| Anonimul151 a întrebat:

Știu ca am mai pus întrebări despre diferite idei de afaceri, însă la multe am renunțat din cauza că m-am documentat mult, am cerut pareri de la antreprenori care se ocupa cu asta și am constatat ca ori sunt prea multe afaceri de genul acela, ori ca nu ar merge, ori alte motive...

Asta, ar fi o altă idee. Deși știu, există multe idei de genul asta. Chiar și la mine în oraș. Dar, merg toate. Sau așa presupun. Am una în zonă la mine, în care e plin, mai ales în weekenduri.

Știu, trebuie investiție destul de mare. Se ajunge la 30.000 EURO, cu totul. ( firma + achiziție spălătorie self cu 3 - 4 boxe. ) + toate celelalte echipamente, și ce mai trebuie + închiriere spațiu.

Ma refer la spălătorie șelf service. Unde merge persoana, și își spala singur mașina...

Ar merge sau e suprasaturată această nișă?

5 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Depinde de zona. Intr-o zona foarte aglomerata sa stii ca merg spalatoriile chiar daca sunt una langa alta. Daca stai la tara in schimb si e o casa aici si alta la 1km intr-un deal iar oamenii aia isi spala masina in curte cu furtunul, nu merge spalatoria nici daca e singura din tot judetul. Afacerea e buna, investitia ti-o poti scoate daca merge totul ok si in 2 ani, dar depinde de zona si de cum te promovezi.

| Anonimul151 explică (pentru siriusblack98):

Normal, la țară nu va merge chestia asta. Însă la oraș, dacă e o zona intens circulată ar merge. Știu..., trebuie multă promovare și cumva să oferi și alte "servicii" ce alții nu oferă. Sau chiar un preț cu mult mai bun decât alții + promovare online, prin pliante, reclame etc...

Știu, m-am documentat... Dacă merge foarte bine și scoate investiția în 2 ani, sau mai puțin. Dar depinde de multe lucruri.

| mODIN a răspuns:

Eu cred ca aici depinde de zona cel mai mult. Daca ar fi 10.000 de spalatorii de genul, dar toate in Berceni, zona aia in mod specific ar fi suprasaturata, dar asta nu inseamna ca in Baia Mare n-ai putea avea foarte mult succes cu asa ceva. Eu zic ca poti sa te uiti prin ce parti nu prea se gasesc astfel de spalatorii, si chiar ti-ar putea merge cu asta.

| Anonimul151 explică (pentru mODIN):

O să încerc să găsesc o zonă bună, dar bineînțeles unde să fie și aglomerata, o zona intens circulata dar unde sa și găsesc teren de închiriat/ cumpărat.

| LaviniuA a răspuns:

La mine am vazut spalatorie self service pentru animale. Daca nu merge, o convertesti big grin