| Adi_4080 a întrebat:

Salut,

Stie cineva care este cea mai buna metoda de a curata niste bocanci din piele intoarsa? Am auzit tot delul de variante (de la apa fierbinte pana la late demachiant) dar imi este teama sa nu stric materialul.

Răspuns Câştigător
| elena a răspuns:

Tot ce este din piele ìntoarsa, e dificil de purtat si mai ales de ìntretinut si curatat.

Daca puteti evita aceste ìncaltari sau genti, mai bine! Sunt la moda din nou, doar pentru cei carora nu le pasa de bani si nu vor regreta ca dupa un timp, vor trebui sa renunte la obiectul respectiv.

Te costa mai mult o curatire la un centru specilaizat si nici nu ai garantia ca va fi ca nou. Sunt sensibile culorile, textura, sprauy-urile nu-s totdeauna eficace si uneori doar cu guma (radiera) mai poti face cate-o mica minune.

In cazul cand ìncercati acasa, (pentru ìncaltaminte de piele ìntoarsa), luati un burete ìmbibat ìn detergent lichid si apa, bine stors si frecati petele de grasime sau murdarie, dupa ce mai ìntai ati curatat toate urmele de noroi si praf cu o perie.

Uscati la temperatura camerei si apoi redati textura cu ajutorul unei perii mai dure, chiar de sarma dar atentie daca e vorba de piele de caprioara!

In cazul ìncaltarilor negre, pe timpuri se uza fumul de lumanare pentru ìnvioararea culorii, azi sunt sprayurile colorate pentru nabuc-piele ìntoarsa, denim.



Nicidecum nu bagati cizme sau ìncaltari ìn masina de spalat! Cititi cu atentie eticheta mai ìntai; numai tenisii suporta spalatul ìn masina, la temperaturi mici si program rapid.

In cazul uscarii ìncaltarilor, feriti de surse directe de caldura, calorifere, sobe.

Riscati sa luati o pingea ìn loc de-o manusa!

2 răspunsuri:
| anad a răspuns:

"Straturile groase de mizerie se îndepărtează cu o perie mai aspră, iar pata rămasă se freacă uşor cu o gumă de şters de calitate".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pielea intoarsa este foarte delicata, ama auzit ca s-ar curata cu otet din vin alb dar cel mai sigur mergi la o curatatorie chimica