| Ggjsp2 a întrebat:

Credeti ca ar merge afacerea daca as vinde dulciuri/sucuri (snacksuri) la liceu?
Gen majoritatea copiilor ar dori sa manance ceva dulce dar le e prea lene sa mearga la magazin(o sa vreau sa imi ofer si servicile sa ma duc la magazin pentru ei si sa imi dea 1 leu acolo).
Deci, credeti ca ar merge?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ma indoiesc ca scolile dau voie sa intri tu sa vinzi ceva acolo, asta fiind interzis deja fiindca pericolul sa vinzi chestii ileale ste foare mare si nimeni nu isi ia acest risc.

| haileewatson a răspuns:

In primul rand ar trebui ca scoala respectiva sa iti dea voie sa stai pe proprietatea lor si sa vinzi anumite produse, servicii, si pentru asta sa iti faci un PFA sau SRL. Daca iti dau autorizatie, ce profit vrei sa faci de pe urma fiecarui produs? Vorbim aici de elevi de liceu care nu au bani. Cred ca prefera sa faca 5 minute pana la magazin sa ia ceva mai ieftin decat sa plateasca mai mult pentru tine, dar depinde de la caz la caz. De asemenea, ce te faci cu competitorii, gen Tazz, Bolt, Glovo?

| Ggjsp2 explică (pentru haileewatson):

Nu trebuie scoala sa stie, o sa le vand pe ascuns, si chiar daca scoala afla nu prea conteaza pentru ca in cel mai rau caz o sa imi scada un punct la purtae. Elevii au bani, mai ales ca eu merg la un liceu de "bogatasi", si in legatura cu faptul ca ar putea merge la magazin sa cumpere mai ieftin, daca as cumpara eu de la un magazin mai indepartat niste produse care nu se gasesc la magazinele alaturate oare ar merge? Si in plus, cum am mentionat anterior, copii sunt lenesi sa faca un drum pana la magazin. Deci nu prea stiu ce sa zic.

| alexandradlr a răspuns:

Ar fi interesant, doar sa vezi dacă cineva e dispus sa plătească pentru asa ceva. Dar trebuie sa declari venitul la stat ca altfel vine Fiscul și anafu la tine la ușa. laughing)

| zeuspebepeee a răspuns:

Ar merge, dar din ce stiu eu nu prea e legala treaba asta. De exemplu sunt persoanele in varsta care vand legume/fructe la marginea drumului contra cost si sunt cazuri cand politia a luat masuri asupra acestora. evident ca pe toti ne afecteaza cand vedem astfel de lucruri dar cam asa e legea. Sau mai sunt persoane care fac masaj sau tunde contra cost la ei acasa. si daca politia afla de chestia asta, iar se ia masuri. Legea e facuta in asa fel incat daca tu nu impozitezi la stat nici-un leu, nu prea ai cum sa faci legal, treaba aceasta. Daca te oferi tu sa mergi la magazin si sa cumperi si sa-ti lase si ei 1 leu acolo, nu prea cred ca ar interesa pe nimeni. dar sa vi tu cu produse la ei si sa le dai la supra-pret, atunci ar cam bate la ochi.

| alisa201921 a răspuns:

Eu cred ca ar merge. Copiii nu prea își iau mancare de acasa și mi se pare o idee buna