| Korma_Cristina_1984 a întrebat:

Buna! Imi doresc sa dau la medicina in Timisoara. Trec in clasa a 11 a, sunt pe filologie si nu ma pot transfera la alt profil pentru ca nu imi place deloc matematica. Problema este ca eu nu am facut chimie mai deloc si nu stiu daca o sa ma pot descurca. As vrea sa incep sa fac meditatii in clasa a 11 a si a 12 a. Ce parere aveti? Am sanse sa intru? Pot sa invat chimie in acesti 2 ani? Chiar nu stiu ce sa fac, imi este foarte frica, imi doresc foarte mult sa intru, insa simt ca ceva nu e ok. O sa ma ajute meditatia cat trebuie?

5 răspunsuri:
| MadRaven a răspuns:

Lasă că eu am fost științe ale naturii și eram a11a și tot habar nu aveam chimie laughing Eu m-am apucat de pregătire de la 0 în septembrie clasa a12a și am reușit să recuperez chimia și pentru admitere și pentru bac, dacă începi din a11a ai timp berechet.
Sunt mulți la umf care vin de la filo, asta nu e un impediment. Important e să treci de admitere că după nu mai contează care pe unde a fost.

| Korma_Cristina_1984 explică (pentru MadRaven):

Este grea chimia? Gen are legatura cu matematica sau ceva? Eu nu stiu deloc matematica si imi este ca nu o sa inteleg nici chimia.

| MadRaven a răspuns (pentru Korma_Cristina_1984):

Mie îmi părea grea înainte să o învăț, dar pe măsură ce am început să fac cât mai multe grile și să înteleg cum stă treaba a început să-mi placă așa mult că am dat și bacul la chimie.
Nu e neapărat ușoară sau grea, totul stă în exercițiu și multă muncă. Da, folosește și puțină matematică, dar mă refer la radicali, regula de 3 simplă etc., algebră de bază, nu integrale sau mai știu eu ce chestii avansate.
Dacă o să faci pregătire o să îți explice profesoara tot ce trebuie, nu e nevoie să ai un nivel anume în prealabil. Eu m-am dus la prima ședință 0 la chimie, habar n-aveam. Asta în septembrie, iar la simularea de bac din decembrie (parcă atunci a fost prima) am avut o notă foarte bună la chimie. Dacă tu ești abia a11a ai tot timpul din lume să recuperezi.

| Eireann a răspuns:

Te inteleg foarte bine. Am fost in aceeasi situatie, nu Timisoara dar medicina dupa filologie. E greu, nu vreau sa te mint, dar nu imposibil. E bine sa faci meditatii si trebuie sa fii sincer, cand nu intelegi ceva, opreste si spune-i, ca de aia e platit sa iti explice de 10 ori aceeasi lucru.

| Korma_Cristina_1984 explică (pentru Eireann):

Tu ai facut meditatii la chimie? Cum te ai descurcat avand in vedere faptul ca ai fost pe filologie si acolo nu se face mai deloc chimie? Si inca o problema ar fi ca la meditatii probabil o sa ma bage cu mai multe persoane, iar eu nu stiu nimic la chimie, mi-ar fi naspa sa ii vad pe ceilalti ca stiu cat de cat si eu deloc. Chiar nu stiu ce sa fac.