|

Trebuie sa promovez turismul intr-un sat construind o cofetarie e un proiectel si vreau sa mi ziceti cateva argumente pe care le sustineti,avantaje si dezavantaje?! care sa aduca clinti,ce as mai putea adauga in acea cofetarie, bauturi, un spatiu pentrunefumatori cateva axemple va rog mult!

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca satul este in apropierea unui drum intens-circulat (autostrada, drum national), atunci primul lucru este sa faci reclame foarte vizibile si sugestive, atat pentru cei din tara, cat si mai ales pentru straini.

Te poti baza pe satenii din sat. SIGUR batranele din sat vor face cozonacul sau alte prajituri traditionale MULT MAI BINE decat tine.
Le poti contracta sa furnizeze produse traditionale din ingrediente naturale /bio, pretinzand conditii de igiena pretinse de organele de control.
La inceput, ca reclama, poti face prezentari cu gustare in parcarile apropiate, de unde clientii sa fie invitati sa consume "bunatatile bunicii".
Daca se inmultesc clientii, te poti dezvolta spre un restaurant, cafenea, motel etc. asigurand in permanenta loc dedicat atat nefumatorilor, cat si fumatorilor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Alo! suntem în UE și de ceva vreme NU mai există DECÂT unități de alimentație publică în care fumatul este strict interzis. Ca să nu mai vorbim despre cum sună „zonă de nefumători" într-o cofetărie!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru mihai69):

Era un exemplu stiu ca e interzis doar l am data sa vaiii! alooo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mie nu-mi plac cofetariile.
Prea mult zahar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cati ani ai si pentru ce trebuie sa faci proiectul? Daca e ceva pentru liceu-antreprenoriala iei 10 usor, poti face proiectul asta.
Daca e pentru facultate, deja e un nivel la care macar trebuie sa faci ceva relevant. Nu prea ai cum sa promovezi turismul cu o cofetarie. Poti avea profit in cazul in care zona este foarte populata turistic si o cofetarie ar lipsi din zona. La un sat normal deschizi cofetaria si cat te tine buzunarul propriu o tii deschisa dupa care o vei inchide deoarece iti va aduce doar cheltuieli.

Care e tema de proiect? Promovarea turismului, construirea unei cofetarii sau orice fel de afacere?
Saaaau...nu e proiect pentru scoala si chiar ai de gand sa deschizi o cofetarie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AlexCristi97):

O afacere in care promovez o cofetarie, unde trebuie sa aleg un sat in care sa o construiesc, e pentru un concurs!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mezeicristina33):

Deci trebuie promovata o cofetarie, nu are nicio legatura cu promovarea turismului. Daca tema concursului e promovarea turismului cu o cofetarie, pentru mine nu are sens.

Daca faci o cofetarie la sat as spune sa alegi o zona puternic turistica si sa te gandesti care sunt clientii pentru care faci cofetaria. Aici ti-as recomanda sa tintesti strainii, pentru ca romanul nu se duce la munte/sat sa manance prajituri. (bere+mici rulzz)
Cofetaria sa aiba design traditional specific zonei, care sa promoveze cultura locatiei, portul popular.
Meniu: Prajituri traditionale cu elemente moderne. (ca tot zic astia de pe la emisiunile culturale de bucataria "fusion"). Neaparat incluse chestii bio, chiar ar putea fi constuit tot marketingul pe chestia ca e bio cofetaria. (si ca prajiturile sunt din faina locala, sa ai tot felul de povestioare care merg la sufletul turistului)

Mai am 2-3 chestii pe care ti le-as putea spune dar e mult de scris si daca nu e ok ideea nu are rost, oricum sunt legate tot de ce ti-am zis pana acum. (dar pentru asta mi-ar trebui mai multe detalii legate de concurs, eventual un link cu cerintele concursului).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AlexCristi97):

Este scris pe o foaie nu am cum sa ti l arat dar trebuie facut un power point si sa sustin ideea mea cu argumente atata mi se cere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mezeicristina33):

Trebuie sa pleci de la o locatie buna dupa care restul vin de la sine.
Gaseste o locatie ofertanta, care are multi turisti si cultura interesanta
Pe meniu sa insisti mult cu elementele locale, sa zici ca aproape tot ce ai in prajituri e din productia locala si ca asta ajuta satul sa se dezvolte si sa ii conserve traditiile. Poti include serviri din partea casei cu chestii gen "salam de biscuiti" sau "bombe" (bombele sunt niste prajiturele cat un rafaelo/ferrero rocher din aluat ca cel de salam de biscuiti si care au in mijloc o visina, de obicei visina din care s-a facut visinata).
Include in prezentare cat mai multe conexiuni intre elementele locale si cofetaria ta, povestioare istorice care au inspirat anumite preparate, mergi cat mai mult la sentiment ca sa castigi. Nu stiu daca am cele mai bune idei dar vad ca mi-ai pornit creativitatea laughing. De exemplu: "Legenda spune ca nu exista petrecere fara tuica facuta din fructele scaldate in razele soarelui de pe aceste dealuri, tuica regasita in sofisticatele noastre praline cu alcool care imbina traditia romaneasca cu rafinamentul celui mai pretentios client/degustator"...cred ca ai prins ideea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu poti promova tursismul cu o cofetarie decat daca faci ceva special ce nu gasesti oriunde.De ce ar veni un om de la oras la sat cand el are in oras zeci de cofetarii.Si in sat nu va fi super apreciata, in general viata la sat e mai saraca si nu multi isi permit sa vina odata pe saptamana la cofetarie plus ca majoritatea sunt batrani.Deci nu e o idee foarte buna,decat in cazul in care faci ceva mare, gen o fabrica de inghetata, de prajituri, de creme, ceva mai special care sa aduca profit.In rest nu, nu e profitabil deloc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RomanianFighter):

Si alte exemple mai sti? adica cei de la sat nu au cofetarii sau ceva de genu pot avea in oras multe daca la sat e foarte buna si unica, ma intelegi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Cel mai import daca e la sat, ar fi o idee buna sa abi un design vintage ca sa ofere acea experienta ca si cum te-ai intoarce in timp, poti cauta pe net vintage cake shop ca sa i-ti faci o idee.
2. Sa ai ceva special in meniu, un desert ce sa nu se mai gaseasca in alta prate sau sa fie o reinterpretare a unui desert popular dar cu un ingredient in plus ceva gen miere naturala de la un apicultor din zona sa de la proprii sutpi sau branza de la propriile vaci/ capre. Ideea e ca daca tot e la tara sa storci cat de mult posibil ideea cu produse bio si sanatoase.
Eu cred ca o cofetarie undeva la sat e o idee grozava, dupa o saptamana gerea a-si da cu drag o fuga undeva in apropiere unde sa pot sa ma relaxez band o cafea in liniste si sa mananc o prajitura in aer proaspat cu cineva drag sau chiar si singur.
Sper sa fi fost de ajutor. Bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mihai321312):

Mai spune mi ca mi place!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează