| elenacat a întrebat:

Ati reclamat vreodata parinti pentru o pedeapsa care vi s-a parut un abuz?

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, cunosc un caz unde copilul era mincinos si s-a dovedit asta la investigatie, fiindca era minor si voia sa faca numai ce voia el, fara sa asculte de parinti.

Ca atare, dupa investigatie, inspectorii au recomandat parintilor sa fie mai severi cu copilul, sa-l controleze non stop, sa nu-i mai permita liberati sau iesi afara cu copii care il infleunetaza negativ si sa-l supravegheze foarte strict.
Desi copilul avea aproape 17 ani i s-a luat telefonul, tableta si computerul si nu i s-a mai permis sa stea afara dupa ora 9 seara, asta in conditiile in care i se verificau temele scolare zilnic si website-urile pe care intra, doar in ora cat i se permitea pe zi.

| elenacat explică (pentru Violleta2022):

Ce spui tu este probabil o fictie sau ti ai fost copilu ala?

| Violleta2022 a răspuns (pentru elenacat):

Nu este nici o fictie, ci un caz real, intamplat unor rude de ale mele.

| elenacat explică (pentru Violleta2022):

Trist...

| Violleta2022 a răspuns (pentru elenacat):

Cumplit de trist, dar s-a rezolvat dupa ce parintii chiar si-au luat in s serios atributiunile de parinti si i-au facut control si supraveghere 24 de ore.
Recomand asta tuturor parintilor, sa-si educe copii si sa leeexplice ce este rau de ce nu au voie sa plece singuri, de ce nu trebuie sa se ascunda de parinti, de ce trebuie sa-ti verifice minorii, sa le citeasca mesajele de pe site-urile de socilizare, sa stie la orice moment daca fetita lor nu este cumva atrasa de un proxenet sau pedifil, daca nu face sex pe ascuns, daca nu este violata si infectata cu HIV sau alte boli mortale samd.
Daca copii astia care ajung prin spitale uralnd de durere, unii in prag de sinucidere, altele cu burta la gura la 13-14 anisori, cu copilaria distrusa, in prag de sinucidere sau vandute pe piata de prostitutie... toate astea nu s-ar intampla DACA parintii si-ar face datoria de parinti si ar avea raspunderea totala a copiilor lor.
O fetiat de 16 ani care se strecoara din casa ca sa fuga la club cu un buletin fals ca are peste 18 ani, premeidteaza asta si consuma alcool sau droguri fara sa vrea, fiindca i se pun pe ascuns in pahar si ajung victima unui viol in grup, sau se aleg dupa o noapte fierbinte cu un HIV, fiindca este la moda sa nu se foloseasca prezervativul, ca-i musca pe unii de cuc.
Ma rog, citesc si ma cutremuri de ce scriu ziarele, ce scrie Politai romana si internationala, ce fac copii nostri scapati de sub control, care se cred mai destepti decat parintii lui si unii ajung sa-si acuze parinti de abuz.
Am vazut si cazuri disperate cu copii abuzati d eparinti, dar nu este cazul a 90% din minorii care mint cu buna stiinta si fug de acasa sa se destrabaleze si distreze gandind ca-i bine ce fac si sunt indreptatiti s afaca asa ceva, fara sa ai ba habar ce pericol ii paste in feiacre minut, cand parintii nu au idee unde sunt ei si ce li se poate intampla.
Cazuri poti sa-ti dau cu miile...

| Violleta2022 a răspuns:

Poti sa ne spui ce anume din actiunile parintilor ti se pare tie abuz si de ce crezi tu ca ar trebui sa-ti reclami parintii?

| elenacat explică (pentru Violleta2022):

Da pot spune. finca sunt pedepsita pentru lucruri care nu am control pe ele. de exemplu, nu am invatat bine si am note mici finca nu ma concentrez bine si nu am asa o memorie buna, asa ca notele mele nu ar trebui sa fie subiect de pedeapsa. in gandu lui nu exsista asa o posibilitare sa nu merg in viitor la nici o facultate si crede ca totu este o intrebare de disciplina si pedepse.

| Violleta2022 a răspuns (pentru elenacat):

De fapt, ai control si esti direct reponsabila de notele mici, fiindca concentrarea si memorarea tin de invatat, iar daca tu pierzi timpul stand pe internet toata ziua, jucandu-te sau ppierzand ore in sir pe site-urile de socializarea, creierul tau oboseste si isi pierde capacitatea de a se concentra si asimila aceste cunostinte.

Aici parinti tai gresesc ca nu-ti iau telefonul si accesul la laptop ori computere, ca sa nu mai pierzi timp pretios cu ele si sa ai tot acest timp disponibil pentru invatat.
Asta este sfatul pe care psihologii il dau parintilor din Australia, ca sa-si educe copii si sa-i forteze sa se focuseze pe ce este nevoie, nu pe ce vor ei.

Pedeapasa, atata vreme cat nu este fizica (bataie) NU este considerata abuz, ci parte din educatie a copilului.

| elenacat explică (pentru Violleta2022):

Din pacate, am impresia ca maine o sa se intample si asta sa raman fara telefon si nu stiu pe cat timp (in caz ca nu scriu maine aicia raspuns sa intelegeti ca o sa raspund imediat cand o sa am access la net in afara casei) sunt in tensiune.

| Violleta2022 a răspuns (pentru elenacat):

Uite inca un motiv pentru caare creierul tau este superobosit si incapabil sa asimileze cunostinte: pierderea timpului inutil online. Este 11.30 noaptea si tu in loc sa fii in pat sa dormi, esti aici scriindu-ne.
Este deja arhicunoscut si neurologii deja trag semnal de alrama asupra acestui lucru: pierderea orelor de noapte duce la declansarea problemelor psihice, care incep inaiti cu: stari de oboseala, lipsa de concentrare si memoraree, depresie, anxietate, stari de panica, paranoia, schitofrenie samd.

Un minor trebuie sa doarma la ora 10 seara!
Este 11 jumate si tu esti online... deci cu ce te ajuta pe tine netul cand pierzi timp aici?
Nu crezi ca era mai important sa dormi ca sa fii capabila sa inveti si sa iei note bune la scoala?

| Violleta2022 a răspuns (pentru elenacat):

Nu inteleg de ce te incapatanezi atat, sa NU respecti rugaimtea ceruta de parintii tai?

Este simplu: dormi devreme >> te odihnesti foarte bine >> fiind capabila sa inveti si sa asimilezi lectiile cu usurinta>> care-ti aduc note mari >> si in final aduc premii sau avantaje de la parinti si de la scoala, evident, fiindca poti ajunge premianta si devii favorita profesorilor si totodata admirata si cauta de colegii de clasa.


Tu faci taman pe dos: dormi tarziu sau foarte tarziu in noapte, iti obosesti creierul inutil cu porcariile inutile de pe internet, a doua zi la scoala esti fleasca de oboseala si incapabila sa retii lectiile, asta duce la mai multa frustrare fiindca vei lua note proaste si vei fii pedepsita acasa.
De ce?

Dupa cum vezi, ciclul asta rau, negativ si frustrant este generat NUMAI de tine, care nu vrei sa faci ce trebuie, desii sunt sigura ca intelegi foarte bine acest lucru, totusi nu inteleg ce te face sa te comporti taman pe dos?

| AdioTPU a răspuns:

Nu. Pedepsele sunt menite pentru a ne indrepta. Daca e vorba despre un abuz grav, gen violenta fizica extrema atunci poate fi considerat un abuz.