| Shadow136o a întrebat:

Am o problema. În ultima perioada m-am cam schimbat, adică de când am împlinit 15 ani, în ianuarie.
Idee este următoarea...in trecut eram mai bun, ajutam, eram darnic, nu înjuram asa de mult, etc. Însa acum înjur cam mult, ma enervez tare la unele chestii mărunte, dar de exemplu când cineva se ia sau se pune în gura cu mine vreau sa fac și eu asta, ca să nu dau dovada de slăbiciune, sa nu fiu laș. Încă mai ajut, dar am devenit rău. Cum sa fac sa nu mai fiu asa de rău, dar nici sa fiu las dacă îmi comentează mie cineva. Ceva sfaturi ca să îmi mai liniștesc nervii? Vreau sa fiu ceva mai calm și sa nu mai am tupeul asta în mine.
Pace ✌️

Răspuns Apreciat de Editori
| qwertpro a răspuns:

Salut,in primul rand e important sa intelegi ca la varsta ta au loc schimbari radicale in corpul tau, atat la nivel psihic cat si fizic, deci e absolut normal sa ai momente in care nu reusesti sa iti controlezi emotiile..Anume in aceasta perioada trecem prin multe incercari dificile care duc la stabilirea unei noi personalitati pentru maturitate.Cand erai mai mic, vedeai lumea intr-un fel, acum ca cresti incepi sa o vezi altfel, incetul cu incetul ca un om matur.Schimbarea comportamentului este ceva normal la varsta ta, acum iti este greu sa intelegi corect unele situatii, si sa iei decizii bine gandite.Nu te compara mereu cu trecutul, nu vei putea fi mereu acelasi om.Totusi,in primul rand trebuie sa iti dai seama care situatii anume te streseaza, care emotii iti este greu sa le controlezi. Faptul ca vrei sa iti impui autoritatea in fata celorlalti si sa le arati cine esti de fapt ar si putea fi cauza pierderii controlului.Nimeni nu ar vrea sa para slab in fata altora, si uneori pentru a arata asta isi pierd controlul.Incearca sa faci o lista de calitati pe care le ai, fie ele pozitive sau negative, si alegele pe acelea pe care vrei sa le imbunatatesti, si pe acelea pe care vrei sa le elimini, poti de asemenea alege si calitati pe care nu le posezi dar pe care ai vrea sa le posezi.Inainte de a lua o decizie, gandeste-te bine la consecinte, nu reactiona la nervi, poti de asemenea sa te consulti si cu parintii.Ai mereu incredere in tine, fii mereu increzut in propriile puteri si nu te lasa influentat de cei din jur.Arata ca esti o persoana matura, si inteligenta.Cu timpul totul se va regula, cu totii trecem prin asta, fie constient sau inconstient.Mediteaza asupra propriiei personalitati, stabileste-ti valorile personale, si tine mereu minte ca nu poti fi mereu bun cu toti, unii oameni nu merita bunatatea ta, deci va trebui sa fii mai dur cu unii, si mai bland cu altii.

4 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Gandirea trebuie modificata apoi iti va fi bine lasa rautatea la o parte

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să vrei să te afirmi, nu este o răutate. Să te afirmi prin violență, chiar verbală, nu este cel mai inteligent lucru.
Referitor la nervi. Orice din viață este o interacțiune cu cei din jur, în care utilizăm creierul primind informație și având în acelaș timp o evaluare, o atitudine, o emoție legată de acel eveniment.
Astfel poți fi foarte inteligent, ca un papagal sau maimuță inteligentă, dar ca să fii om, ai nevoie de ceea ce se cheamă inteligență emoțională. Nimeni nu se naște savant, de aceea toată lumea consideră că trebuie să treci prin școală, să înveți să vorbești, să scrii, să numeri, să socotești, tabla înmulțirii de exemplu, dar școala nu te, sau nu te prea învață, nu te prea pregătește să îți educi emoțiile. Dacă vrei să fii mai calm, asta se auto educă. Faptul că vrei, este un bun început.

| Celcestietot a răspuns:

Conteaza sa evoluezi in bine cu timpul totusi. Lumea este nesuferita cateodata si este normal sa te enervezi pe ea. Ar fi totusi recomandat sa evoluezi in bine si sa uiti de ea oricat de greu ti s-ar parea.

| Clytia a răspuns:

Acum câțiva ani, aveam un comportament asemănător cu al tău. Comportamentul meu era destul de recalcitrant, mă "aprindeam" repede, poate uneori din nimicuri. Dacă cineva se lua de mine, sau făcea unele remarci care nu-mi conveneau, făceam și eu acelaș lucru. Acum mi se pare o prostie ce făceam. Demonstram că nu eram cu nimic mai bună decât acea persoană. Era imaturitate! Acum nici nu vreau să mă gândesc la o atmosferă tensionată, la certuri. Nu ești laș dacă ignori un conflict cu o persoană cu idei fixe, și minte scurtă... Îți bați capul degeaba cu astfel de oameni. Persoanelor care-ți comentează, reproșează ceva, încearcă să nu le răspunzi pe un ton ridicat, gândește-te bine înainte de a le da un răspuns, nu te arunca cu capul înainte. Le face placere să vadă cum te afectează cuvintele lor și astfel dai dovadă de slăbiciune. Poate uneori ar și mai bine să ignori.
Mult noroc!