| girl1 a întrebat:

Imi puteti spune si mie mai multe despre perioada pubertatii, ce e pubertatea. etc? Fundaaaaa

Răspuns Câştigător
| AnaMaria2719 a răspuns:

Acum, ca esti in crestere, probabil ca ai observat ca organismul tau se modifica in toate felurile:cu arati si cum te simti.Aceasca din cauza ca treci printr-o perioada numita pubertate.Este o perioada interesanta pentru ca te transformi din fetita in femeie. Pubertatea incepe de obicei intre varsta de 10 si 16 ani si dureaza cativa ani. Pubertatea e o perioada norala si sanatoasa din viata ta si se intampla tuturor fetelor. Pubertatea incepe atunci cand hipotalamusul(parte a creierului) se maturizeaza suficient pentru a trimite semnale prin glanda hipofiza catre ovare pentru a produce esteroge.Esterogenul este responsabil de majoritatea schimbarilor din corpul tau.Doar femeile au aces hormon.
Nu-ti face probleme! Unele schimbari nu-ti vor parea foarte distractive - cine-si doreste solduri ai mari, par gras si cosuri? Dar toate astea sunt absolut normale si nu sunt chiar atata de rele pe cum crezi! In plus, unele sunt doar temporare. Feetele trec prin multe schimbari la pubertate. Cele mai importante sunt: ai crescut in inaltime, intreg corpul ti s-a dezvoltat(soldurile in mod special), ti s-au dezvoltat sanii, transpiri mai mult si transpiratia are un miros specific, ti se ingrasa parul, ti se ingrasa tenul si incep sa-ti apara cosuti, apar primele fire de par in zona axilei(sub brat), pe picioare si in zona pubiana, incepi sa ai secretie vaginala, ai avut deja prima menstruatie. Toate lucrurile astea le am dintr-o brosura, daca mai alte intrebari sau nelamuriri le astept.Mai are informatii despre Ce este menstruatia? Protectie feminina! Secretia vaginala. Mic dictionar.

| girl1 explică (pentru AnaMaria2719):

Ms mult, dar am si eu o mica intrebare : mi-e mia- venit ciclul acum 3 zile (pete dinacelea de sange). Mie mi-a spus o prietena ca in acest timp iti cresc si sanii. Este adevarat? P.S, iti dau funda daca-mi raspunzi si la intrebarea asta :p

4 răspunsuri:
| oBuburuză a răspuns:

Pe intelesul tau pubertatea este accea etapa in care incepe dezvoltarea ta. Adica iti vine menstruatia ( ciclul ), se dezvolta formele aceeasta perioada incepe de la 11-12 ani si se termina la 18 ani corpul se dezvolta capata o alta forma.