| qpattyx3 a întrebat:

Hi! Am nevoie sa`mi scrietzi o lista cu alimentele care ingrasa si una cu alimentele care nu ingrasa!(rog sa raspunda mai ales fetele). Ms!

Răspuns Câştigător
| XJulietaaX a răspuns:

1.Mai exact, au fost descoperite 12 alimente care par a avea in mod deosebit un efect nedorit asupra greutatii. Acestea sunt prezentate in ordine crescatoare, in functie de cat de mult te pot ingrasa.

1. Sucul de fructe

Sucul facut suta la suta din fructe contine si foarte mult zahar, desi este sanatos. Consumul zilnic de astfel de suc adauga aproximativ 130 de grame la fiecare patru ani. Pare putin, dar se aduna in timp si de la alte alimente.

2. Untul

Lactate precum untul si branza au fost legate de crestere in greutate pe termen lung. In cercetarea de la Harvard s-a descoperit ca cei care consumau mult unt au castigat in greutate aproximativ 136 de grame, in medie, la fiecare patru ani. Despre iaurt, insa, s-a aratat ca cei care mancau mult aveau un risc mai mic de a se ingrasa.

3. Alimentele prajite

Conform studiului, cei care au manancat alimente prajite acasa, zilnic, s-au ingrasat cu aproximativ 163 de grame la fiecare patru ani. Iar cei care au consumat astfel de alimente la restaurant au pus cam 127 de grame la fiecare patru ani.

4. Cerealele rafinate
Procesul de rafinare a cerealelor inlatura adesea partile bune ale acestora, lasand in urma ceea ce specialistii numesc "carbohidratii rai". Iar multe persoane care consuma astfel de cereale mananca prea multe, inlocuind cu ele alimente sanatoase, precum fructe si legume. Consumate zilnic, cerealele integrale au dus la acumularea de aproximativ 176 de grame la fiecare patru ani.

5. Dulciurile

Prajiturile si bomboanele au dus la o acumulare de aproximativ 185 de grame la fiecare patru ani, atunci cand au fost consumate zilnic, potrivit aceleiasi cercetari realizate la Harvard.

6. Cartofii

Cercetarea a aratat ca toate modurile de preparare a cartofilor au un impact negativ asupra greutatii. Un consum zilnic de cartofi, fie ca erau fierti, copti sau piure, a adaugat circa 258 de grame la fiecare patru ani, in cazul persoanelor care au participat la studiu.

7. Grasimile trans

Unele state chiar au interzis aceste grasimi, de tipul margarinei, gasite adesea in alimente procesate. Cercetarea arata ca cei care au consumat zilnic astfel de grasimi s-au ingrasat cu circa 300 de grame la fiecare patru ani.

8. Carnea procesata

Mezelurile si produsele de tip hot-dog sunt foarte bogate in caloriisi grasimi saturate, plus ca au un continut mare de sodiu. Studiul releva ca cei care au mancat multe carnuri procesate s-au ingrasat cu aproximativ 420 de grame la fiecare patru ani.

9. Carnea rosie neprocesata

Prea multa carne rosie consumata, chiar si daca e neprocesata, contribuie la o crestere in greutate de circa 430 de grame la fiecare patru ani, conform cercetarii.

10. Bauturile carbogazoase care au adaos de zahar

Comparativ cu sucurile obtinute numai din fructe, cele care au adaos de zahar ingrasa si mai mult; consumul zilnic al acestor bauturi determina acumularea de circa 450 de grame la fiecare patru ani.

11. Chips-urile din cartofi

Desi par inofensive la cat sunt de subtiri, daca sunt consumate zilnic pot ingrasa. Cei care au facut acest lucru s-au ingrasat cu circa 766 de grame la fiecare patru ani.

12. Cartofii prajiti

Participantii la studiu care au mancat multi cartofi prajiti s-au ingrasat cu peste 1, 360 kilograme la fiecare patru ani. Nu pare mult, insa, dupa cum se observa, alimentele "gresite" consumate in mod obisnuit pot duce la acumulari serioase de kilograme, aparent inexplicabile.










































2.Lista alimentelor care nu ingrasa este urmatoarea:

Fructe care nu ingrasa:

- Ananas
- Capsune
- Grapefruit
- Papaya
- Portocale
- Pepene galben
- Struguri
- Mere
- Zmeura

Legume care nu ingrasa:

- Ardei
- Andive
- Broccoli
- Castraveti
- Ceapa
- Conopida
- Morcovi
- Salata verde
- Spanac
- Sparanghel
- Usturoi
- Varza verde

1 răspuns:
| XJulietaaX a răspuns:

Lista de alimente de baza care nu ingrasa:1. Fructe si legume

Toate fructele si legumele posibile - crude, inghetate, uscate sau gatite - sunt un aliat de baza in dietele pe care le tii si in meniul zilnic. In schimb, evita acele fructe folosite in anumite semipreparate care au si zahar, deoarece din acel moment, acestea isi pierd proprietatile benefice si se transforma in dusmani ai organismului tau.

2. Supe

Sunt foarte usor de pregatit si, un beneficiu nu foarte des intalnit, sunt extrem de satioase. O supa poate lua locul unei mese intregi, fara sa mai simti nevoia de un alt fel sau de desert. In plus, nu iti vor da niciodata impresia de mancare de dieta, care te indispune de cele mai multe ori. Dimpotriva, le vei consuma de placere, iar beneficiile sunt multiple.

3. Sosuri, condimente si alimente marinate

Cele trei reprezinta alte trei alimente de baza care nu iti vor afecta silueta, dimpotriva. Ele te ajuta sa adaugi mancarurilor aroma, aspect si savoare.

- ulei cu continut redus de calorii, ulei de masline

- maioneza dietetica

- mustar

- pasta de tomate, sos de tomate si suc de rosii, ketchup

- otet: din vin, de mere, cu tarhon

- suc de lamaie

- usturoi, ceapa

- condimente: scortisoara, cuisoare, ghimbir, chimion, nucsoara, coriandru, curry, boia,

- verdeturi: busuioc, tarhon, cimbru, rozmarin, marar, arpagic, foi de dafin

4. Deserturi reci

Nu iti refuza desertul. Trebuie doar sa il inlocuiesti pe cel cu multe calorii cu unul slab in calorii. Consuma dupa fiecare masa un iaurt dietetic, simplu, gem sau compot din diverse fructe sau cateva lingurite de serbet care iti pot potoli pofta de dulce.

5. Bauturi

Evita tot ceea ce poarta eticheta de "indulcit naturale" si "suc de fructe indulcit". Alege in schimb:

- cafea si ceai negru, neindulcite

- ceaiuri si sucuri dietetice

- bauturi fara calorii, cu arome de: cola, portocale, ciocolata

- sifon: simplu sau aromat

6. Cereale

Au devenit extrem de populare, deoarece iti asigura in special un mic dejun satios si sanatos, fara sa te ingrase. Ai la dispozitie o multitudine de sortimente si marci. Le poti alege in special pe cele care specifica faptul ca iti protejeaza silueta. Evita-le insa pe cele imbogatite cu ciocolata.

7. Creme de intins pe paine

- crema de arahide

- gemuri cu continut redus de zahar sau gelatina cu un continut caloric cuprins intre 10 si 40 de calorii

8. Paine

Da, ai voie sa consumi paine. Trebuie doar sa o alegi pe cea potrivita. In plus, important este sa te obisnuiesti cu aceste tipuri de paine, deoarece revenirea la painea obisnuita nu face decat sa iti anuleze efortul anterior.

- paine dietetica cu maxim 40 de calorii de felie

- paine integrala sau chifle

9. Alimente cu proteine

- legume: fasole, mazare, linte

- soia si derivate din soia

- fructe de mare proaspete sau congelate

10. Aperitive

- vei incerca sa combini alimente din lista de mai sus si astfel stii sigur ca nu te-ai abatut de la reguli si ca nu lasi nici senzatia de foame sa isi faca de cap.

Continutul de calorii se va diferentia de la produs la produs, in functie de brandul de la care achizitionezi respectivul aliment. De aceea, nu uita sa consulti tabelul cu substante nutritive de pe spatele ambalajului.