| Marina_Daniela_1992 a întrebat:

Cei care sunt plecați în străinătate la muncă, cum e la muncă? E un avantaj? Se câștigă mai bine ca la noi? Care sunt avantaje și dezavantaje?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Bulannnel nu stie ca nu poti profesa avocatura afara, pentru ca legislatia romaneasca nu are nici in clin si nici in maneca cu cea internationala si nu te va angaja nimeni, ca sa te tina in glastra, sa te admire.
Cred ca-i unica profesie, care nu se poate practica afara.

| FreddieM a răspuns (pentru Violleta2022):

Nu e prea corect raspunsul tau. Daca la cursurile tale actuale mai bagi un upgrade local, poti si inca foarte bine in acest scop mentionez si alte domenii derivate si anume consilier juridic pentru comunitatea romanilor de acolo, jurist sau consilier juridic la misiuni diplomatice, notar.

| FreddieM a răspuns (pentru Violleta2022):

Diferentele sunt enorme, atat economic cat si de mentalitate. Daca legatura cu familia nu este o piedica in dorinta de a progresa, nu ai nici un dezavantaj. Conditia fundamentala e sa-ti folosesti la maxim capacitatile, sa accepti orice provocare, care te formeaza si te ajuta sa-ti descoperi noi talente si abilitati, sa iti construiesti o reputatie exemplara si de aici incolo te asteapta recompensa pe care o meriti.
PS: Tine minte la legea compensatiei functioneaza pentru toti. Mergi pe plus, beneficiezi de plus, mergi pe minus...tu ai ales.

| Bizon95 a răspuns:

In tari cu adevarat bogate sunt firme de avocatura care iau sute de euro pe ora si deci ca firma, fac milioane

insa trebuie sa inveti si sa iei examenul de barou local, care, cu toate ca in mare legea are logica si bun simt, totusi, chichitele legislative si avocatesti difera de la tara la tara, de exemplu in state legea e
E N O R M A
din cauza ca acolo e aplicat "precedentul" adica se tine cont de o decizie judecatoreasca definitiva si la alte judecati (unde in RO nu se intampla si poti sa ai un caz aproape identic si 5 curti care dau decizii diferite)... moment in care, cand ai un caz trebuie sa cauti toate cazurile asemanatoare, iar un avocat bun gaseste cazuri de care se poate lega numai de un anumit aspect daca poate demonstra ca are valoare in cazul lui!

deci, bani mai multi dar mult mai greu!

| BuLaNNNeL a răspuns:

Depinde in ce lucrezi. Dacă te duci ca avocat, vei castiga mai bine ca aici, vei castiga mai bine ca in țară și ca un necalificat, dar și munca va fi pe masura.

| Dandinelle a răspuns:

Este avantaj ca macar aici unde sunt lumea care vrea sa munceasca este vazuta bine, iar cei care nu muncesc bine sau nu-si dau interesul nu supravietuiesc prea mult. Este un avantaj ca asa te inveti sa produci calitate prin tot ceea ce faci si nu e vorba aia "hai treaca de la mine ca e bine" sau "las-o mai moale ca nu ti se face statuie" ci doar "good job","great work","thank you".
Nu pot sa zic ca se castiga mai bine, ca salariu, il am moderat dar am alt stil de viata decat cel avut in Romania intr-o corporatie. Pe langa asta si serviciile si cumparaturile la supermarket par mai ieftine ca-n Romania. Tin sa mentionez ca traiesc in Germania de 5 ani.
Dezavantaje ar fi ca dorul nu trece doar cu vizite anuale.

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Da, mai ales dacă firma cu care pleci plătește cazarea, ei bine, depinde unde pleci, de obicei ai vrea sa mergi undeva unde se plătește în dolari, euro sau lire, cele mai puternice monede, avantajul este ca toate cele enumerate sunt mai puternice decât leii noștri, poți să te plimbi și poți învăța o limbă străină, dezavantajul este că îți lași prieteni, rude etc. în urmă și ca poate sa ți se facă dor, în rest dezavantaje majore nu prea văd.

| edyRO16 a răspuns:

Daca ai un loc de munca prost e un avantaj.