| Gîdei_Ionuț_Burcea_Georgiana_1979 a întrebat:

Vom petrece 7 zile in Bulgaria, Nisipurile de Aur, eu si fiica mea. Cam cat se cheltuie pe zi pentru pranz si cina, si cam cati bani de buzunar trebuie sa avem la noi. In Leva. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

@RacPac: „... leva este 2 lei la noi." s-o crezi tu. Asta ar însemna că putem cumpăra un euro cu mai puțin de 4 lei! (Ei au curs fix BGN/EUR = 1.95)
===
On topic: depinde de ce anume vrei să mănânci și unde. Nu de alta, dar există și McDonalds acolo. Poți face comandă chiar și prin foodpanda (!) - până la 17 iulie au promoții de 6 leva un meniu (hamburger, cartofi prăjiți și o cola). La restaurante, preparatele lor costă între vreo 6 leva și cam maximum 30. În general, o masă de prânz pentru doi, fără băuturi, te costă cam 25 de leva dacă nu vrei nu-ș-ce feluri de mâncare mai speciale.
La cină, ai putea opta fie pentru o pizza (6...10 leva una), fie pentru ceva aprovizionare din supermarket (plata cu cardul / pâine, brânză, salam, roșii etc. - prețurile cam ca la noi).
Pentru alte cheltuieli... iar depinde ce anume vrei să cumperi - un suc (eventual de hamei), o înghețată la plajă cam pe la 5 leva. Mai trebuie să pui bani și de șezlong și umbrelă (e mai comod decât cu prosopul) circa 8 leva pe zi. Pentru suveniruri - cred că vreo 20 de leva ajung.
Acum, rămâne să faci tu artimetica și să vezi cam ce sumă ai nevoie. Ca să obții banii, mergi cu un card în lei (sau mai bine, un Revolut) și scoți o singură dată de la bancomat întreaga sumă pe care ai calculat-o mai sus, plus vreo 10% pentru „neprevăzute". Și unde poți, plătește direct cu cardul (supermarket în special).

2 răspunsuri:
| Crackman a răspuns:

Pai leva este 2 lei la noi. Asa sa szic ca 50 de euro pentru o zi. Daca esti prudent si asa poti sa gasesc cazare cu mesele inclse la creo 300 de euro

| PiouelPol a răspuns:

Depinde de hotel... daca e cu all-inclusive, nu platesti nimic la masa; daca e fara mai mult de 50 de leva pe zi nu cred ca consumi pentru masa
Si cel mai bine pentru plata in Bulgaria e sa folosesti cardul, asa daca vede teanc mare de cash esti predispus la tepe si daca platesti cu cardul si iti da teapa poti sa ii faci reclamatie si sa ai si dovada.Ca la tarabe nu prea elibereaza bon fiscal.La plata cu cardul iti da cel putin bonul de card.