NOname
| NOname a întrebat:

Bunica (medic pe vremuri): "Ia nişte bomboane cu lapte de pasăre!", o servise cineva.
Eu: "Laptele de vacă e pentru viţel, buni, ţi-am mai explicat."
Bunica entuziasmată: "Dar nu e de vacă, e de pasăre."
Eu, încercând să-mi găsesc cuvintele: "Da, că păsările dau lapte...", după o pauză: "...iar chiar dacă l-ar da, l-ar da tot pentru puii lor, buni."
Bunica: "A!", şi a plecat, digerând parcă secretul Universului, în timp ce mesteca o bomboană.
Câţi dintre voi mai trăiau cu impresia că "lapte de pasăre" vine de la păsări?
Cine o fi venit cu expresia şi de ce? - mă întreb de ceva vreme...

74 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

'Lapte de pasare',, mereu am fost surprins cand auzeam de asta, ramaneam 'tampit' in fata denumirii))))))

| Fatamuntilor a răspuns:

Si eu am acesta dilema.Ma gandesc ca daca pasarea are, piept'' de undeva trebuie sa fie si laptele, corect?
Mai am eu una,, branza de iepure'' Stii de asta?

| PIPER23 a răspuns:

Lapte de pasare, din cate stiu eu este un desert, o crema de vanilie din galbenus de ou fiert; poate de acolo bomboanele din "lapte de pasare".

NOname
| NOname explică (pentru Fatamuntilor):

Am dat un search şi ghici ce am găsit! :))
http://www.tpu.ro/......propie-de/

| Fatamuntilor a răspuns (pentru NOname):

Hiii, hiii ai aflat!

NOname
| NOname explică (pentru PIPER23):

Misterul era altul. Se ştie că e un desert, care poate veni şi sub forma unor bomboane.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Lapte_de_pasăre
Dar cum de au ajuns păsările implicate în el? E ca şi cum l-ar numi "lapte de unicorn" sau "lapte de înger". Probabil ca să sune mai puţin scârbos, trist şi sadic decât "lapte de mamă-vacă privată de libertate, violată, torturată, îndopată cu antibiotice şi cu puiul răpit, chinuit şi omorât".

| PIPER23 a răspuns (pentru NOname):

Ma gandeam ca explicatia poate fi una simpla, "lapte de pasare" facand referire la la culoarea vaniliei si totodata la ingredient. Dar ce'i drept, cu siguranta, explicatia provenientei este alta.

| OAly a răspuns:

Da. Intr-adevar nu e buna denumirea dar e tare bun produsul.

NOname
| NOname explică (pentru OAly):

Bun pentru cine şi în ce sens?
Pentru vaci şi viţei - nu.
Pentru găini - nu.
Pentru sănătatea umană - nu.
Pentru mediul înconjurător - nu.

A, pentru papilele noastre gustative! Clar atunci, e un produs taaare bun!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

N-am crezut niciodata asa ceva. laughing Probabil au vrut sa socheze cu denumirea asta, ca sa atraga atentia si interesul oamenilor, legandu-se de cele doua ingrediente cu provenienta animala.

| mihai69 a răspuns:

Pentru că adesea, pe frunze, primăvara, poți găsi prin pădure ceva „ghemotoace" de „spumă" (spermă, de fapt), căzută de la împerecherea păsărilor. Ghici cu ce seamănă din acel desert?
rolling on the floor
Acu' știi...

| ChristianKalman a răspuns:

Pfuuuuu... asta e ca „brânza de iepure". După ce am văzut-o pe mama cum prepara laptele de pasăre, misterul a dispărut. Dar și acum mi-l amintesc pe tata spunând în glumă de brânza de iepure iar eu eram șocat. În copilăria mea, bunicii au avut tot timpul iepuri și nu-i văzusem niciodată dând lapte. Limba română e atât de amuzantă. happy

| vioreld a răspuns:

Nu a mai vazut nimeni pasari cu uger? laughing)))

NOname
| NOname explică (pentru ChristianKalman):

De-ar fi doar ăsta baiul!hee hee

| FaraNume1245 a răspuns:

"Laptele de vacă e pentru viţel" - mor cand vad chestia asta. Explica-mi, te rog, de ce da vaca lapte chiar si cand nu are vitel.
Sau de ce doctorii (majoritatea) nu recomanda veganismul?

"lapte de mamă-vacă privată de libertate, violată, torturată, îndopată cu antibiotice şi cu puiul răpit, chinuit şi omorât" - vacile nu sunt violate, torturate, indopate cu antibiotice si nici private de libertate (cele mai multe). Pe de alta parte, multe vaci nu sunt tinute pentru vitei, deci nu au puii rapiti, chinuiti si omorati.

NOname
| NOname explică (pentru FaraNume1245):

Ignoranţa n-are limite...

""Laptele de vacă e pentru viţel" - mor cand vad chestia asta. Explica-mi, te rog, de ce da vaca lapte chiar si cand nu are vitel."

Din acelaşi motiv pentru care şi la o femeie, care a născut, s-ar produce lactaţia şi în lipsa copilului, dacă ar mulge-o nişte idioţi.

"Sau de ce doctorii (majoritatea) nu recomanda veganismul?"

Pentru că majoritatea oamenilor nu sclipesc de inteligenţă, iar doctorii sunt şi ei oameni.

"vacile nu sunt violate, torturate, indopate cu antibiotice si nici private de libertate (cele mai multe)."

Da, că pentru toate hipermaketurile, cu rafturile care se rup de lactate, au venit nişte vaci libere şi fericite cu puii săi - făcuţi natural - de coadă şi au donat câte un pahar de lapte de bună voie şi nesilite de nimeni. Sigur că aşa se explică abundenţa lor.

Dacă ţi-o tot repeţi, nu se transformă în realitate, să ştii.

"Pe de alta parte, multe vaci nu sunt tinute pentru vitei, deci nu au puii rapiti, chinuiti si omorati."

Da, că trăim în lume civilizată, în care toate vietăţile sunt respectate şi există nenumărate rezervaţii, în care vacile inclusiv trăiesc liniştite şi fericite, nu ca fabrici de carne, lapte, oase şi piele.

| Teffan a răspuns (pentru Drimmero):

Numai eu nu am auzit de asa ceva?
Mai sunt si de la tara si nu am auzit de aceasta denumire.

| PersonajFictiv a răspuns:

Nu stiu ce e ala.
Se putea o denumire mai buna totusi.

| Drimmero a răspuns (pentru Teffan):

Cica e un fel de prajitura, tin minte ca prin copilarie imi zicea mama daca vreau lapte de pasare,, suna prea ciudat si refuzam doar sunand naspa fonic.

| gabicoo a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Brânza de iepure e banala halva.

| Rorro_Mexicanos_1985 a răspuns:

Nu te mai intreba... "Laptele de pasare" este un desert si probabil gluma a fost tradusa dintr-o alta limba (italiana, spaniola), unde se foloseste de multe ori termenul de "dolce" atat pentru prajituri, bomboane si alte dulcegarii d`astea.

| OAly a răspuns (pentru NOname):

La gust ma refeream bineinteles. Dar ce legatura au vacile si gainile? Nu e mancare pentru animale. Mediul inconjurator cu ce-l afecteaza? Poate ca nu e cea mai sanatoasa combinatie dar nici nociva nu e. Adoram cand imi facea bunica asa ceva.

NOname

Cum ziceam, iIgnoranţa n-are limite...

NOname

Scuze că-mi pierd răbdarea.

"Dar ce legatura au vacile si gainile? Nu e mancare pentru animale."

Vacile şi găinile sunt chinuite în diverse feluri, ca să li se fure laptele şi ouăle, principalele ingrediente ale acelui fel de mâncare, deci, clar, nu e bine pentru ele.

"Mediul inconjurator cu ce-l afecteaza?"

Printre altele, prin poluarea solului, aerului şi a apei, cauzată de "industria animală" şi prin tăierea pădurilor cu scopul de a planta hrana pentru săracii prizonieri, care nu au cerut să fie înmulţiţi în cantităţi industriale, doar ca să fie chinuiţi şi omorâţi.

"Poate ca nu e cea mai sanatoasa combinatie dar nici nociva nu e."

Asta doar îţi place să crezi, dar e departe de a fi adevărat.

Îţi recomand filmele...
Documentary "Earthlings" (2005) by Shaun Monson.
http://youtu.be/UeBGp9PwS6M

Documentary "Food Choices" (2016) by Michal Siewierski.
http://youtu.be/6hJNayG6dxk

Mockumentary "Carnage: Swallowing the Past" (2017) by Simon Amstell.
http://youtu.be/UqxoHnpAENM
...pentru început.

| Fatamuntilor a răspuns (pentru gabicoo):

Stiu bre! I 0 TACHINAM pe Noname..Ca tocmai a gasit o postarea de=a mea tot cu,, branza de iepure!
Daca pasarea produce lapte, de ce iepurele nu ar avea branza?rolling on the floor

| ShaOfHatred a răspuns:

Mereu bunica mea imi facea.Then she died.
Apoi imi facea strabunica. Then she died too.
Acuma nu-mi face nime' sad

NOname
| NOname explică (pentru ShaOfHatred):

E tragi-comică morala, care se trage de aici.

| ShaOfHatred a răspuns (pentru NOname):

Vreau sa rad si eu. Spune-mi morala laughing

NOname
| NOname explică (pentru ShaOfHatred):

E prea dark şi încerc să nu fiu rea. tongue

| ShaOfHatred a răspuns (pentru NOname):

O, dar te rog sa fii rea. Imi place umorul negru. Adica tocmai am zis ca o murit o parte din familia mea laughing)))