| StrongHeart a întrebat:

Poti sa izolezi fonic o camera sa nu se auda absolut nimic din exterior si nici din interior?
Adica la un nivel la care poti sa urli,sa dai cu picameru, etc si sa nu ai probleme?
Care ar fi pretul pe metru patrat pentru asa ceva?
Am niste vecini galagiosi care ma fac cu capu'

6 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Izolația fonica este mai eficienta in straturi multiple decat in straturi groase. Chiar absolut nu vei putea izola, dar cu siguranta ar ajuta sa rigipsezi peretele sau tavanul respectiv, iar in spatele rigipsului sa vii cu cat mai multe straruri de materiale diferite. De exemplu poti incepe cu polistiren lipit pe perete, apoi o vata bazaltica, apoi vata de sticla, bariera de vapori, iar polistiren intre profile, rigips fonic. Intre straturi poti pune suplimentar folie pentru parchet, care este destul de ieftina.
La fixarea structurii metalice, pe tot perimetralul se pune banda adeziva speciala, pentru a nu prelua vibratiile, la fel si sub bridele sau ancorele de fixare.
Este o varianta ieftina si eficientă, sunetele se pierd atunci cand trec prin straturi de densități diferite.

| StrongHeart explică (pentru regis):

Camera unde vreau sa fac asta nu e asa mare, cam cat ar 'manca' din spatiu straturile astea?

| regis a răspuns (pentru StrongHeart):

Eu am dat un exemplu de stratificare, nu e ceva standard. Ideea e sa ai cat multe, cu densitati diferite. Grosimea totala o stabilesti in momentul in care faci structura metalica pentru rigips. O poti pune la 10 cm (sa tii cont ca mai vine si grosimea placii de rigips). Apoi iti faci un plan astfel incat sa te incadrezi, de exemplu 2 cm polistiren, 2 cm bazaltica, 5 cm vata de sticla (pe asta o iei de densitate mica si presezi, ca nu este mai subtire), apoi 3 cm polistiren intre profile. Buretii si foliile sunt milimetrice, nu mao complicam calculul.

| anonimg a răspuns:

Se poate face asa ceva, dar pretul cred ca este cat casa. Problema este ca nu vei putea atenua vibratiile. Acelea se vor resimte in toata structura cladirii.

| relian a răspuns:

Sa izolezi fonic ceva perfect nu exista asa ceva,nici cei mai mari specialisti nu pot face asa ceva.
Am inrat odata intr-o camera de genul asta,acolo se experimentau ceva aparate,era la o firma de aparate de aer conditionat Trane se numeste,intr-adevar nu se auzea prea tare dar puteai vorbi,dar te auzeai f incet.
Sa izolezi perfect o camera ar trebuie sa scoti tot aerul afara,atunci sunetul nu va avea cum sa se propage si nu vei auzi nimic laughing dar va trebui sa stai cu oxigenu pe fata ca altfel nu ai ce respira laughing

Asa sa izolezi tu o camera poti sa o faci,nu-i scump,sunt niste bureti taiati specieli lipesti pe pereti si ai rezolvat problema.
Chiar am intrat la cineva in aptm statea la bloc si avea in camere bureti,ala canta la ceva instrumente si sa derajeze vecinii.
Dar sa ai pe pereti bureti arata aiurea,dar ai putea sa faci un perete asa fals, iar pe peretele tau asta de acu lipesti buretii aia, apoi faci linga peretele ala fals si gata n-o sa-i mai auzi pe vecini.
Sa dai cu picameru ce spui tu si sa nauda nimeni cam greu sa faci asa ceva, mai ales daca constructia este din beton sau structura de beton se duc vibratiile le auzi, n-ai cum decat daca cum am spus etasezi camera ca un submarin si scoti tot aerul afara laughing
dupa poate sa vibreze toata cladirea tu nu vei auzi nimic, dar asta banui pentru ca vei fi mort din lipsa de oxigen laughing sau daca stai cu masca si tubu linga tine o sa stai linistit ca nu vei auzi absolut nimic.

| Frank51 a răspuns:

La nivel casnic nu, nici sa nu vorbim de bloc. La casa, daca ai un buget nelimitat, se poate face un perete de minim 60cm, la care se adauga izolatie de inca 60cm, si se poate obtine o izolare fonica foarte buna. Sa nu uitam ca trebuie sa folosim geamuri si usi speciale daca tot avem un astfel de perete.