| Denision a întrebat:

Am o cunostiinta din Sibiu, fata are 18 ani iar mama ei 40 si ceva si biata mămicuță este bolnavă de cancer la plămâni și la rinichi...este în metastază.Ele au făcut un imprumut in banca pentru a renova casa sa aiba unde sa ramana fata cand o sa fie singura iar acum trebuie sa plateasca datoria de 5000 de lei in cateva luni, astfel sucursala o sa confiste casa iar fata o sa ramana pe drumuri. Aveti idee cum as putea sa strang niste fonduri pentru acest caz? Ma gandisem la varianta online si sa pun niste afise prin oras..Precizez ca nu le cunosc personal dar vreau sa fac un bine, sa le ajut..Eu le-am dat suma de 2000 mii de lei si au mai ramas 5000 de lei de plata

19 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ma tem ca este o inselaciune pentru creduli, iar tu ai fost unul din victime.
Eu, cel putin, nu as da nici un ban unor "cunoscuti" (de pe internet? ) pe care nici nu le cunosc personal.

Internetul e plin de inselatorii care cer bani (sub 1000 dolari) cu diferite pretexte, iar fraieri se gasesc cu sutele.

| mgtow a răspuns:

Doar daca apelezi la surprize surprize se poate intampla un miracol, sau observator

| emy a răspuns:

Buna ziua, draga! happy Ce sa-ti? Apeleaza la televiziune, la Observator! Dar roaga-te mult si la Dumnezeu si promit ca ma voi ruga si eu sa fie bine! Te pup si iti doresc o zi frumoasa, o saptamana minunata si mult, mult succes! kiss Si mai vreau sa-ti spun ca esti un om deosebit, cum rar intalnesti in zilele noastre si Ii multumesc lui Dumnezeu ca mai exista astfel de oameni pe Pamant!

suntserios
| suntserios a răspuns:

5000in cateva luni e o suna decenta, sigur au un venit din care traiesc... daca nu si un post de vanzatoare pentru 4-5 luni plateste datoria

| zăGhost a răspuns:

Facebook, ziar online, ONG-uri. Mult succes!

| anonimg a răspuns:

As apela la patronii marilor lanturi de magazine din tara. Si de ce nu, la Gigi Becali? ^_^

| GabiDumitrescu a răspuns:

Biata mamicuta de ce nu are asigurare de sanatate/viata? Ele din ce traiesc acum? 5000 RON nu e deloc o suma mare, cele doua presupun ca mai au o ruda-doua. Sa fim seriosi... asta ca sa nu intru in cit de stupida poti fi ca sa renovezi casa in loc sa te agati de viata. 40 de ani, metastaza, au mai fost cazuri care au scapat. Nah, ce sa zic... pur romanesc. Ai face bine sa te interesezi mai bine asupra cazului si a rudelor celor doua. Nu de alta, dar din putinul pe care l-ai spus, presimt ca aia mica o sa ramina pe strazi in maxim 2 ani. Moare mama? OK, vinzi casa, iti iei o garsoniera/camera de camin, folosesti diferenta ca sa te super-califici si sa intri dupa aia la un job bine platit din prima aici sau cu sanse bune ca emigrant.

| CopilThembel a răspuns:

Cerând ajutor pe Facebook sau în vecini.

| sofisis a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa stai cuminte in banca ta si sa nu mai pui botul la povesti lacrimogene. Ai vazut dovezi? Ai fost sa le cunosti? Ce certitudine ai ca cele relatate e real? Habar nu ai de ce sunt in stare unii pentru bani...ce sa iti zic ca uneia i-a explodat ceva langa copil, l-a mutilat, s-au strans pentru ea sute de mii de euro din donatii iar femeia si-a luat vila, vreo 3 masini, s-a tunat iar copilul arata tot la fel...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu le confiscă nimeni casa pentru 5000 de lei.
Asigurare de viață nu are?

| Denision explică (pentru anonim_4396):

Nu are.A fost chemata la banca si ii s-a spus sa plateasca aceasta suma..In total a avut 130 de milioane dar au m-ai ajutat oameni care au platit.

| Anonim a răspuns (pentru Denision):

Cum a găsit 8000, mai găsește ea 5000.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde cit de veche e datoria si catre cine. Poti ramane fara casa si pentru 50 de lei, chiar daca e o suma ridicola.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Denision):

Ce banca? Ce imprumut? A pus gaj datoria? Au discutat cu un avocat? De ce sunt proaste? Daca maica-sa a facut imprumutul, trebuie sa astepte sa moara - daca nu are chef de viata, desigur. Fiica mosteneste casa, dar nu si datoria.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Exista mai nou pe Facebook o chestie cu donatii.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Intai spui ca ai o cunostinta apoi ca nu o cunosti personal. Te contrazici singur.

| Ymela a răspuns:

Poti pune ceva gen anunt pe Facebook, cu o rugaminte cu o poza, si o dovada sa nu creada ca e fake si sa fie credibila; pe Facebook sunt multi utilizatori si o parte poate vor fi interesati! Succes! happy

| amygos a răspuns:

Ce spui tu e cam in ceață! Deci au facut un imprumut din care au platit o anumita suma.Nu poti sa faci un imprumut la banca daca nu ai o sursa de venit!
Daca tot vrei sa faci un bine era corect sa vii cu mai multe detalii.Eu unul ma indoiesc ca tu ai dat 2000 de lei! Imi plac minciunile frumoase!laughing)