|

Știe cineva daca e posibil sa imi recuperez banii pe asigurarea de sănătate pe care nu am folosit-o deloc? Mentionez ca am lucrat in Olanda aproape 1 an de zile si am platit o asigurare de 200€ pe luna.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Sumele platite ca asigurare de sanatate nu se restituie, indiferent ca n-ai beneficiat de nimic pentru sanatate, au beneficiat altii.

| a răspuns:

Eu nu stiam ca asigurarile se pot incasa, dar este adevarat nu ma pricep la cele de sanatate.
Dar o iau logic, Casco la masina platesc de ani buni, daca nu beneficiezi de reparatie nu primesti bani nici la sfarsit de an nici peste 10 ani de plata, ma gandesc ca o fi la fel si la asigurare, n-am idee.
Dar de ce ar fi prosti ei sa iti dea bani inapoi?
Practic ala este fondul lor, pe asta se constituie banii lor, pe banii incasati, unii au nevoie si beneficiaza altii nu, banii nu se returneaza.

| a răspuns:

Nu am auzit nicăieri în lumea sa se restituie asigurările nefolosite, de orice fel ar fi ele. Asta e la urma urmei baza funcționarii sistemului de asigurări

| a răspuns (pentru suntserios):

Eh, romanu' trebuie' sa incerce el un jmen...

| a răspuns:

Nu se recupereaza nimic!
Asa functioenaza sistemul, tu platesti lunar si daca ai nesansa sa te imbolnavesti nu platesti nimic, ca asigurarea iti plateste tot: medic, tratament, operatie samd.
Daca nu esti bolnav, atunci asigurarea ai platit-o degeaba.
Din pacate, asigurarea nu-ti da nimic inapoi, cand pleci!

| a răspuns:

Scump, dom'le, scump...
Dar nu poți recupera nimic. Ce, dacă ai CASCO și nu bușești mașina îți dă ADAS-ul banii înapoi? Mira-m-aș!

| a răspuns:

Când plătești o asigurare, să te gâbdești la o comunitate se oameni care pune fiecare o sumă mică.
Ei se asigură astfel împreună. Dacă cineva se îmolnăvește, costurile se vor plăti din banii tăi. Dacă te îmbolnăvești t alții te vor ajuta cu bani. Astfel, cî ești bolnav sau nu, banii aceia se consumă. Societatea de asigurare este un afminstrator ai acestor bani. Pentru această administrare, ea calculează pe bază de date statistice câți se vor îmbolnăvi, de ce boli, ca să știe cât să ceară pe o asigurare individuală ție, astfel încât, dacă încasează de la 100 alții, care statistic nu se îmbolnăvesc, să îți poată plăti spitalul ție, să își acopere ei costurile de operare și să le rămână un profit.