| Adriana9393 a întrebat:

Eu nu mai înțeleg nimic. Cum stă treaba cu programul rablă 2020? Aș dori să achiziționez o mașină nouă prin programul rablă 2020, mai exact noul Captur sau Duster, câte mașini vechi se acceptă la rablă? Ce ar trebui să fac întâi ca să pot achiziționa mașină nouă? Mai dețin Mazda CX-3 și mai vreau una în garaj.

5 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Dar tu te-ai pus pe achizitionat masini ai? Nu am urmarit programul rabla de asta nu iti pot raspunde la intrebare dar offtopic pot sa fac un pic cu aprobarea ta.
Te-ai apucat de chat de nu te mai saturi de masini.
Parerea mea daca esti bazata financiar vinzi CX-3 si iei un CX-30 nou nout daca te tine buzunarul.
Si app de masini unii am avut mai multe noi, eu nu deodata dar stiu cum miroase o masina noua nu doar din poze sau filmewinking
Eu zic sa ramai la Mazda sunt masini bune si fiabile daca au fost bine intretinute, nu se compara cu ciurucuri nemtesti cu jumatate de milion de km.
Acum am 3 japoneze si toate mi-s dragi, bine una este de serviciu dar tot misto sunt.
Nissanul GTR 2016 luat de nou, Honda Civic 2017 luata de noua si Mazda 3 2018 luata de noua dar de catre societatea la care lucrez, nu se compara nimic cu o masina noua, niciun ciuruc FULL piele cu trapawinking

| Adriana9393 explică (pentru Simpatik):

Pai am zis sa mai cumpăr încă o mașină. Mă atrage noul Captur 2020 și ma gândeam să o cumpăr prin programul rablă.

| Simpatik a răspuns:

Eu stiu doar de o masina veche data la schimb pe un voucher, acum citez de pe adevarul.ro : "Reamintim că prima de casare la predarea unei rable este de 6.500 de lei. Acesteia i se pot adăuga bonusuri, în funcţie de tipul autoturismului nou ce urmează a fi achiziţionat. Spre exemplu, dacă beneficiarul programului alege o maşină ce emite maximum 96 grame CO2/km, statul îi va acorda 1.000 de lei în plus. Dacă viitorul vehicul are sistem hibrid (fără plug-in), primei de casare i se adaugă 1.700 de lei. Astfel, bonificaţia poate atinge valoarea maximă de 9.200 de lei. În plus, prin Rabla Plus, la achiziţionarea unei maşini electrice se acordă o finanţare de 45.000 de lei. Candidaţii care vor să acceseze unul dintre aceste programe trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în România, să nu aibă nicio datorie la stat, iar vechiul autoturism ce urmează a fi dat spre casare trebuie să aibă o vechime de minimum 8 ani."

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Programul rabla este doar pentru cei care dețin doar o singura mașină si aceea e nu doar veche dar si din cele ce poluează. Cine are si o mașină noua pe lângă una veche nu beneficiază de acest program.

| Alexuţ02 a răspuns:

Stii care e parerea mea? Stiu ca te atrage noul Captur 2020 dar sunt sigur ca sunt si alte masini misto care-ti plac, mai bine ia-ti cv second cu km putini si verificati bine, la fel si masina, verificata bine de un mecanic competent.

Stiu ca merita cu rabla si ca iesi oarecum bine dar, mai ia in calcul si alte masini (second), asta e strict parerea mea. asa ca zic sa te duci pe OLX / Autovit / etc si sa te uiti de ce model iti place tie cel mai mult, interior / exterior / motorizare / samd