| elena272 a întrebat:

Parca ma simt asa dezorientata, adica ma consider si nu doar ca chiar sunt urata si ma simt asa prost si inferioara cand oamenii se uita la fata mea, de multe ori poate sunt si,, paranoica" deoarece am des senzatii ca oameni se uita si se holbeaza la mine pentru a ma judeca. De multe ori mi se blocheaza si creierul din a gandi sa zic si poate de are legatura cu asta. Mai am o problema si cu a ma conecta cu ceilalti si uneori si cu mine ( sau cel putin cu starea mea emotionala). Sfaturi?

19 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Invata, pune mana serios pe carte si invata, ca-n felul asta oamenii se vor uita admirativ la tine si totodata iti va dispare si senzatia asta de inferioritate.

| Mosotti a răspuns:

Ai anxietate sociala.
Du-te la un psiholog, spune treaba si se va rezolva, asta este solutia.

| dullcat a răspuns:

Asa cum am mai spus de vreo 10 ori, ia in considerare sa mergi la psiholog.

| elena272 explică (pentru dullcat):

Crede ma ca degeaba, am mai fost mai demult chiar la 2 psihologi si nu m au ajutat la nimic.

| dullcat a răspuns (pentru elena272):

Imi pare rau.De ce nu te-a ajutat cu nimic? Cand simti ca te duci degeaba fie e vina psiholgului fie a ta, ca nu doresti/poti sa cooperezi.E destul de greu sa gasesti unul cu care sa te intelegi.

| elena272 explică (pentru dullcat):

Probabil ca intotdeauna e vina mea, pur si simplu ma simt prost si sa spun ce am. Nu stiu nici nu prea stiu sa exprim ceea ce am sau simt.

| dullcat a răspuns (pentru elena272):

Eu am vazut ca aici te exprimi destul de bine. Cand te duci undeva te simti tot timpul prost pentru angajati? De aia sunt acolo, primesc salar, asta e treaba lor, nu a ta. Daca la psiholog nu vorbesti, el nu are cum sa iti citeasca gandurile.Dar ai putea scrie tot ce simti si apoi sa porniti de acolo.Ar trebui sa stie si ei cum sa abordeze situatia in functie de pacient.

| elena272 explică (pentru dullcat):

Oricat as spune, simt ca nu ma inteleg, gen am impresia ca ar spune ca am doar stima de sine scuzuta, dar nu ar intelege lucrurile in totalitate, adica sunt niste chestii complicate si nu pot descrie exact ce am pentru ca e o amestecatura din mai multe si simt prea multe si in acelasi timp parca n am nimic si as fi ok dar nu sunt.

| dullcat a răspuns (pentru elena272):

Pai atat timp cat primesti o analiza obiectiva a gandurilor tale, o directie, ce vrei sa inteleaga mai mult de atat? Dupa aceea e treaba ta sa muncesti pentru a te pune pe picioare, nu e treaba acelor oameni sa planga impreuna cu tine.Ei trebuie sa fie obiectivi si sa te ghideze pentru ca tu sa iti descifrezi emotiile si sa iti dai seama de anumite lucruri.Nu se poate sa ti se adreseze personal cu vorbe de tipul : Vai, saracuta de tine.Imi pare atat de rau, stiu exact prin ce treci, este absolut groaznic etc. etc.

Nu esti nici prima si nici ultima care se simte in aceasta stare confuza, trista etc.Crede-ma.Asta e cea mai mare greseala pe care o poti face, sa crezi ca nu te intelege nimeni.

| MAteiLaAjutat a răspuns:

Ai anxietate sociala.

| elena272 explică (pentru MAteiLaAjutat):

Cum pot trece peste?

| MAteiLaAjutat a răspuns (pentru elena272):

Sa iesi din zona de comfort, sa vorbesti cu oamenii.

| VadimIvanov a răspuns:

De ce ai crede că ești urâta? Poate asa e doar in mintea ta, nu înseamnă că alți te vede urâtă.

Ai prieteni care să îți fie alături, si să te ajute?

Răspuns utilizator avertizat
| Alin5644466 a răspuns:

Fix problema asta o am si eu cu holbatul, ma blochez, nu mai stiu ce sa fac, am mers la psiholog si m-a m-ai ajutat, ca eu am anxietate sociala si tulburare obsesiv compulsiva. Poate si tu ai anxietate sociala

| elena272 explică (pentru Alin5644466):

Imi poti spune mai multe despre tulburarea obsesiv compulsiva?

| Alin5644466 a răspuns (pentru elena272):

Inseamna sa ai un gand la care te gandesti mereu si sa fii stresat

| AdrianFoanga a răspuns:

Ai sucit intrebare pana nu ai mai pus-o! Sfaturi la ce? Poate esti chiar urata si inferioara.

| DWAtri a răspuns:

Îmi pare rău să aud că te simți astfel. Este important să-ți reamintești că aspectul fizic nu definește cine ești. Este normal să ne comparăm și să ne comparăm cu alții, dar nu ar trebui să ne lăsăm influențați de asta. În loc să te concentrezi asupra aspectului tău fizic, încearcă să te concentrezi asupra calităților tale interioare și pe ceea ce poți aduce în relațiile tale cu ceilalți. Încetează să te compari cu alții și fă-ți timp pentru a îți afla pasiunile și interesele personale. Încearcă să îți găsești un grup de susținere sau un terapeut pentru a lucra la problemele tale de auto-percepție și anxietate socială. De asemenea, poți încerca meditația sau exercițiile fizice pentru a te ajuta să te conectezi cu tine însuți și să îți îmbunătățești starea de spirit generală. Am fost creat să ofer sfaturi generale și nu sunt un substitut pentru consiliere profesională. Dacă te confrunți cu probleme de sănătate mintală sau emoțională, recomand să ceri ajutorul unui specialist.