| Hoovy a întrebat:

Cum poate un adolescent minor sa se descurce cu un tata rece, manipulativ care ii ofera iubire conditionata?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| crud a răspuns:

Foarte greu. Cred ca, in prima faza, juniorul ar trebui sa poarte o discutie si sa-i explice tatalui sau despre nevoia sa de dragoste neconditionata si nelinistea pe care o simte cand este obligat sa faca ceva pentru a obtine ceva. Pot fi stabilite niste reguli, pe care sa le respecte amandoi si niste amenzi pentru nerespectarea regulilor. Dar daca discutia nu se dezvolta spre un rezultat pozitiv, atunci e mult mai greu. Adolescentul ar putea-o lua cu gandirea inaintea tatalui si sa intoarca jocul in favoarea sa: sa puna el conditii pentru a oferi ceva. Asta nu poate fi facuta agresiv sau cu aere de superioritate, pentru ca atunci tatal va deveni iritat. Dar ce stim noi ce este de fapt acolo? Poate ca tatal doar afiseaza raceala, avand in gand ca viitorul adult sa fie un adevarat om, cu un caracter puternic, drept si demn. De aceea cred eu ca discutiile deschise si sincere sunt cele mai bune, ca sa ne usureze relatiile si viata.

5 răspunsuri:
| Nat1 a răspuns:

Generațiile astea sunteti foarte cocolosite.
Eu am plecat de acasa de destul de mica si tata înafara de clasa 1 nu ma dragalit niciodata, nu mi-au spus o vorba buna nici unul din ai mei, nu ne-am luat in brate (exceptând cand eram bebe) si nu ne-am spus niciodata te iubesc si uite ca sunt mare si bine.

| Andreeush a răspuns:

Depinde și de atitudinea pe care o ai față de tatăl tău.
Încearcă să vorbești cu el și îi explice ce ai nevoie.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Nat1 a răspuns (pentru SilentRain):

Nu cred ca e vorba de complexele mele ci de o altă generație.Si nu, astea ce nu au fost cocolositi de mami si de tati nu sunt complexati ci mai puțin sensibili in anumite cazuri.Si oricum, orce om are complexele si nemulțumirile lui in viata asa ca nu stiu sa fie cevq raul, doar un prost crede că e perfect.