| razvanmihail254 a întrebat:

Buna ziua TPU.

Trebuie sa imi schimb centrala din locuinta si nu stiu ce sa aleg. Sunt in dubii intre Ariston (https://optimclima.ro/produs/centrala-termica-ariston-cl as-one-30-eu/) si Viessmann (https://optimclima.ro/......z022912/). Ce imi recomandati?

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Din cate vad, Viessmannul e superior pe mai multe criterii: raport de modulare, debit apa calda menajera, putere. In schimb la pret diferenta este mai mult decat semnificativa. Daca banii nu conteaza, alegerea e clara.
Nelamurirea mea este daca intr-adevar ai nevoie de o centrala atat de mare, in general necesarul termic pentru o casa generoasa nu ajunge la jumatate din capacitatea acestor centrale.
Cauta pe net un calculator de necesar termic, introdu datele casei tale si vezi daca intr-adevar ai nevoie de 30 kW, pentru ca este o cifra imensă.

| Benny09 a răspuns:

Eu recomand centrala Motan.

| Leo_Leo_1979 a răspuns:

Recomand Viessmann. Vitodens 100 este modelul nou cu un design mult mai elegant cu acea bara neagra din sticla unde este afisajul; Centrala functioneaza ireprosabil, apa calda este mereu la temperatura constanta, datorita functiei de asteptare.