anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aproape că sunt constrâns să îmi pun capăt zilelor,nu știu ce să mai fac!
Locuiesc singur (nu mai am părinți, nici cu moștenire nu am rămas de la ei,bani mă refer) mai am câteva sute de lei și nu mai vrea nimeni din familie sa mă ajute cu bani și îi înțeleg! Problema majora este că eu mă confrunt cu o insomnie cronică foarte severa,nu pot dormi noaptea deloc! Facturile curg, mâncarea,întreținerile etc,toate astea nu am cum sa le platesc având în vedere că nu lucrez și nu pot dormi,sunt efectiv captiv, am și o depresie și anxietate sociala ambele in stadiu sever! Am avut oportunitatea sa locuiesc în Olanda dar nu m-am putut adapta acolo, eu sunt învățat să fiu solitar nu sa stau între multi oameni, care unii au și vicii! Așa că m-am întors în țară înapoi acum 2 luni și ceva,știu că am făcut o mare prostie,monumentala chiar dar printre familia mea parcă mă simțeam mai singur decât acasă unde-s singur cuc, așa că am luat decizia de a o tăia de acolo!
Am avut bani și mi-am bătut joc de multe ori de ei, nu mă așteptam să îmi moara mama,eu am fost învățat să fiu ținut în puf (recunosc,nu-s mândru de asta) și acum când trebuie să mă descurc singur îmi e foarte greu,dar îmi e greu că am o anxietate sociala severa și depresie de multi ani,deci motivație, cuvinte, energie, vitalitate 0 aproape din cauza depresiei!

Am inceput să țin de bani dar nu știu dacă o să îmi găsesc daca o sa pot face fata din cauza insomniei, nici la 5 dimineață - 6 nu pot dormi.

Eu am avut mereu bani și mi-a mers bine, dar acum am dat de dracul. Nu prea am putut realiza ceva din cauza depresiei, depresia mea era atât de gravă de mă chinuiam sa mă dau jos din pat după 18-19-20 seara,uneori (foarte rar) nu puteam deloc sa mă dau jos,gânduri de suicid zilnice și o anxietate catastrofală care se manifesta și încă se manifesta prin tremur,e horror că nu o pot controla,dar câteodată sunt mai ok.
Ce sfaturi îmi puteți da?
Daca nu o sa îmi găsesc de lucru într-o lună maxim nu mai pot trai așa fără să nu fac nimic și nici nu o sa pot că nu o sa am de unde plati întreținerile,așa că o să fiu constrâns să îmi pun capăt zilelor,nu pot accepta o umilință așa mare sa nu am nimic,să trăiesc de pe o zi pe alta,eu care aveam de toate.
Mă lupt de o groaza de ani cu o depresie cumplită,dar acum puțin mă simt mai ok dar nu pot dormi noaptea deloc.
Simt că am ajuns la capătul puterilor și că cedez psihic, nu am nici parte de susținere și încurajări de la nimeni, niciodată nu am avut, nici de la părinți cat timp trăiau.

Răspuns Câştigător
| Lioana a răspuns:

Îmi pare foarte, dar foarte rău că te simți așa! Eu cu anxietatea am învățat să mă descurc nedându-i timp creierului să gândească când voiam să fac ceva. Dacă voiam să sun pe cineva, în secunda doi sunam și nu mă întrebam când, cum sa vorbesc, dacă o să mă descurc, efectiv tăiam "firul" de gânduri de înainte să plece. E foarte inconfortabil să fac asta (eu simt dureri de stomac), dar după scap de tot haosul. Nu știu dacă o să te ajute sfatul meu pentru că din ce am citit te simți foarte rău...la un psihiatru ai încercat sa mergi pentru insomnie/depresie/anxietate? Și tata a mers pentru asta și doarme toată noaptea doar de la jumătate de pastilă. Cred că acolo îți este singura scăpare, deoarece trebuie să îți ridici energia ca să faci ceva fizic. Eu îți recomand să pui anunț pe grupurile din orașul tău legat de muncă și să postezi că te descurci rău cu banii, că ți-a murit mama, deoarece lumea are mai multa empatie față de cazurile de genul. Și tot așa, nu lași gândurile să intervină, ci scrii anunțul și în secunda doi postezi. Dacă o să îți găsești loc de munca banii o să îți fie motivație, o să vezi, poate ei te scot din starea asta. Nu zic ca îți tratează bolile, dar măcar să îți ofere speranță că mai trăiești, nu doar supraviețuiești. Apropo, nu este o rușine să rămâi fără bani, acum când toate se scumpesc toți o ducem rău cu banii. Încearcă să îți cauți de muncă pentru că tot se duce vorba și ajungi la cineva care să te angajeze. Ori cauta un psihiatru bun care să te ajute și mergi la medicul de familie pentru trimitere sau împrumută bani de la un prieten pentru asta (dacă spui că e pentru medic poate o să îți dea). Nu știu ce să mai zic, sper că o să te simți mai bine! Si eu sufăr de depresie și înțeleg dorința ta de sinucidere. Însă nu îți recomand să faci asta, eu am fost depresivă de pe la 14 ani și după ce am trecut de 20 de ani am dat de evenimente care m-au făcut să mă bucur că nu m-am sinucis. Deși poate o sa sune că un clișeu, mai luptă puțin și încearcă să găsești motive pentru care să trăiești, cândva o să te bucuri de faptul că ai rămas în viață.

| anonim_4396 explică (pentru Lioana):

Găsesc repede de munca dar nu pot dormi noaptea.
Am incercat multe tratamente și sunt 0, am rezistenta la tratament. Acum mă simt mult mai ok dar nu pot dormi.
Mersi pentru raspuns
Eu am anxietate sociala e mult mai grava, se manifesta fizic prin tremur deci nu compara anxietatea ta cu a mea! Avem medici foarte slabi pregătiți! Mai degrabă mă încred în Dumnezeu decât în tratamente care se au dovedit a fi frecție de picior de lemn

| proserpina22 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu comparam, doamne fere'! Am zis că nu cred ca te ajută sfatul meu pentru ce ai tu căci e foarte grav la tine, deci e departe gândul meu de a compara situațiile noastre! Ai încercat să asculți pe YouTube ASMR (sunt niște sunete făcute ca să relaxeze sistemul nervos, mulți adorm pe ele) sau să încerci să asculți melodii pentru adormire? Ori să renunți la cafea în caz de o bei...

| anonim_4396 explică (pentru proserpina22):

Am incercat sa ascult da. Nu beau cafea de fel, nici cola sau energizant. Îți mulțumesc pentru toate răspunsurile, ești o fata minunata happy big grin

| Mosotti a răspuns (pentru Lioana):

Problema lui este ca nu consulta si alti doctori! S-a dus la unul si a abandonat lupta, nu se face asa.
Eu pe depresie am luptat 10 ani sa-mi revin, am incercat toate trat posibile, am colaborat cu medicul, el nu a facut asta, si nu o va face.

Acolo e problema. Daca dupa ce a incercat tot nu merge, atunci da, decizia de a se sinucide este corecta, insa el nu se afla in acel caz, dar nu are motive sa o faca.

Aia cu munca oricum munceste, ca altfel nici bani de net n-ar avea, intai sa rezolve boala si apoi merge totul de la sine.
Dupa rezolvare ne punem problema de altele, pana atunci nu prea.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Mă țin de tratament stai chill,pe depresie sunt deocamdată relativ ok,anxietatea socială îmi cauzează probleme mari că la mine se manifesta cu tremur câteodată când ies afara,și tremurul ăla e penibil,stânjenitor nu îl pot controla de multe ori,gândesc te că eu eram printre cei mai tari la bătaie în generala in clasa și la liceu putini aveau curajul sa îmi comenteze că știau că îi articulăm,nici profii uneori nu comentau și acum am ajuns sa simt o frica nejustificata,anxietate sociala când ies in public și de manifestă nasol rău dacă nu iau pastile,gândeste te că eu și acum nu sunt fraier la scandaluri,m-am bătut și cu șmecheri,oameni foarte periculoși ( autoaparare nu am avut încotro,eu urăsc violenta) și cu toate astea eu simt acea emoție puternică, frica nedefinită oriunde ies, nici nu e problema ce simt și că am dureri in piept, ci că tremurul ăla e vizibil, și am fata crispata câteodată laughing și gândește că sunt ditamai omul, când dau cu pumnul cad 3 deodată și eu am problemele astea.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca ai fost si la alti medici, e bine, insa totusi raman la ideea ca nu ai gasit un medic sa incerce si alte tratamente, nu ai epuizat toate solutiile, dar na, ai facut ce ai putut.

Normal ca simti frica puternica, nu conteaza ca erai smecher, ca asta e boala, pune jos pe oricine.
Sigur ca tremurul poate fi vizibila, boala darama si pe cel mai tare om la o adica, e f pericol sa fim bolnavi din pacate.

Boala nu tine de forta, de barbatie.

Acuma comenteaza poate in fata ta, ca se citeste frica desi si acum ii pui jos poate, nu stiu ce atitudine au acum fata de tine.
Daca se ia dupa fizic sau dupa ce emiti figura, si alta atitudine care denota frica, anxietate.

E pacat de tine sa te sinucizi, daca ai rezolva anxietatea, ai fi omu de dinainte.
Inteleg ce simti, stiu ca te rupe anxietatea si iti cam fura din viata, dar totusi am convingerea ca ai avea o sansa sa-ti revii cu un medic dedicat.

Tu ai impresia ca daca stiam ca n-ai sanse, mai comentam? Nu ziceam nimic, ma abtineam daca aveai dreptate in ce vrei sa faci. Daca nu aveam experienta cam 11 ani in asta, mai ziceam, dar cam stiu ce zic, vazut pacienti, dosare, tratamente, discutat cu n medici, etc.
Sigur, poti sa ai dreptate tu, sa nu fi vindecabil sau tratabil macar, dar inca nu stim daca e chiar asa.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Mai degrabă depresia o pot vindeca decât anxietatea. Mainainte am ieșit și nu am luat juma de xanax și simțeam frica aia teribilă nejustificata,eu știu de ce sunt capabil la bătaie că mă cunosc, rup tot când mă enervez dar chiar și un copil sau o gagica misto daca trece pe lângă mine mă ia acea spaima, și începe tremurul. Am incercat multe tratatamente pentru anxietate și nu au fost deloc eficiente. Pai cam sunt constrâns să mă sinucid, nu mai pot trai așa, eu credeam că depresia este cel mai grav lucru ce i se poate întâmpla unui om dar anxietatea socială întrece orice suferinta.
Nici nu știu ce să mai fac sa scap de ea, dar gândurile și situația mea financiara și altele o generează, nu înțeleg de ce simt frica aia, emoțiile alea extrem de puternice că eu pot sa bat și 3 deodată,dacă știu de ce sunt in stare atunci de ce naibii am frica asta? Este un paradox! Acum am luat jumate de xanax,sunt curios cum va fi,dar eu sunt constrâns să îmi pun capătul că trebuie să plătesc facturile,întreținerile și nu pot munci cu anxietatea asta și insomnia, suport financiar nu mai primesc așa ca sunt nevoit să îmi pun capatul. Vreau și eu să îmi fac o iubita cum ies cu ea? Dar până acum eram relativ ok de la aparate mi se trage,de la păcănele,am pierdut ceva bani
Nu mai știu cum să controlez frica aia in public, nici suport moral nu am de la nimeni,încurajări să lupt. Familia nu mă înțelege ei nu realizează prin ce suferinta trec.
Mi au ieșit din senin niste cicatrici pe fata și cred că de atunci am probleme,eram înspăimântat,majoritatea s au regenerat singure,mă dădusem cu un ulei de argan pe fata,eu aveam tenul gras și am ieșit și în soare,dormit cu uleiul pe fata.
Mi rușine de multe ori că tremurul e vizibil și ma pune in ipostaze umilitoare tocmai pe mine care eram foarte periculos când eram mic la bătaie,nu îmi vine să cred că am ajuns în situația asta,nici nu mai știu ce tratament sa iau
Când am anxietatea așa de severa simt o durere in spatele capului care trece când trece și anxietatea. Am pățit de câteva ori când mă tundeam chiar sa simt că un curent în tot corpul așa de severa era anxietatea in acel moment,incercam sa fac cumva sa nu se vadă tremurul sa nu mă fac de râslaughing nu prea mi o reușit

Mai oamenii anxietate dar ce anxietate e asta de e asa severa? De tremur de la ea? Daca eram un fraier mai ziceam,dar eu eram șmecheraș, îmi mergea bine pe multe planuri și cu gagicile. Cine o sa stea cu mine daca eu am problemele astea? Că mai avantajat e unul cu schizofrenie care își ia tratamentul, la ăla nu se vede pe strada că are probleme, nu are nimic, pe mine mă face de râs o vad că pe o umilință de nedescris. Daca nu se ameliorează o să trebuiască să îmi dau turn off eu nu pot accepta așa ceva. Și păcănelele alea în morții lor mi au readus anxietatea asta puternica m-am luat după altii că eu nu jucam la așa ceva niciodată.

30 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu prea avem cum sa te ajutam, situatia ai mai expus-o de cateva ori, si dupa cum ai vazut, nu poti fi ajutat aici, ar trebui totusi sa discuti cu un alt specialist, daca cel la care te-ai dus nu te-a ajutat.

Atat timp cat ai si perioade bune, nu te vei sinucide, ca altfel pana acum erai dus de mult!
Te bucuri de acele perioade bune si aia este, asta daca tot nu te duci si la alt specialist sa discuti.

Iar daca starea s-ar agrava si tot nu te duci la specialisti, ce sa zic, nu am ce mai zice.
Eu am fost la 3-4 medici si nu m-au putut ajuta pe partea de diabet, urmatorul a facut-o! Nu m-am lasat. Cazul meu era mai complex.

Tu te-ai dus la unu si gata "nu am leac".

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Am fost și la alții. Nu vreau decât să pot dormi că o să mă descurc eu, mai mari probleme îmi face anxietatea decât depresia

| Lioana a răspuns:

Ai nevoie neapărat de un loc de muncă. Cauta cu vehemență si fara oprire. Nu sta in casa, ca te innebunesc gandurile. Iesi si încearcă toate posibilitățile.

| anonim_4396 explică (pentru Lioana):

Da știu kiss
O sa îmi pun capăt daca nu reușesc, e incredibil de greu că am anxietate care te rupe și nu pot dormi noaptea
Eu sunt învățat cu bani, daca nu am prefer sa nu mai exist, săracia e o umilință prea mare pentru mine nu pot accepta așa ceva

| Mosotti a răspuns (pentru Lioana):

Are nevoie de un trat bun intai, altfel e jale, stiu ce inseamna anxietatea, orice faci, e tot cam una.
Trebuie sa dea de un medic dedicat ca sa incerce si alte tratamente, nu putem zice ca n-are sanse pana ce nu se incearca tot ce se poate.

Asta cu locu de munca e o fixatie putin, nu ajuta daca boala e serioasa, din contra, de multe ori irita si oboseste.
Desi precis lucreaza, deci cumva ar avea un loc de munca.
Ca daca munca era salvatoare, nu mai existau internari, tratamente.
Sigur ca o activitate e buna, dar trebuie tratament, ca altfel nici o activitate nu te mai ajuta.
Orice alta posib in afara de tratament, nu il ajuta, ci din contra, pierzand timpul incercand ce nu ajuta, nu face decat sa se agraveze sau sa se cronicizeze boala.

Dupa ce se trateaza si e mai bine, va face tot ce trebuie de la sine, munca, distractie, etc.
Pai pe f multi i-a luat boala muncind, distrandu-se, avand familie care era ok, aveau situatie financiara cat de cat, deci nu e asa simplu.
Adica faceau deja ce ziceti voi ca ar ajuta.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta cu saracia o cam am si eu, daca nu am bani sa traiesc bine asa cum doresc, si am frustrati, lipsuri, de ce as mai trai?!
Bine, eu am nev de calculator bun, TV, telefon, mancare si ce o m ai fi si atat, dar pentru astea trebuie un venit bun.

De aia trebuie sa te faci bine ca sa-ti poti face banii doriti.
Sau chiar daca nu te vindeci, macar sa fi mai bine cu un trat pe care sa-l iei mereu, daca nu merge sa-l scoti dupa o perioada.
Normal ca e bine sa al cardul full si sa faci ce vrei, e f misto.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Anxietatea mea e cronică. Ce înseamnă asta că nu o sa mai scap de ea niciodată?

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Da,face minuni xanax-ul am ieșit puțin și sa ameliorat considerabil dar tot simt chestii de astea, și xanax -ul nu vindeca, pastilele nu vindeca, mai degrabă psihoterapia dar nu îmi permit, ședințele sunt foarte expensiv! Sincer? Îmi merit soarta! Când am avut bani i-am spart pe coarde in loc sa merg la psiholog, la psiholog trebuia in prima faza sa merg

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Am citit toate cele trei mesajele, deci:

Cum e posibil sa te faca pe tine, tu ala care erai tare? Pai boala rupe omul in 14, sa nu te mire.
Ca ea e mai tare ca tine, aici e aici, te bate si te pune jos cum ii puneai tu pe aia.
Deci ai dat de cineva mai smecher ca tine. Nu e nici un paradox.

Asta asa zis mai in gluma mai in serios, dar serios chiar asa e.
Boala asta asta are de facut, sa te puna jos.
Isi face treaba bine ca isi permite, aia e, o tine.

Si te pune jos fara motiv, deci mai rau, tu macar pe aia ii puneai jos daca te suparau.

Si asa se manifesta, frica teribila, dar tremuraturi, durerile alea, curentul ala prin tine se numesc somatizari, adica da anxietatea simptome fizice.
Daca intrebi de ce tremuri, pai e una din manifestari ale bolii, la unii apare, la altii nu.

Nu e de gluma! Tu acum te miri cum cineva mai tare ca tine te pune jos.

Normal ca nu sta nici una cu tine in halul asta, asa cum nici unu nu sta cu una asa, ce sa faca cu ea? Nu are nevoie de problemele ei.
Nici cu ala cu schizo nu sta chiar daca nu se vede, cand o afla ca ala ia tratament si ca are ce are, fuge aia cu draci (sau ala, daca ea are schizo).
Pe langa ca barbatii schizo de la trat pot sa nu mai aiba erectie uneori, nu lucra, au o pensie de 1000 lei, etc, daca nu au alte venituri, e jale.

Nu ti se trage de la pacanele, aveai gene defecte si oricum venea anxietatea, pacanelele doar au declansat s-au agravat, atat.
Sunt n care au pierdut la pacanele si case, si n-au nimic.

Daca e anxietatea cronica, chiar daca nu scapi, o poti tine sub control cu un trat bun si sa fi bine asa.
Dar uite, prietenu meu a avut anxietate de la 4 ani, abia la 35 ani s-a tratat 2 ani si a scapat total de ea.
Deci se poate si scapa.

Nu prea te ajuta psihologul cred, asta e anxietate de tratat clar.
Si ceva mai tare ca dusmanu tau e un trat potrivit.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Spitomin 3 pastile pe zi?
Dar anxietatea știam că nu e o boala, ce naiba e boala psihica anxietatea? Adică tulburarea anxioasa? Eu nu am văzut în viața mea că cineva sa tremure de la anxietate pe strada când merge, dar alții m-au văzut pe mine laughing știu că la unii se manifesta la unii nu dar eu nu am văzut pe cineva care sa tremure sa îl ia dracii de la anxietate laughing sau ăștia care sunt așa cu tremur sunt internați la spitalul 9? Da de mult aveam anxietate dar nu era așa horror sa îmi afecteze viața socială, pe la 14-15 ani a debutat. Spitomin luam una pe zi dar mi-a zis medicul că alea sunt prea slabe pentru mine. In casa nu simt deloc nimic doar când ies. Am avut eu niste probleme cu niste ciori infecte poate de acolo de trage de la stres posttraumatic

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum sa nu fie boala?! E o boala serioasa ca si depresia, e mai grava chiar. In depresie esti ceva mai trist si stai linistit, anxietatea te terorizeaza.
De unde stiai tu ca nu e boala?

Ia uite aici sa vezi ca stiai eronat.

https://e-psihiatrie.ro/......e-mintala/

Da mai jos sa vezi, nu te mai amagi ca nu e boala. O sa vezi tu ce naiba boala psihica e anxietatea.
Nu ai vazut tu, dar bolnavii de anxietate pot avea simptomele tale, nu sunt asa multi, de aia nu-i vezi.
Nu toti care tremura sunt la spitalul Obregia (asa se numeste spitalul 9), multi se trateaza acasa si la multi merg tratamentele.
Tu te numeri printre cei rezistenti la tratament, ca asa se numeste, cam 30 % din cei cu boala psihica sunt asa din pacate.

Pai ma trece cand nu iesi, ca nu mai ai obiectul anxietatii, dar aia nu inseamna nimic, boala e acolo.
Eu de ex am avut teroare anxietate de ingrasare in 2009-2010.
Cand nu ma ingrasam eram ca tine cand nu iesi, okey, dar tot bolnav eram. Cum dadeam de ingrasare putin, cum ma teroriza frica aia.
Dar incet incet s-a dus de la sine anxietatea aia si nu mai aveam frica aia teribila orice era.

Sa zicem ca ti s-ar trage de la ciori, si? Mai conteaza? Cont cum rezolvi. Poate sa fie si de la stres posttraumatic.

De depresie mai scapi ca nu era asa grava la tine cum e anxietatea, altfel te rupea si aia.
Putea fi pe dos, sa fie depresia urata si anxietatea nu, si scapai de anxietate.
Dar nu ca la geeneral de depresie se scapa mai usor.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Se inversează, odată depresia e nasoala altădată anxietatea este. E nasol atunci. Da e posibil sa am rezistenta la tratament dar tratamentul nu poate vindeca ci doar trebuie schimbat stilul de viață. Daca nu era tremurul ăla era ok, dar ăla e vizibil și din cauza asta îmi e foarte greu să relationez, eu nu am avut probleme de astea. Xanax e singurul tratament care o oprește temporar, in rest restul au fost apa de ploaie.
Și gândurile o generează și anticiparea. Daca nu era tremurul la mijloc puteam face multe dar asta e un simptom urat care îmi compromite imaginea.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

La tine se inverseaza anxietatea cu depresie, la altii fie amandoua sunt nasoale, fie una din ele, depinde de om.

Daca nu aveai rez la tratament, trat putea vindeca cum l-a vindecat pe prietenul meu cu anxietate de 31 ani cronica si care se tot agrava lent. Sau putea sa te faca sa fi binisor si sa iei mereu acel trat.

Dar la cei rezistenti la trat, trat nu are efect.

Pai bun, trebuie schimbat stilu de viata, okey! Pai schimba-l.
Schimba stilul de viata asa.
Dar tu stii asta deja, nu ai aflat acum ca trebuie schimbat si (nu doar) stilul de viata.

Bine zis, nu ai avut probleme din astea, adica la trecut, conteaza ca e acum, nu ce a fost.

Trebe (dar deja stii de mult) sa schimbi stilul de viata cu tremuratul ala care este, nu merge "daca nu ar fi.".
Si daca zici ca tremuratul iti strica imaginea si iti blocheaza socializarea, cum schimbi stiul de viata?

Si ajungem unde? Ajungem ca intai trebuie sa dispara tremuratul.

Desi poti sa incerci si asa, si sa vezi cum reactioneaza oamenii, e ultima carte pe care o ai.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Eu știu cum sunt Romanii și gipsanii dracu încearcă laughing ai dreptate trebuie tremuratul eliminat și apoi să trec la vânătoare,dar sunt constrâns să mă angajez și așa,așa că nu am încotro! De la xanax mă mai calmez,îmi mai calmează agitația aia urâtă! De la borați se trage totul,adevărul este că mulți s au pus mai mulți,singuri știau că le rup cabina,nu au avut tupeu. Mai bine se duceau pe pl ăștia,ii elimina Puțin pe ăștia decât pe Ucraineni care sunt oameni la locul lor. Daca mai aveam câțiva că mine nimeni nu avea tupeu sa se pună cu mine dar sunt singur,mereu așa am fost nu a sărit nimeni,dar acum va fi rău de cel care mă va supăra că nu mai am nimic de pierdut,nu mai am părinți nu mai am nimic. Da, trebuie eliminat ăla mai întâi adică anxietatea. Nu ma dau bătut așa ușor oricum, și cred că o să mă răzbun daca nu o sa îmi treaca, o sa afle ce înseamnă să te pui cu un om care nu mai are nimic de pierdut unii. Și voi sunteți prosti că îi tolerați, ăștia ar trebui dusi la Auschwitz

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai aia e, tremuratu ala cum il rezolvam, ca dupa aia merge de la sine, iesi, cunosti oameni, gagici, etc, si dupa aia vedem daca iti mai revii.
Normal ca mai intai trebuie eliminata anxietatea.

Pai normal ca nu veneau singuri boraturile alea, ca le rupeai gura, vin in gasca, si de aia trebuie sa te feresti cat poti, nu stiu daca exista om care sa se bata cu toata gasca, o putea vreunu sa se bata cu toti aia?! Nu am fost in lumea aia si nu cunosc batai si oameni din aia, de aia te intreb. Adica ma gandesc un luptator, boxer sau ceva de genul daca ar face fata la mai multi cum vin aia de zici tu.

Pai ar fi trebuit sa ai si tu amici ca tine! Sa fiti unu cu altul la o adica, dar n-ai avut noroc. Sa fiti de ex 5 ca tine.

Se poate sa se traga si de la boraturi, pentru ca tu oricum ai avut o predispozitie la boala, iar factorii de mediu o pot declansa sau agrava, dar nu aia e cauza pe bune a bolii.
Ti-am zis, pe unii ii ia la distractie fiind, fara boraturi, batai, pierdut la pacanele.
Deodata bum, simt ca i-a luat dracu, fi depresie, fie anxietate fie ambele.

Putin nu are treaba cu boraturile, Hitler avea.

Ai dreptate, nu e normal sa te supere aiurea fara motiv, nici eu nu ii sufar pe astia, dar daca si-o cauta, aia vor gasi, ce sa zic.
Stii cine e cel mai periculos om? Ala care nu are nimic de pierdut, si asta la general.
Deci vor face o greseala fatala daca te supara.
Doar ca sa nu uiti ceva, daca doamne fereste iese f urat, sa nu cumva sa ajungi la puscarie, aia mi-e, ca in rest merita orice.

Si la parnaie aia conduc, pentru ca aia te pot arde fara frica, ailaltii au familii, copii, se feresc sa-si faca raport sau chiar alt mandat si stau cumintei chiar daca n-ar vrea, vor sa se elibereze cat mai repede.

Eu nu ii tolerez insa nici nu am avut de a face cu ei, adevarat ca eu nu am fost niciodata bun la bataie, nu are sens sa ma dau ce nu sunt, dar eu is mai periculos, ca eu da cu sisu, cu sprai, cu pistol cu gloante de cauciuc si iese si mai urat si ma ia dracu pe mine apoi la politie.
Ma feresc de astea, dar de fapt nu ma feresc, ca in mod natural nu am treaba cu din astia, si chiar daca trec printre ei, nu se iau de mine si nu s-au luat.
Aveam jos langa bloc pacanele mai de mult si erau tot felul de golani, nu imi faceau nimic, chiar le dadeam salut.

Nu eram din lumea lor, nu rivalizam cu ei la femei si altele, nu ma vedeau ca o provocare sau altele.
Adica..ma vedeau mai pampalau asa, mai feminin, nu isi puneau mintea. Mai bine zis nu se bateau cu fetele cum s-ar zice.

Dar amicu meu alfa si-a luat-o, ca ala era barbat si era o provocare, ca statea si el pe scara cu mine, doar mi-au zis aia "nu te baga frate ca nu e de tine..stai flex, lasa-ne in treburile nostre de barbati".
Eu ma uitam cum lua asta bataie, ca nu aveam ce face.
Uneori mai batea si el.
Se lua de el ca sa vada care e mai tare, si individual se bateau.

Tu inseamna ca esti destul de masculin probabil.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Da sunt care se pot bate chiar și cu 10 dar ăștia scot sisu laughing
Eu urăsc violenta am mai zis,sunt cel mai pașnic om,nu mă iau de nimeni,nu fac mișto de nimeni,dar când sunt luat de oaie nu pot să rămân indiferent,dar targhetul meu nu e asta,ci să îmi văd de treabă mea,să lucrez și să îmi întemeiez o familie dar e aiurea cand ai foarte multi dușmani și majoritatea sunt de aia. Am fost atacat si fara nici un motiv,daca aud că îmi merg bine iar o sa încerce,ăștia ar trebui dusi la bug,nație mai infecta ca ăștia nu exista in toată Europa,păcat că nu a scăpat Antonescu și Hitler de ei. Deci,eu efectiv în realitate sunt cel mai civilizat om și liniștit pe care l-ai putea cunoaște ever,nu sunt deloc ca pe TPU,dar nu mai pot tolera așa ceva sa fiu atacat fara nici un motiv, m-am și jurat când mi-o murit mama că nu o sa mai acept de la nimeni indiferent ce rasa e.
Și pe maică-mea a jefuit-o femeie bătrână,bolnava cu piciorul rupt. Nu zic că Românii sunt mai buni că și aici găsești multe gunoaie,dar ăștialalți la Auschwitz acolo ar trebui să ajungă aproape toți! Nu prea par,dar când mă enervez știu de ce sunt in stare și cu anxietate laughing
Sunt foarte multi ipocriți care par revoltați ( Români ) daca spui ceva de ei dar dacă aceștia ar fi avut puterea și ocazia sunt sigur că îi extermina laughing pe tramvaie fura non stop,și femei bătrâne,pensionare,femeia aia putea fi mama lor,bunica lor,fura fara cea mai mică nerușinare,cum sa nu fie exterminați ăștia? Pe maică-mea a jefuit-o de toate inelele de pe mana și i-am zis să ii evite. Langa mine e un bar numai de ăștia vin și pușcăriași laughing de multe ori unii se bat de vezi numai blood pe jos,mereu sunt acolo înăuntru sau stau afara,dar nu m au deranjat,nu toți sunt prosti. Bine,eu nu generalizez că sunt de astia și educați,civilizați dar foarte rar,sunt și oameni ok care nu sunt că ceilalți. Dar ce e trist e că și Românii incep sa se comporte ca ei, asta e foarte trist,până și vorbele lor le copiază multi,sa nu mai zic că asculta manele majoritatea,cancerul asta de muzica infecta! Pai așa sunt ăștia de multe ori se i-au de tine că așa li s-a pus lor pata sa arata cat de viteji sunt ei,dar sa ajute un om sărman foarte rar vezi,și când o fac se filmează laughing nu o fac in taina că un om valoros,cu caracter. Nu știu dacă e chiar de la ei,daca de la ei mi se trage, ți am zis că am avut o problema medicala și de acolo poate fi,mă dădusem cu ulei de argan și nu după mult timp îmi apărea cicatrici pe fata,s au regenerat acum dar înainte credeam că tot o sa apară și nu mai se opresc,de acolo se trage mai mult,pe atunci sa agravat rău, dar evident că eu avusem deja anxietate de mult.
Eu arăt ca ei fizic și de asta trag numai la scursurile astea, și din cauză că semăn cu ei și eu de multe ori sunt văzut prost sau băgat în aceeași oală, chiar mi s-a întâmplat. cazuri de xonofibie pe autobuz și la un net și nu le am rupt dantura la aia, am văzut că sunt retardați și le-am dat pace, deci și Românii sunt idioți și superficiali că te eticheteaza fara sa te cunoască. Taicămeu era blond cu ochi albaștri și eu am avut "ghinionul' sa semăn pe maică-mea ( mai creol) și eu efectiv de multe ori sunt prins între 2 lumi.
Puteam sa ies blond dar na norocul nu a fost de partea mea, e greu să trăiești în România daca ești mai brunet, poți fi tu cel mai civilizat de pe pământ că tot așa ești văzut, deci nici foarte multi Români nu sunt mai buni decât ciorile astea infecte, mai ales că le asculta muzica Non Stop.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Mda, or fi si care se bat cu 10, dar vorba ta, vin aia cu sisu si e rau apoi.

Normal ca e nesimtire sa bage un om pe altul in aceiasi oala, eu in general intai cunosc omul si apoi imi fac o impresie, nu conteaza ce rasa e.
Nasol ca au jefut-o si pe maica-ta, la aia nu le-ai rupt gura? Dar poate nu stiai cine erau aia.

Logic ca f multi romani sunt infecti. La muzica nu conteaza, ca aia e muzica, suna frumos sau nu suna, orice muzica e frumoasa in felul ei cum se aude.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Nu știam, dar dacă te iei cu ăștia este de așteptat să vina cu vreo 50 laughing nici nu mai mă interesează părerea oamenilor,eu știu cum sunt eu ca om și cât sunt de cinstit și civilizat, nu e problema mea ce părere au unii.
Da, așa este, muzica nu definește cum poate fi un om, nu reflecta caracterul lui.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Mda, daca vin cu 50 e de rau, cel mai bine e sa ai pile la politie, sa vina mascatii si sa ii bata sa ii rupa. Adica sa nu mai aiba sanse.
Sa ai pile la autoritatile care au puterea.
Si i-ai spart.

Ca la trupele speciale nu mai merge nici cu sisu nici cu 50 de insi. Cand le-o trage un glont in ei, dau de dracu, si ceilalti nu mai fac si te faci ca ai ratat picioru si tragi special sa si omori 1-2 (au omorat vreo 5 politai pe unul pe holul unui hotel mai acum 1-1, 5 ani parca, au zis ca...na, ala vroia sa sara cu foarfeca la ei si ca..., dar special l-au omorat). Iti dai seama ca il puteau imobiliza 5 politai pe ala cu foarfeca in mana, dar au vrut sa-l termine de fapt.
Doar sa se vrea, se rezolva repede.

Si iti zic asta pentru ca prin 1995 mama lucra la o doamna de la ambasada germaniei care era cam bogata si care era gagica generalului Nitu care era sefu politiei capitalei. Era in varsta, avea 56 ani.
Si ma suparase profu de sport in mod repetat la liceu, a zis ca daca vreau...trimite duba, il baga in duba, il bate urat si il arunca pe drum undeva, oricum nu se afla cine era in spatele mastilor, si daca se ducea la politie sa reclame ca mascatii l-au batut, nu avea nici o sansa ca sefu...a aranjat asta, dar nici nu se afla cine l-a batut, nu recunostea nimeni.
Dar nu mi-am pus eu mintea cu el.

Asa si cu astia ai tai.

| Tokyo44 a răspuns:

In ce oraș locuiești?

| anonim_4396 explică (pentru Tokyo44):

Timișoara happy

| MotanulAlbastru a răspuns:

Iar? laughing Te-ai hotărât deci, sunt morți părinții? Te contrazici periodic.

| anonim_4396 explică (pentru MotanulAlbastru):

Unde m-am contrazis? Logic că sunt morți! Maică-mea a murit acum 1 an jumate happy ( de Crăciun)