| Ozanaf a întrebat:

Ce este aia o depresie? Cum se comporta o persoana care are o depresie?

Răspuns Câştigător
| Fineness a răspuns:

Depresia este o tulburare a starii afective, care duce la aparitia unei trairi de tristete sau de pierdere a sperantei pentru o perioada indelungata de timp. Fiind mai serioasa decat un simplu episod de tristete, de suparare sau decat o traire temporara de scadere a energiei, depresia poate avea un impact semnificativ asupra bucuriei de a-ti trai viata, asupra capacitatii de munca, asupra starii generale de sanatate si asupra persoanelor apropiate.

Depresia se manifesta diferit de la o persoana la alta. Unii se simt "daramati" pentru o perioada lunga de timp, in timp ce la alte persoane trairile de depresie vin si pleaca. In cazul in care o persoana are episoade scurte de depresie usoara, aceasta poate fi capabila sa isi continue viata profesionala si sa faca fata activitatilor cotidiene. Totusi, daca persoana in cauza nu urmeaza o forma sau alta de tratament pentru depresie, este supusa riscului de a deveni din ce in ce mai depresiva sau de a se imbolnavi fizic. In cazurile severe de depresie, persoana respectiva poate ajunge la incapacitatea de a comunica, la incapacitatea de a efectua activitatile de rutina si chiar la suicid. In aceste cazuri, consultul unui specialist si urmarea unui tratament sunt esentiale.

Persoanele cu depresie pot fi refractare la ideea de a cauta ajutor deoarece considera ca acest lucru este o dovada de slabiciune personala sau un defect de caracter sau cred ca trebuie sa fie capabili sa iasa singuri din aceasta stare.
Astazi se stie ca depresia, ca si orice alta afectiune medicala, are o baza biologica si chimica. Tratamentul depresiei este sigur si de regula eficace chiar si in cazul persoanelor cu depresie severa.

4 răspunsuri:
| teiube a răspuns:

DE foarte multe ori depresia este o boala dar nu este asa este o boala in momentul in care nu mai esi din casa stai in canapea sau pe jos sau in pat si te gandesti la moarte si vrei sa mori nu mai mananci si te simnti fff rau atunci ai nevoie de un medic exista si anti depresive care dor medicul ti le poate recomanda.Dar in rest cu toti suntem depresivi char si tu sunt sigura ca ai avut momente cat erai trista si nu vroiai sa iesi din casa si plangei dar ti-a trecut 2 sau 3 maxm 4 daca tine mai mult inseamna ca trebuie sa mergi la medic ca sa te tratezi sa iei antidepresive.dar se poate trece peste cu ajutorul familie si a prietenilor comportament nu ao hef de nimic si vrei sa mori atunci e o deprese pe o perioada mai lunga si ai nevoie de ajutor specializat dar cele de 1 sau 2 nu cum iti dai seama daca e de lunga durata simplu daca dupa o ora de plans razi si iesi afara cu prieteni inseamna ca doar a fost ceva trecatot daca nu si timp de mai multe zile simiti senzatia ca nu mai poti ca vrei sa mori si u esi din casa atunci e greav. sper ca te-am lamurit

| romeo78 a răspuns:

Va invit domnisoara sa va utitati pe Wikipedia si veti afla acolo tot ce doriti despre boala.
Dar, sa stiti ca aveti nvoie de prieteni adevarati alaturi de d-voastra.
Singura nu veti reusi sa treceti peste asa ceva.
Va declar din propria experienta.
Multa sanatate!

| marina_4293 a răspuns:

DEPRESIA (D) constituie una din cele mai frecvente tulburãri afective întâlnite în practica medicului de familie. Este estimat cã peste 10% din persoanele care se prezintã la consult, în asistenta medicalã primarã, prezintã simptomatologie depresivã iar prevalenta suferintei este în crestere în viitor. Prevalenta suferintei este mai mare la femei decât la bãrbati (2/1) si creste o datã cu vârsta, în special dupã 50 de ani. Sunt de asemenea mai expuse persoanele necãsãtorite fatã de cele cãsãtorite, familia jucând un rol important în anihilarea sau diminuarea fenomenului psihopatologic prin coeziune familiala si adaptabilitate. Un rol important revine medicului de familie în evaluarea rolului comunitãtii umane (colegii de munca, cerc de prieteni etc.), precum si a conditiilor socio-economice ce pot declansa, amplifica sau întretine fenomenul (sãrãcia, somajul, pierderea locuintei, pierderi financiare, procese judiciare etc.) Mediul cultural intervine si el în modul de perceptie si de reactie.El, medicul de familie, cunoaste întreaga problematica a persoanei sub aspect somatic, psihic si social si are posibilitatea depistãrii si a instituirii unui tratament precoce si adecvat.