| anonwhy a întrebat:

Salutare!
Urmeaza sa merg cu trenul singur-singurel peste o luna si am niste intrebari stupide, dar chiar nu vreau sa ma fac acolo de ras:
1. Doamna de la bilete imi va spune pe ce linie va veni trenul? Ca sa stiu in care tren sa ma urc.
2. Vagoanele sunt numerotate? rolling on the floor Scrie pe ele un numar vizibil, nu?
3. De unde stiu in care compartiment trebuie sa intru? De ex scrie pe bilet numarul scaunului, dar de unde stiu in care compartiment intru? Ca poate intru peste cineva din intamplare si nu vreau asa ceva
4. Usile vagoanelor le deschide/inchide cineva, nu le deschid calatorii, nu? rolling on the floor

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Da' totuși, un'te duci tu mielule?

da
da
numerele sunt unice in vagon
ușile "le deschide" mânuțele tale

| Catrice a răspuns:

Top 10 întrebări stupide laughing
Pe bune, n-ai mers niciodată cu trenul?!

Liniile de tren sunt numerotate. Înainte de sosirea trenului, se anunță ce tren vine și la ce stație (știi tu, mesajele avea de la difuzor). Dacă tot nu știi, întrebi. Fiecare vagon are un număr. Unele trenuri au numerotarea de la locomotivă începând cu 1, altele cu 4-5-6, depinde care e ultimul vagon. Și asta se anunță înainte de sosire. Scaunele din compartimente (sunt si vagoane fără compartiment) sunt numerotate. Scrie pensa intervalul numeric (50-56 etc.). Unele vagoane se deschid cu buton, alea antice le deschide controlorul sau oamenii care se așază la usa (în cazul în care nu sunt stricate și se închid sau nu le deschide cineva în gluma laughing).

| Iote a răspuns:

1. Este un panou de afisaj in gara cu trenurile si liniile de unde pleaca. Daca nu te descurci, intrebi casiera.
2. Da, vagoanele sunt numerotate. Au ori o placa metalica, ori un afis pe usa de urcare.
3. Numarul locului este format din doua componente: prima cifra reprezinta compartimentul. A doua cifra, locul din compartiment. Acum vagoanele nu mai sunt compartimentate, dar principiul este acelasi. Un rand este considerat un compartiment.
4. Cat despre usi... depinde de modelul vagonului. La majoritatea se inchid automat la plecarea trenului. Dar se deschid de calatori la urcare/coboarare. La modelele mai vechi, tot calatorii trebuie sa le inchida.
P.S. Pentru ca am vazut un raspuns "destept". Nu astepta anuntul la megafoane cu numarul liniei. S-ar putea sa fie la linia "x"sprezece si sa ai garduri de protectie intre linii. Nu ai timp sa ajungi acolo. Informeaza-te din timp si mergi la peron dinainte.

| Dalmore a răspuns:

Biletul iti spune pe ce linie vine trenul, la fel ca si panourile afisate. Ca sa nimeresti trenul este de ajuns sa o asculti pe tanti care o sa anunte la difuzor venirea lui. Cu ce tren mergi de ai numarul scaunului? N-am mers cu asa ceva, de obicei intri si te pui unde vrei.
Nu-ti deschide nimeni usile, decat daca e controlor la statia respectiva. Si poti sa le mai pui lor intrebari eventual, ca nu te papa nimeni

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

1. Poți s-o întrebi dar nu garantez ca ți Răspunde. Te uiți pe unul din panourile alea și te orientezi in funcție de traseu și numărul trenului.
2. I don’t know. De ce te-ar interesa asta?
3. La alea personale e pe compartimente, fiecare loc are nr lui. Iei compartimentele la rând pana îți găsești locul. Dar n-are rost sa faci asta la personale, lumea se urca la mișto, unde prinde. Numai la accelerate am înțeles ca respecta lumea și cică daca te prinde xulescu care sta in locul in care te-ai Așezat poate sa te dea la o parte, dar nu te da nimeni. Eu și cu Săgeata ma uit sa nu ma pun pe lângă nespălati, nu ca trebuie sa ma așez pe locul x.
4. Dar tu crezi ca te duci cu limo sau cu CFR? S-ar putea sa ai o surpriza când o sa te urci in tren, nu-ți face speranțe prea mari.

| Nătărău a răspuns:

Trebuie să scrie pe bilet și pe afișajul din gară tot ce trebuie. Îți poate spune și de la casierie aceleași lucruri. Da, vagoanele sînt numerotate. Și compartimentele. Fi sigur că nu o să te dea jos din tren dacă te urci în vagonul/compartimentul greșit și dacă te urci în vagonul greșit mergi din vagon în vagon pînă ajungi la al tău. De obicei ușile le deschid cei ce coboară. Eh. Cel mai important e să fi poziționat lîngă linia corespunzătoare din timp.

| Shygirl111 a răspuns:

Nu inteleg ce e asa amuzant, dar in fine laughing
1. Poti sa intrebi, insa va fi afisat pe ecran la ce linie va veni trenul.
2. Da.
3. Sunt si trenuri fara compartimente, dar daca e cu compartimente, se vede de pe culoar ce locuri sunt in compartimentul respectiv.
4. Le deschid calatorii in principiu.