| Eastwood a întrebat:


As vrea sa merg sa vizitez Sfinxul si Babele.
De unde este mai rentabil sa iau telecabina, Busteni sau Sinaia?
Din cate am citit, despre telecabina, la reviewuri, oamenii spun ca se asteapta in jur de 3-6 ore, poate chiar mai mult si putini spuneau ca se poate lua mai bine de la Sinaia.
Daca as lua telecabina de la Sinaia spre cota 2.000, cat mai am de mers pe jos spre Sfinx? Aproximativ.
Multumesc!

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Telecabina de la Busteni. Pe 1 iunie am asteptat doar jumatate de ora pentru a urca cu telecabina.

| mihai69 a răspuns (pentru darrio2007):

Să mergi acum să vezi ce cozi sunt...
Oricum, e bine să se aleagă o zi din săptămână dacă se alege varianta de urcare cu telecabina, în niciun caz în week-end. Și pe cât posibil la prima oră.

| darrio2007 a răspuns (pentru mihai69):

Cred. Am stat anul trecut aproape trei ore de pe la 6, 30. Pentru ca venise un grup de pensionari. Grup insumând vreo trei telecabine, care au intrat pe alta usă, plus ca mai erau in fata mea vreo treizeci de persoane care cred ca dormisera acolo.

suntserios
| suntserios a răspuns:

E mult de mers din cota 2000. Cateva ore. Daca nu vrei sa stai la Busteni la coada e si varianta cu masina pana la Piatra Arsa. De acolo 1 ora de mers

| mihai69 a răspuns:

Între Cota 2000 și Sfinx / Babe faci cam trei ore, poate chiar patru dacă mai faci pauze de poze, gustări etc. Mai ales dacă ai un grup care nu prea e obișnuit pe munte.
Uite aici o descriere: http://bloguldecalatorii.ro/......us_16.html
PS există și varianta să urci cu o mașină până la Piatra Arsă, apoi pe jos. Sunt „piețari" care caută clienți pe la coadă la telecabină. Drumul e foarte frumos, nu ține chiar cât coada de la cabină și costă ceva mai puțin.