| Anutzzzaaa a întrebat:

Hei TPU. Vreau si eu niste retete de deserturi big grin Dar sa se prepare rapid si sa nu fie prea complicat... pentru o pustoaica de 13-14 ani :* Merciii :*

Fundita primeste cel/cea care imi da cea mai potrivita reteta

P.S.: Fara clatite!

Răspuns Câştigător
| ZeePinkStar a răspuns:

Buna :)
Muffffiiiiinnnssss :X
http://www.retetecalamama.ro/......stosi.html
Baftaa :)

2 răspunsuri:
| AnTiBioTic a răspuns:

Clatitele sunt foarte usor de facuthappy spor!

| Mugurel_Meret_1942 a răspuns:

INGREDIENTE

Blatul de cacao:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri ulei
4 linguri faina
1 lingura cacao
1 lingurita esenta de rom
Checul alb:
5 oua mici(4 mari)
5 linguri de zahar
5 linguri ulei
5 linguri faina
coaja de la jumatate de lamaie
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita esenta de migdale
1 lingurita praf de copt
Glazura:
120 g ciocolata cu lapte
4-5 linguri de frisca lichida
Portii: 10Portii: 10Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute
Lavinia

BUCATARAS SENZATIONAL

Reteta pe placul a
26 bucatarasi
Pin It

Taguri:
chec cu cacao, retete Prajituri
COMENTEAZA
MOD DE PREPARARE RETETA CHEC "INIMA"

Prima data ne ocupam de blatul de cacao:
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam treptat lingura cu lingura zaharul si mixam pana acesta se topeste. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam si pe ele peste albusuri. Separat intr-un bol amestecam cacaua cu faina si o cernem in prealabil de 2-3 ori. Adaugam ingredientele uscate cate putin amestecand usor de sus in jos pentru a nu elimina aerul din albusuri. La final adaugam esenta de rom. Tapetam o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii. Blatul complet racit se decupeaza cu ajutorul unei forme de fursecuri sau o forma mai mica in forma de inima.
Chec:
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam peste albusuri si galbenusurile frecate cu uleiul. Faina amestecata cu praful de copt o cernem in prealabil de 2-3 ori apoi o adaugam peste albusuri lingura cu lingura amestecand usor de sus in jos cu o paleta. La final adaugam coaja de lamaie, zaharul vanilat si esenta de migdale.
Tapetam o forma de chec cu hartie de copt. Punem cam 1/3 din compozitia alba apoi asezam inimioarele pe mijloc unele langa altele(vezi foto) Turnam si restul de compozitie si nivelam bine. Introducem checul in cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Checul racit il glazuram cu ciocolata si servim cu mare pofta.