| Miriem7891 a întrebat:

O sa încep direct. De când mă știu, tatălui meu i-a plăcut sa bea. Mai sunt mici excepții când merge la munca și trebuie sa se abțină (atunci este o persoana de nota 10), dar când este în concediu e iadul pe pământ. Mereu îl aud când se cearta cu mama, chiar dacă ei cred ca nu fac asta. Tata mai tipa și la mine și fratele meu, de exemplu, acum 2 ore îmi scriam temele și vine și tipa la mine pe motiv ca "stau cu ochii beliți în caiet" sau când stau cu picioarele întinse în pat "stau cu cracii întinși în sus". Vreau sa mentionez ca recent mi-am pus și ochelari și ăsta e motivul pentru care încep majoritatea scandalurilor. Am încercat sa plecam într-o seara, a fost cea mai proasta noapte din viața mea. Nici nu va puteți imagina: mormane de haine aruncate în fata ușii, covoare împrăștiate peste tot, cred ca am plâns în seara aia cât nu am plâns în toată viața mea. Credeam ca totul s-a terminat și ca voi putea începe o viață nouă alături de persoanele pe care le iubesc : mama și fratele meu, dar nu, am fost nevoiți sa ne întoarcem în dimineața următoare deoarece nu aveam unde sa mergem (în seara aceea am dormit la o vecina). Mereu mă gândesc la momentul în care îi voi spune tatălui meu cât de mult mi-a stricat copilăria, cât de multe nopți nedormite am petrecut plângând, dimineața următoare urmând sa dau vreo teza sau test important, cât de mult mi-as fi dorit sa mă pot lauda și eu colegilor cu ce mi-a luat tati sau ce am primit de Crăciun. Dar de fiecare data când încerc sa îi spun asta izbucnesc pur și simplu în plâns. Poate ăsta e motivul pentru care sunt și așa timida. Vreau sa mentionez ca la școală iau numai note bune și ca de plecat nu pot sa plec deoarece am numai 12 ani. Mama tot insista sa nu plecam deoarece s-a chinuit prea mult la casa, chiar dacă este pe numele tatălui.
Va mulțumesc celor care mi-au citit mica poveste, dar acum vreau un sfat, ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| June20 a răspuns:

Pentru 12 ani, ai o mentalitate foarte matura si stii sa scrii foarte frumos. La fel s-a intamplat si in familia mea, diferenta dintre tine si mine e aceea ca eu invatam foarte prost la scoala, eram introvertita, speriata. Mi-era groaza cand trebuia sa ajung acasa si sa vad ce mutre si scandaluri mai face tata...in cele din urma, s-a ajuns la divort, iar asta a fost cel mai bun lucru pentru ca nu exista alta cale. Certurile ma afectau foarte mult, iar eu am ramas un copil inchis in mine, desi am 23 de ani acum, dar oricum viata mi s-a imbunatatit considerabil. In urma experientelor, am devenit un copil ambition, perseverent, iar acum mai am 1 an si termin masterul. La varsta asta imi permit sa ii reprosez tatalui meu ca mi-a distrus o parte din copilarie, dar nu mai are sens, l-am iertat si mi-am continuat viata. Ne vedem o data pe an, dar vorbim la telefon, cu mama ma vad foarte des si avem o relatie speciala.

Morala e ca...o sa suferi in continuare pentru ca esti prea micuta sa iei vreo decizie majora, dar gandeste-te ca va veni o zi cand toate astea vor lua sfarsit, iar tu trebuie sa te focalizezi pe scoala si sa visezi mult, doar asa vei evada uneori din realitate.

3 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Alcoolul i-a luat mintile, din pacate nu poti face nimic in afara de a-l duce la dezintoxicare si de a-l ignora si a-l pune la punt. Cum? Nu stiu...

| Violleta2022 a răspuns:

Imi pare rau ca treceti prin asemenea momente cu familia ta, dar nu prea ai de ales, pana la varsta majoratului (18 ani), cand poti pleca singura, unde doresti.
Te poti chinuii sa inveti foarte bine si sa-ti asculti parintii, facand ceea ce ti se cere acasa si la scoala si cand iti faci familia ta, alege un baiat care nu bea alcool si nu este gelos sau certaret.
In felul asta, vei avea parte de o casnicie linistia si frumoasa, pe care o poti oferi copiilor tai.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!