|

Buna, TPU! O intrebare:-s! De ce turcii nu mananca porc?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru ca sunt musulmani, iar religia musulmana considera porcul un animal mizerabil, fiindca traieste in murdarie; ei considerandu-se in acelasi timp o religie pura.De aceea nu o sa vezi in veci shaorma cu porc, pentru ca e turceasca.winking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

turni nu manaca porc deoarece in religia lor l`au gasit pe dracu intr-o turma de porci, ei manaca oi deoarece ca si in religia noastra domnul s`a nascut intre elehappy sper ca te-am ajutat:*:*:*... FuNdiSSa?puppy dog eyes?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca in Legea Veche existau animale curate şi necurate. Cele curate se puteau mânca, iar cele necurate, nu. Cap. 11 din Levitic explică această poruncă: "Vorbeşte fiilor lui Israel şi spune-le: Iată animalele pe care le puteţi mânca din toate patrupedele ce sunt pe pământ: oricare are copita despărţită şi piciorul răşchirat şi rumegă, le veţi mânca. Dar nu veţi mânca pe cele care nu rumegă şi pe cele care nu au copita despărţită" (Lev. 11, 2-4) Sau: "Voi veţi face deosebire între animalele curate şi necurate" (Lev. 20, 25); "Să nu mâncaţi nici un lucru necurat" (Deut. 14, 3-21). Islamul interzice tot ce poate ameti mintea

In general, musulmanilor le este permis sa consume tot ceea ce nu dauneaza organismului. Dar si pentru ei exista interdictii, cum ar fi, de exemplu, consumul carnii de porc, considerata a fi murdara.

De asemenea, musulmanilor le este interzis consumul de alcool. Sociologul Hassan Karachi explica:

"In Coran exista un verset care interzice consumul carnii de porc, al alcoolului si al sangelui. Prin urmare, inainte de consum, carnea trebuie curatata complet de sange. Alcoolul ameteste, iar tot ceea ce are un asemenea efect este interzis de religie, pentru ca omul trebuie sa fie cu mintea limpede pe parcursul intregii vieti".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt ei mai smecherirolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează