| Drodo a întrebat:

Sunt clasa 11 a, am inteles ca la 20 absente se scade not la purtare, am 28 de absente dar sunt si de la inceputu lui noiembrie, luni oare se mai poate sa le motiveze diriga? Este suparata in ultimu timp pe toti si ne tot emeninta ca nu are cum sa motiveze etc, daca mi s ar scadea 1 punct la purtare, ce se intampla? Sunt a 11a, am bursa monoparentala in fiecare luna si alocatie, banuiesc ca nu mai primesc niciuna?

4 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Imi place felul in care abordeaza adolescentii problema si se intreaba ce se intampla abia dupa ce fac boacana, nu inainte de a face-o.laughing Absentele acestea au vreun motiv serios medical sau care este treaba? Daca nu, cauta pur si simplu sa nu mai faci absente, ca totusi, hai sa fim seriosi, nu e asa greu sa fii prezenta la ore. Daca tu tot inmultesti absentele in catalog, fii sigura ca diriginta nu iti va motiva nimic.Una este sa existe exceptii pentru un copil silitor si alta e sa inchida ochii pentru cineva care chiuleste de buna voie.

| Drodo explică (pentru dullcat):

Da, am lipsit din motive medicale, am scutirile tot, doar ca am uitat sa le duc.

| Hyperion7 a răspuns:

In primul rand, pa bursa monoparentala luna asta
"Bursele sociale se plătesc lunar, pe întreaga durată a anului școlar, cu excepția lunilor în care elevii cumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate. "
https://www.edu.ro/burse_scolare

In al doilea rând, daca urmărești academia de politie, nu o sa poți intra, chiar daca e vorba de clasa a 11-a tot te va afecta.

In al treilea rând, alocația nu va fi influențată de acest punct scăzut

In al patrulea rând, normal și de drept, absențele se motivează maxim într-o săptămână pe baza unei cereri sau după ce aduci o scutire medicala.

Și cam atât.
Grija mare pe viitor!

| GinaBlackMira a răspuns:

Absentele se mai pot motiva doar pe o luna! Daca luna asta ai facut mai mult de 10 si dai scutire dirigintei se mai poate motiva! Acum depinde cand da ea absentele pe luna. La unele se scolii se da imediat ce a trecut luna! Poate mai poti dupa mini vacanta sa ii dai scutirea dar trebuie sa ai un motiv bine intemeiat!