transbucegi. Ziua s-a arătat frumoasă aşa că am urcat pe jos pană la Babe şi Sfinx. Menţionez că am făcut acest traseu 1 oră şi 15 minute, deşi timpul estimativ era de 2 ore. Aici am facut popas timp de jumătate de oră pentru a ne odihni, după care am continuat către vârful Caraiman, pentru a ajunge la ''Monumetul Eroilor'' sau ''Crucea de pe Caraiman'', cum mai este cunoscută această construcţie de-a dreptul spectaculoasă. Noi am pornit către Babe, în jurul orei 09:30 şi tot atunci am observat că a fost pornită şi telecabina. Anul trecut şi noi am optat pentru această cale mai usoară de a ajunge în vârf, însă este mult mai placută traversarea pe jos a muntelui. Într-adevăr necesită efort, dar priveliştile frumoase nu te vor lăsa să oboseşti nicio clipă. Despre timpul alocat aşteptarii la telecabină nu îţi pot spune prea mult, depinde de numarul de persoane care aleg acest mijloc de deplasare. Plecările cu telecabina se fac in ordinea venirii. Noi am aşteptat în jur de 10-15 minute, asta pentru că numărul persoanelor care aşteptau la rând era destul de mic.

Găseşti mai multe informaţii la următorul link:

http://www.muntii-bucegi.ro/Mijloace_de_transport_pe_cablu_telecabine/

Capacitatea telecabinei este de 25 de persoane, iar durata traseului este în jur de 12 minute.

Cam atât pot să-ţi spun şi faptul că într-adevăr merită, un peisaj extraordinar, dar este destul de frig, aşa că trebuie să acorzi atenţie şi acestui aspect. Şi nu mai rămâne de spus decât ''Distracţie plăcută!''. :)

| asdasdasdasdfg a răspuns:

Hei. si ai mai fost unde ti-ai propus?
ca vreau si eu sa merg acolo si nu stiu de unde sa iau tren si unde sa cobor ( mentionez ca sunt din Ploiesti ). daca ma poti ajuta puppy dog eyes?