|

Noroc,La anul urmeaza sa dau bacul, iar dupa asta sa merg la o facultate.Imi explica si mie careva care ar fi "pasii" spre a fi student la facultate? Deoarece am auzit ca trebuie platita nu stiu ce taxa de admitere. Si daca nu, ce facultati imi recomandati? (Momentan sunt la profil economic, deci as putea tinde spre contabilitate)

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Salut! happy
Primul pas e sa iti promovezi bacul.
Apoi vezi daca dai la stat sau la privata.
Unele facultati cer completarea unui formular online inainte de prezentarea dosarului de admitere la facultatea pa care ti-o alegi.
Dosarul de admitere trebuie sa contina actele (in original si/sau copie) cerute de comisia de admitere, printre care chitanta/dovada achitarii taxei de admitere - undeva pe la 200-300 de lei. Trebuie achitata obligatoriu, dar sunt anumite categorii de persoane care sunt scutite, scrie in regulamentul lor.
Depinde de facultate daca admiterea se face pe baza de dosar in ordinea mediei de bac sau se da si examen de admitere si se face media intre nota de la examen cu cea de la bac.
In functie de media finala, vei fi repartizat la buget sau taxa, taxa de scolarizare o vei plati integral la inceput de octombrie sau in rate/transe stabilite in regulament.
Cam atat pentru inceput.
Eu sunt anul 3, daca mai ai alte intrebari te rog sa mi le adresezi, aici sau pe privat.
Noapte buna, ca-i aproape 2AM laughing

1 răspuns: