|

Buna. Acum un an am fost diagnosticata cu astigmatism miopic, iar dna doctor mi-a dat sa port ochelari non stop, nu trebuie sa ii dau jos de la ochi doar cand dorm sau fac dus, sport, etc. Am auzit ca astigmatismul miopic este netratabil, si ca toata viata o sa port ochelari. Este adevarat?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Aha... ii port deja de 14ani

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, este adevarat. Eu am fost diagnosticata cu astigmatism miopic in clasa a 8-a, la 14 ani (nu vedeam clar ultimul rand de jos de la tablou). Am purtat ochelari tot timpul pana pe la 42-43 de ani cand a intervenit prezbitia varstei. Acum, la 50 de ani, port ochelarii "de aproape" prescrisi la 42-43 de ani pentru lucru la PC, scris/citit de pe smartphone, citit cu font normal sau mare.
Mai am niste ochelari "de distanta" (de la 45 de ani) pe care ii folosesc doar pentru televizor. Ar trebui sa-i port si la volan dar nu vad clar bordul cu ei asa ca nu prea ii port. Deci in mod normal pe strada in momentul asta nu port.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna.
Am citit ceva timp in mai multe locuri pentru a raspunde la intrebarea ta, si ar fi ok sa faci acelasi lucru daca vrei informatii suplimentare, sau pur si simplu sa intrebi doctorul respectiv. Din cate am citit, ochelarii ar ajuta doar la corectarea vederii, in niciun caz la tratarea astigmatismului miopic. Poate gasesti pe net niste chestii utile, dar ar fi cel mai bine sa intrebi medicul oftalmolog inainte sa urmezi vreun sfat de acolo. In orice caz, se poate face cumva cu laser sau ceva, dar cel mai bine ar fi sa intrebi. Scuze ca nu te pot ajuta prea mult sau deloc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează