|

Salut,
Voiam sa va intreb cateva intrebari. As dori sa ma apuc sa invat programare, nu doar de dragul de a invata alt lucru, ci de a urma cariera. Cu ce sa incep ca si program? Am vazut ca unii recomanda python ca este usor, altii C++ ca este mai complex. Si pe ramura sa ma axez, developing, games, web? Adica care este mai de viitor, tinand cont ca am si 32 ani si fac o mutare importanta pentru mine. In ce ramura as putea sa imi gasesc un job mai usor(repede)? Si daca aveti idee de vreun curs, academie cum isi spun acum unde as putea sa invat sau sa incerc cu tutorialele de la Udemy?
Astept raspunsurile voastre!

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde ce doresti sa faci.
daca vrei sa pui niste baze solide te apuci cu C++ pentru ca ai sa inveti niste lucruri care stau la baza programarii, lucruri peste care ai trece prea repede daca te ai apucat de php spre exemplu.

daca vrei sa devii asa programator peste noapte te apuci direct cu ce crezi tu ca te atrage in ramura care te atrage...

| a răspuns:

Se fac cursuri de specializare sau școli postliceale pentru asa ceva.

| a răspuns:

Orice om care este printre primii cei mai buni in domeniul sau va avea succes, deci nu prea conteaza ce faci atata timp cat o sa fi the best.

| a răspuns:

C. Cei care recomanda C++ asa au invatat ei dar degeaba te apuci de C++ cand tu nu o sa atingi particularitatile sale fata de C multa vreme. Diferenta dintre C si C++ este ca in C++ se programeaza obiectual. Pentru un incepator nu e ok sa se apuce din start de programare orientata obiect cand el nu are habar ce sunt alea variabile, functii, structuri, operatori, etc.

Ca tot ai adus vorba de Web, iti recomand sa mergi pe asta. La 32 de ani, fara profesor, fara ajutor si pe cont propriu e mai greu sa te apuci de un limbaj de programare. In programare Web folosesti mai mult limbaje de script cum ar fi HTML, CSS, mai poti sa lucrezi cu baze de date, Javascript daca vrei pentru anumite scripturi sau task-uri automate, etc. Nu zice nimeni ca nu poti sa inveti C/C++ si HTML, CSS, etc. doar ca e putin prea mult cred. Eu zic sa incepi cu ce e mai usor, sa ajungi la un anumit punct in care iti poti castiga existenta din asta si apoi daca vrei poti sa te apuci si de alte limbaje sau alte tehnologii.

Pe Web development se gaseste peste tot.

Surse ai peste tot. E Google plin, Youtube la fel, ai forumuri la dispozitie precum Softpedia ( forum romanesc ) care are o ramura dedicata programarii ( de orice fel vrei tu ) unde poti intreba ce nu pricepi.