|

Stie cineva care a zburat de la aeroportul din Budapesta cu copilul, i s-a cerut acolo declaratie parentala sau doar cardul de identitate, daca are peste 16 ani? (cu wizzair)

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Și cine puii mei te întreabă la Budapesta unde merge minorul ăla?!? Frate, dacă nu știi, nu mai băga oamenii în ceață! Am însoțit de mai multe ori copii (care NU erau ai mei; minori, evident) și pe niciun aeroport din Europa nu m-a întrebat nimeni nimic despre ei cu excepția ieșirii de la noi din țară!
Citește omule legea aia pe care o citezi! Acolo e vorba doar de IEȘIREA din țară. Nimic altceva!
Iar întrebarea de mai sus NU se referea la asta, ci la cazul unui minor (cetățean român, ce-i drept) dar care se află (sau va fi la un moment dat) la BUDAPESTA. Care e în UNGARIA... Care NU are nicio treabă cu legea aia stupidă care e doar la noi!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Acolo (la Budapesta) NU se vor cere decât documente de identitate valabile.
Declarația notarială a unuia (sau a ambilor) părinți pentru copilul neînsoțit de ei în afara țării e necesară doar la ieșirea din ROMÂNIA (vezi saitul Poliției de frontieră! http://www.politiadefrontiera.ro/ la meniu > condiții de călătorie > minori). Pe urmă, în afara granițelor patriei, nu te mai întreabă nimeni nimic în afară de act de identitate valabil! Nici chiar la revenirea în țară.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai daca este minor (sub 18 ani) trebuie sa fie cu ambii parinti sau cu o procura de la ambii partinti (sau de la celalat daca e doar cu un parinte) care sa ateste faptul ca si-au dat acordul. daca are peste 18 ani poate sa mearga doar cu buletinul.
PS: nu am fost la aeroport acolo dar asa e in spatiul Schengen din UE.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru al3xander):

Corect.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru al3xander):

Greșit, Budapesta NU e în România, unde se aplică legea care impune cele povestite de tine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihai69):

Daca vrei sa scoti un copil din tara sau sa-l aduci inapoi dintr-o tara iti trebuie procura de la parinti, nu e ca si cum iei un minor de la Bucuresti la Constanta si il duci cu masina. cand am plecat cu sora mea in vacanta (ea era minora, avea 17 ani) am avut nevoie de procura de la parinti.
ART. 2 (2) Cetatenii romani minori pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali, in conditiile prezentei legi. In sensul prezentei legi, prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor. http://www.politiadefrontiera.ro/lege.php?id_cdrl=8
adu tu un minor cu avionul de la Budapesta pana la Bucuresti doar cu buletinul, sa fii si tatal copilului, daca mama copilului nu e de acord nu te lasa, asa ar putea unul dintre parinti sa fuga cu copilul in orice tara vrea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru al3xander):

Minorul care calatoreste in strainatate insotit de cel putin unul dintre parinti sau de reprezentantul sau legal nu poate fi incredintat de catre acesta unei persoane de pe teritoriul altui stat, atunci cand fata de minor s-a dispus masura educativa a libertatii supravegheate, in conditiile legii penale., deci in cazul asta, daca nu are antecedente penale eu cred ca poate fi incredintat altei persoane

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează