| Opris_Eduard_2002 a întrebat:

Buna, am auzit ca pentru academia de politie trebuie sa fi apt medical, iar astmul bronsic nu se permite.
Eu am fost acum cativa ani la control si mi s-a spun ca am astm, dar am facut in urmatoarele 7 luni inot de performanta cu antrenor, MMA un an si sala 2 ani si ca 4 luni, mi-am facut aspectul fizic momentan la varsta mea, iar capacitatea pulmonara mi s-a marit, asta spunandu-mi doctorul pneumolog, si pot alerga km intregi, pot participa la maratoane de alergat si ciclism si nu simt nici o problema, oare ar fi vreo problema de mi s-ar mai spune ca as avea astm sau oare astmul a disparut?
Iar am o cicatrtice de cca. 1, 7 cm pe incheietura mainii stangi, asta ar afecta admiterea la academia de politie?

4 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Intamplarea face sa fii citit cu ceva vreme in urma, niste articole in limba engleza, despre beneficiile uleiului de eucalipt si benefiiciile lui in vindecarea problemelor respiratorii, chiar si a astmului.

La momentul respectiv, ma confruntam cu o tuse seaca, care nu trecea, nici dupa 2 transe de antibiotice, sirpuri si dupa 2 luni de tuse disperata, am ajuns sa citesc aceste articole si crede-ma, ca doar 3 zile de inhalatii cu aburi de ulei de eucalipt, m-au rezolvat definitiv.

Iti recomand cu mare incredere aceste inhalatii cu aburi si ulei de eucalipt. Se pare ca vindeca inclusiv astmul.
Nu am avut la acel moment un inhalator, asa ca, am facut-o babeste: am pus pe aragaz o craticioara mica cu 1 litru de apa si am fiert-o.
Cand a fiert apa, am oprit focul si am picurat 4-5 picaturi de ulei de eucalipt.
Mi-am facut un con de hartie dintr-o revista (ca o palnie) cu capatul conului in gura mea si restul deasupra craticioarei cu aburi fierbinti. Am inspirat aburii fierbinti cu uleiul de eucalipt, inspiram si incercand sa retin aburii in plamani cate 5-10 secunde. Am repetat cam de 6-10 ori operatiunea, pana apa a ramas fara uleiul de eucalipt, care se evaporase.

Am repetat procedura de inhalatie de 2-3 ori pe zi, timp de 3 zile. S-a observat o imbunatatire masiva de la o zi la alta si din a 4-a zi nu a mai tusit deloc.

Uite, am gasit si niste articole in limba romana despre beneficiile uleiului de eucalipt, pe care te rog sa le citesti si sa le incerci cu mare incredere.
Sunt convinsa ca, in 2-3 saptamani de inhalatii, plamanii tai daca au avut astm, nu mai au nici urma.

http://lataifas.ro/......beneficii/

Mai multe despre beneficiile uleiului de eucalipt, gasesti pe internet.

| Elena9328 a răspuns:

De la ce vârstă ai fost diagnosticat cu astm?!

| Opris_Eduard_2002 explică (pentru Elena9328):

12 ani, acum am 15, imediat 16 ani, dar mă gândesc încă de acum pentru a ști dacă ar merita transferul liceal pe un profil uman, la Academie fiind nevoie de limba română, engleză și geografie/istorie(la aceste 2 nu sunt sigur), iar ultima oară la pneumolog am fost acum un an și a zis să iau tratamentul asiatic doar la nevoie (doar când sunt răcit sau când îmi mai aduc aminte)

| Elena9328 a răspuns (pentru Opris_Eduard_2002):

Astmul îl ai toată viața. Daca Intr adevăr este astm bronșic. Trebuie sa fii precaut. Nu știu dacă te ar primi. Cunosc copii care au luat aproape 10 in bac,cu olimpiade pe țară care nu au intrat din prima,și fiind sănătoși tun. Poți încerca, daca știi foarte bine că ți place sa tocești, și dacă știi foarte bine o limba străină la perfectie. Și eu am avut astm, dar la mine a trecut, eu avand ul din naștere, la 12 nu am mai avut nimic.