| Savu37 a întrebat:

Buna ziua,
Cine ma poate ajuta sa ma orientez mai usor intr-o intersectie in care eu circul pe un drum cu cedeaza si vreau sa fac stanga si din fata este masina si face dreapta. Cine trece primul?

Răspuns Câştigător
| Liviu a răspuns:

In cazu tau de fata, se acorda prioritatea de dreapta.E foarte dificil la inceput sa inveti cum sa acorzi prioritatea de dreapta.Eu am invatat in felu urmator.Mereu cand trag stanga de volan, ma uit in toate partile, si las sa treaca pe ala care vireaza in dreapta lui.Ca instructoru mi-a explicat in niste termeni de ma durea capu.Si am inteles f greu, pana mi-a explicat cineva, e foarte simplu, nu incarci memoria cu doua's'de'mii de explicati.Tragi stanga de volan, lasi pe restul sa treaca.Si asta e prioritatea de dreapta. Daca virez cu volanu spre stanga, esti constient ca trebuie sa lasi pe altul care face dreapta acolo.Capu sus... la inceput e mai dificil, dar cu timpul te vei invata, si inca ceva, sa te uiti intotdeauna la semnele aditionale, adica astea " https://i.imgur.com/s07sGly.jpg " happy

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru Liviu):

Numai ca, in cazul lui, nu da prioritate de dreapta. Da prioritate ca are cedeaza trecerea.
Asa ca, cedezi trecerea oricui e pe drumul principal si te intersectezi cu el, indiferent ca vine din fata, dreapta, stanga, oblic, etc.

8 răspunsuri:
| Nevermore a răspuns:

Faci stânga pierzi prioritatea întotdeauna

| Liviu a răspuns (pentru Nevermore):

Numai in cazul in care e un semn de prioritate care indica faptul ca ai prioritate doar catre partea stanga.Ca semnu numarul 2 din aceasta fotografie.

https://i.imgur.com/s07sGly.jpg

| Nevermore a răspuns (pentru Liviu):

Nu intrebase de cazuri particulare

| suntserios a răspuns (pentru Liviu):

Intrebarea e clara, pentru drumuri cu cedeaza.

| Liviu a răspuns (pentru Nevermore):

Da, asa e acum am observat happy

| Liviu a răspuns (pentru suntserios):

Da, asa e acum am observat happy hehe, mai greseste omu laughing

| Carabin a răspuns:

In prima faza ma pregateam sa iti zic ca cel din fata trebuie sa iti cedeze dar nu e asa, exista totusi doua posibilitati=
1) Daca ai tu cedeaza nu este obligatori sa fie si in fata ta tot cedeaza si cel din fata ta sa mearga pe un drum prioritar si atunci raspunsul este clar dar numai daca intersectia este semnalizata corespunzator.
2) dar sa presupunem ca te-ai referit la cealalta variant cand exista cedeaza si la tine si in fata sau atunci cand intersectia este nedirijata si ar trebui sa se aplice prioritate de dreapta unde in aceasta varianda exista egalitate, deci raspunsul este ca treceti amandoi o data, cum asa ceva? simplu ambi conducatori auto trebuie sa efectueze virajul cat mai larg astfel tu treci prin spatele lui si el prin spatele tau.
Dar ce te faci cand si din spatele tau si din spatele celui din fata ta mai vin alte masini se aplica metoda ''unu da unu nu'' sau atunci cand din fata ta vireaza un tir sau o maisina mai mare unde nu iti permite sa treci prin spatele lui atunci e logic si de bun simt sa-l lasi pe el sa treaca casa nu riscati sa ramaneti amandoi blocati ca prosti in intersectie.