| Emiluner a întrebat:

Am nevoie de ajutor. Nu stiu ce sa fac. Am 13 ani și mama mea nu ma lasa pe nicăieri singura, când ma uit la prietenii mei, unii de clase mici care se duc până la mall singuri iar eu de-abia ce am voie până la colțul străzii, ma oftică rău. Toti prietenii imi spun de ce nu stai mai mult afara? (Deoarece mama ma lasa decât 2 ore, nu mai mult), eu am 12 ani și ma pot duce până la mall și înapoi și tu nu ai voie afara mai mult de 2 ore? Cum reziști cu ei?
Stiu ce probabil va ganditi ca am 13 ani și nu se poate, dar toată clasa e învățată să meargă singura, cu autobuzul, să se ducă singuri la mall iar eu? Încă cu mașina.
Nici un copil din clasa nu ma invită nicăieri deoarece spun că mama se ține după noi și nu ma mai invită nimeni nicăieri din cauza asta. Chestia este ca tată e pe mare 6 luni de zile și sunt doar cu ea, dar m-am saturat să nu am libertate.
Ce să fac? Dau funda sau funda sau cum se zice

Răspuns Câştigător
| Endoryus a răspuns:

Sa zici mersi. Daca esti violata dupa sau alte chestii o sa faci ca restul, dai vina pe parintii tai. Asa ca mai bine sa iti bocesti tu acum degeaba de mila decat sa ai motive cu adevarat bune dupa sa plangi.

5 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Riscurile sa faci prostii sant mari de aia maicata e ca un terminator pentru tine, te apara de orice risc de amenintare asupra ta. Pe langa asta multi colectori de tinere ca tine sant liberi in Romania pentru a le trimite in europa la trafic de sclavie sexuala

| Adry05 a răspuns:

Mda nu prea ai ce să faci din păcate. e mega panicată de toate maică-ta. eventual spune-i să te ducă cu mașina la mall și să vină să te ia la ora cutare și spune-i că ești cu prietenii în ditamai spațiu public, n-ai ce să pățești acolo. eventual mai poți încerca să vorbești cu ceva rudă de-a ta să-i zici astea și să vorbească ea cu mama ta dacă e de acord cu tine

| Andreeush a răspuns:

Și de ce vrei tu să umbli pe străzi singură la 13 ani?
Tu nu știi câte pericole sunt? Mama ta nu o spune din răutate.
Dacă alte fete de vârsta ta, sau poate chiar mai mici nu se gândesc la ce riscuri se supun e problema lor, tu nu trebuie să le urmezi exemplul.
Eu aș zice să fii mai înțelegătoare cu mama ta, ea se gândește la binele tău, tu acum ești încă micuță.

| ShelbyGT a răspuns:

Vrea doar sa te protejeze.

| anamaria82726 a răspuns:

Pai din acest punct de vedere, parintii sunt cam de doua tipuri. Cei care au incredere ca copilul lor se descurca si nu i se va intampla nimic si cei protectivi.
Stiu ca iti este greu sa ii vezi pe cei de varsta ta cum ies si stau mult afara. Dar asa cum tu nu prea ai voie sa iesi, mai sunt ca tine. Ca mama ta nu este singura mama protectiva din lume. Multi sunt asa.
Poti sa fii deschisa cu ea si sa ii spui ce te deranjeaza. Dar este bine sa o asculti. Fiindca parintii nostri stiu ce este mai bine pentru noi. Poate mama ta a avut niste experiente neplacute cand era de varsta ta si nu vrea sa treci si tu prin ceea ce a trecut ea. Si plus ca tatal tau este plecat si sigur ii duce mult lipsa, are nevoie de cineva care sa stea langa ea si eu zic sa ii fii alaturi in aceste momente.