| AlexAL275 a întrebat:

Bună TPU! Am 18 ani și am anumite complexe de inferioritate. Am o părere foarte proastă despre mine și asta cred că din cauza celorlați. Faza e că dacă nu se legau niște oameni din jurul meu de aceste aspecte nici nu-mi dădeam seama de aceste lucruri. Ceea ce nu-mi place la mine este faptul că am troaca mare, fruntea lată cu goluri de păr, urechile mari care stau într-o parte, sunt mic de statură, am 1.68. Am început să mă judec până la sânge în loc să fiu de partea mea. Să nu mai zic de comportament, de el nici nu mă mai leg, nu pot să-l explic în cuvinte deoarece nu-l înțeleg nici eu pe deplin.
Am să las aici un link cu contul meu de Facebook cu toate că nu cred că este permis, vreau doar o părere:
https://m.facebook.com/m.alexandru270?ref=bookmarks

5 răspunsuri:
| raMLesS a răspuns:

Calmeaza-te sustere ca arati bine.
Apuca-te de sala, fa un sport de contact ceva ca sa prinzi incredere in tine (MERGE 100% garantez).
Si tine minte ceva, in viata asta daca iti spune ramless ca arati bine, chiar asa e.
Ai fata de baiat gigel, ia-ti o geaca de piele si mergi la agatat.

| HyperboreaSchizoPosting a răspuns:

Stai linistit. Nu e nimic gresit cu aspectul tau.

Comportamentul e mult mai expresiv decat felul in care arati.
Incearca sa fii încrezător.

| dinaprilie a răspuns:

Salut, cred ca, cu totii avem anumite conplexe, cel putin pana la o anumita varsta ( ulterior s-ar putea sa nu ne mai pese ). Multi dintre noi asteptam validari din partea oamenilor. Cand nu le primimim e nasol, ne da cu virgula "procesorul". Inchipuieti ca oricarei gauri i se potriveste o cheie. Asa si tie ca individ. Ca sa te "sincronizezi" cu ce este in jurul tau este o munca de o viata sau daca esti deja sincronizat este o munca sa te mentii acolo. Dispera sau nu dispera.

| Serban669 a răspuns:

Arati bine, nu ai de ce te teme!

| Bluestar15 a răspuns:

Salut, recomand cartea "cei sase stalpi ai increderii in sine", de Nathaniel Branden. O sa vezi ca daca o citesti si daca aplici exercitiile din cartea aceea, usor-usor vei sta mai bine cu increderea in tine insuti si cu stima de sine. Nu mai pune la suflet ce zic altii (gandeste-te ca oricine poate zice orice, asta nu inseamna ca trebuie sa le dam si atentie) si concentreaza-te pe activitati utile, constructive (spre exemplu, sa inveti o limba straina, sa citesti, sa faci un sport etc.) in loc sa te concentrezi in mod excesiv pe propriul comportament. E bine sa fim constienti de propriul comportament, dar cand ajungem sa ne gandim prea mult la asta si cand acest lucru ne face rau e semnul ca alocam prea mult timp analizei comportamentului, iar daca rezultatele nu sunt constructive, e semn clar ca ar fi benefic sa schimbam ceva. O idee buna e sa te inconjori de oameni ok si deschisi, oameni care sa te ajute sa cresti, nu de oameni care se leaga de tine si te trag in jos. Critica e utila, dar cand e constructiva, nu cand oamenii critica de dragul de a critica, producand efecte neplacute asupra celorlalti. Daca tot nu se rezolva, recomand un psiholog (in plus, spovedania si rugaciunea ajuta mult la dobandirea linistii interioare). Toate cele bune! happy